Bladella

Uit de wedstrijd schoppen loont

De Zuiderburen 2
Bladella 9
20-05-2018
4 - 3

Scheidsrechter:   J (Jos) Cosijns
Vandaag staat de laatste uitwedstrijd van deze competitie op het programma. Het betreft een potje tegen de Zuiderburen uit Reusel. Op de Smachtenbocht was het eerste duel er eentje op het scherpst van de snede en werden de punten uiteindelijk terecht gedeeld.

Net als alle teams komen ook wij vandaag door blessures, vakantie, ramadan (ja, ja, wij zijn internationaal) en wat ook meer, ernstig spelers te kort. Toch is het GBL gelukt een aantal gastspelers te strikken. We verwelkomen Marco Sol, Ben Kraaijvanger (zoon van…), Lucas Schoofs en Dirk Maas. Zij moeten er mede voor gaan zorgen dat we vandaag de punten mee terug naar Bladel nemen.

Door het grote aantal gastspelers is het puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Enkele spelers komen op een voor hen ongewone plaats te voetballen. Dat is aan het begin van de wedstrijd goed te merken. We komen, mede omdat ook De Zuiderburen fel uit de startblokken komen, snel onder druk te staan. Om in de verdediging niet in de problemen te komen moet vaak de lange bal gehanteerd worden en dan maar hopen dat gelegenheidsspits Bikkel Bax er maar iets zinnigs mee kan doen. De eerste kans die hij krijgt wordt gekeerd met de hand. Dat gebeurt niet door de keeper. Het voorval wordt echter gemist door de scheidsrechter.
Poging nummer twee van Bikkel Bax is een bal die hij oppikt na een steekbal van Bassie Knie. Het schot van Bikkel Bax gaat helaas voorlangs. Een volgende kans belandt in de handen van de goalie van de Zuiderburen. Na een crossbal van Frijtje over de hele landt de bal in de voeten van Ben Kraaijvanger. Hij speelt zijn tegenstander uit en geeft een voorzet die dus een prooi is voor de doelman.
Het lijkt er gezien de kansen op dat we ons goed onder de druk van de Zuiderburen uit hebben kunnen spelen. Tóch kijken we na twintig minuten tegen een achterstand aan. Nestor heeft een bal uitgetrapt die onderschept wordt. De bal die daaropvolgend door de Zuiderburen terug in de doelmond wordt geslingerd wordt niet goed weggewerkt. Hierdoor krijgt de spits van de groen-witten uit Reusel kans om uit te halen. De bal vliegt door het midden van het doel tegen de touwen. Nestor is kansloos: 1-0.
Ondanks deze tegenvaller trekken we direct na de aftrap weer ten aanval. Er zijn tenslotte nog zeventig minuten te spelen om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Al snel verdienen we een corner. De vrije trap vanaf de hoekvlag, ingezet door Frijtje, wordt met de hand weggewerkt. Dat gebeurt niet door de keeper. Het voorval wordt wederom gemist door de leidsman.
De Zuiderburen moeten het in aanvallend opzicht in deze fase van de wedstrijd hoofdzakelijk hebben van hun snelheid voorin. Met name linksback Slof heeft zijn handen vol aan de rechterspits. Letterlijk! De aanvaller van de Zuiderburen slaat compleet op tilt als Slof’s hand de spits raakt. Hij moet door zijn eigen spelers tot bedaren worden gebracht. Het belet de spits niet om enkele minuten later een gevaarlijke voorzet te geven. Voor het doel van Nestor staat echter niemand op te letten om óf de bal weg te werken óf de bal binnen te tikken. Even later gebeurt dat beter, voor onze tegenstander wel te verstaan. Opnieuw een scherpe voorzet van de rechterspits na slap ingrijpen van onze zijde, wordt ditmaal ongehinderd binnengekopt: 2-0.
Ook na deze tweede teleurstelling blijven we na de hernieuwde aftrap de aanval zoeken. Nu is het Marco Sol die op rechts is doorgebroken. Hij legt de bal rand zestien breed op Dirk Maas die een fantastisch schot in gedachten heeft. In praktijk mist hij de bal echter. Een geluk bij een ongeluk zet Dirk door zijn misser de complete verdediging van de Zuiderburen op het verkeerde been. Bikkel Bax maakt daar bij de tweede paal dankbaar gebruik van door de bal tegen de touwen te jagen: 2-1.
Onze aanvallende intenties worden dus beloond. Vol overgave proberen we nog voor de thee de gelijkmaker te forceren. De grootste mogelijkheid daartoe komt uit een corner. Nadat de bal is ingebracht krijgt eerst Dokter Wassiemann kans om uit te halen. Zijn schot smoort en belandt in de voeten van Dirk Maas. Ook diens uithaal wordt gekeerd en stuitert voor de voeten van Bikkel Bax die op zijn beurt afvuurt. Uiteindelijk verdwijnt de bal naast het doel in de struiken.

In deel twee van de wedstijd krijgt Bikkel Bax in de aanval versterking van Zoef Zoef Zidane. Nu kunnen we een compleet ander spelletje spelen waarbij we slim gebruik kunnen maken van de snelheid van Zoef Zoef Zidane. Prompt zijn we dan ook de bovenliggende partij. De Zuiderburen kunnen nu niet veel meer als tegenhouden. Dat gaat (in ieder geval in onze ogen) af en toe gepaard met acties die niet door de beugel kunnen. Eerst wordt een gevaarlijke aanval van ons onschadelijk gemaakt door de grensrechter van De Zuiderburen die meent buitenspel te hebben gezien. Zelfs aan de overkant van het veld is overduidelijk te zien dat dit never en nooit buitenspel kon zijn maar de man in het zwart honoreert het vlagsignaal. Dat ziet de beste man dan weer wel….
Enkele minuten later een tweede staaltje van onsportief spel. De Zuiderburen hebben inmiddels door dat we met Zoef Zoef Zidane een gevaarlijke spits ingebracht hebben. Hij wordt ongenadig hard onderuit geschopt. Kermend van pijn gaat Zoef Zoef Zidane binnen de zestien naar de grond. Hoe graag de scheids ook zou willen, ditmaal komt hij er niet onderuit om te fluiten. Penalty! Uiteraard wordt deze vrije trap vanaf elf meter vakkundig binnen geschoten door Captain: 2-2.
Zoef Zoef Zidane is inmiddels weer opgelapt en neemt weer deel aan een volgende aanval. Zijn tegenstander is echter vastberaden. Vakkundig schopt hij voor een tweede maal links op de zestienmeter Zoef Zoef Zidane keihard onderuit. Ditmaal volgt na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de tegenstander een gele kaart. Onder protest zoekt de Reuselse knoest de dug-out op; hij deed toch niets verkeerd? Maar ook Zoef Zoef Zidane wordt op een gele prent getrakteerd. Terecht want hij reageert heftig op de aanslag die op hem gepleegd is.
Met tien tegen tien wordt het spel hervat met de nog openstaande vrije trap. De bal wordt ingebracht en bij de tweede paal staat Lucas Schoofs paraat om het leder tegen de touwen te koppen: 2-3.
Met nog twintig minuten te gaan moeten we zien deze welverdiende voorsprong vast te houden. Dat gaat echter lastig worden aangezien Zoef Zoef Zidane met een dikke enkel niet terug kan keren in het veld. We zijn ons sterke wapen voorin kwijt en GBL en LTJ moeten enkele omzettingen doen om de veldbezetting weer op orde te krijgen. Prompt neemt de druk van de Zuiderburen weer toe. Als Dokter Wassiemann met een trap in zijn maag vervolgens ook nog eens de zijlijn op moet zoeken is er geen houden meer aan. Het duurt niet lang of een voorzet – na een slecht verwerkte ingooi van onze zijde – wordt ter hoogte van de penaltystip door de Zuiderburen bij de tweede paal binnen gewerkt: 3-3.
Even later krijgen de groen-witten uit Reusel opnieuw de kans om vanaf de rechterkant de bal voor het doel van Nestor te gooien. Ditmaal staat bij de tweede paal een aanval van de Zuiderburen vrij om met een ferme knik de bal achter Nestor te werken: 4-3.
Door al het fysieke geweld en het in onze ogen niet adequaat ingrijpen van de leidsman zijn we danig van slag geraakt en kijken we na een 2-3 voorsprong nu ineens tegen een 4-3 achterstand aan. Wat we ook proberen, het lukt ons in de laatste minuten van de wedstrijd niet er om op z’n minst nog een gelijkspelletje uit te slepen. Al krijgen we daar wel de kansen voor. Een schot van Marco Sol stuit op de keeper en NetNie krijgt tot driemaal toe de kans om op de doellijn, vlak voor de neus van de vijandelijke goalie de bal binnen te frommelen. NetNie is echter, verblind door ze zon, de bal volledig kwijt. Bovendien heeft de man in het zwart met zijn arendsogen een overtreding geconstateerd. Weg kans!
Kort daarna blaast de beste man voor het einde van de wedstrijd.

Teleurgesteld zoeken we de kleedkamer op. Normaal gesproken hadden we hier met een overwinning weg kunnen komen. Vandaag mocht dat echter niet zo zijn. Kennelijk loont het om een tegenstander uit de wedstrijd te schoppen… Hoe dan ook, er stond bezijden de sportieve eer niet veel meer op het spel. Laat de Zuiderburen blij zijn met hun overwinning. Ons resten nog twee kansen om in sportief opzicht het seizoen positief af te sluiten. Vandaag zullen we echter ons verdriet nog even moeten verdrinken op een zonovergoten terras op de Smachtenbocht.

Cheers.
 

Verslagen

 

VAR

17-03-2019
 

wedstrijdfoto's

16-03-2019
 
 

Bladella 7- Terlo 3

10-03-2019
 
 

Pako's weddenschap

17-02-2019
 

Angstgegner RKVVO

16-02-2019
 
 

Gatenkaas

10-02-2019
 
 

Spannende derby

09-02-2019
 
 

Zonder erg

02-12-2018
 
 
 
 
 

Het was niet veel

25-11-2018
 
 

Beauty Queen NetNie

18-11-2018
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven