Bladella

Toeschouwer in eigen wedstrijd

Bladella 9
Hapert 5
13-05-2018
0 - 9

Scheidsrechter:   J (Jos) Cosijns
Vandaag spelen we de wedstrijd tegen de aanstaande kampioen. Hapert staat royaal aan kop in onze competitie en kan uitgerekend tegen ons het kampioenschap veiligstellen. Nu is er natuurlijk niets mooiers als winnen tegen de kampioen maar dat lijkt vandaag schier onmogelijk. Echter, als we het niveau van vorige week kunnen halen dan kunnen we toch in ieder geval we proberen het de blaugrana’s uit Hapert zo moeilijk mogelijk te maken.

Voor de gelegenheid zijn we weer eens ingedeeld op het zwembadveld. Op zich nog niet eens zo’n verkeerd veld maar zonder hoekvlaggen of belijning is het moeilijk voetballen. Adequaat optreden van GBL zorgt er vervolgens voor dat we onze partij af mogen werken op het hoofdveld. En dat is zeker niet in ons voordeel op zo’n groot veld tegen een voetballend team als Hapert.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd is duidelijk dat de mannen uit Hapert hun zinnen hebben gezet op het kampioenschap en dat wij eigenlijk niets te zoeken hebben op het veld vandaag. Vanaf minuut één komen we onder druk te staan. Tegenhouden is het enige wat we kunnen doen. Vanuit een corner wordt tot tweemaal toe het doel van Nestor onder vuur genomen. In beide gevallen brengt Nestor met kunst en vliegwerk nog redding op de lijn.
We zijn een kleine twintig minuten onderweg en nog steeds is de stand 0-0. Niet slecht, maar hoe lang kunnen we dit volhouden? Niet lang blijkt. Een nieuwe aanval van Hapert gaat over de rechterkant. De vleugelspeler van de rood-blauwen kan ongehinderd een voorzet geven. Drie van onze verdedigers krijgen een kans om het gevaar onschadelijk te maken. Ze laten echter één voor één de bal aan zich voorbij gaan. Zo niet de Hapertse spits. Die neemt het cadeautje dankbaar aan en kan eenvoudig de 0-1 binnentikken.
Als vrij kort daarna ook de 2-0 valt – de middenvelder van Hapert kan ongehinderd mee opkomen en met een bekeken schot de bal buiten bereik van Nestor in de uiterste hoek tegen de touwen jagen – is bij ons de hoop op een goede afloop volledig verdwenen.
Het liefst zouden we direct de douches opzoeken. Dat kan echter niet maar het is niet vreemd dat ‘pijntjes’ nu eerder gevoeld worden. Na een half uur zijn we al door onze wissels heen. Bassie Knie haakt af met een rugblessure en Polish Pitbull staakt de strijd met een naar het zich laat aanzien gescheurde hamstring. En dan hebben we het nog niet gehad over de spelers met een blessure die noodgedwongen op het veld moeten blijven staan. WeeWee heeft na een doordeweekse wedstijd bij het 10e last van zijn bovenbenen, Slof strompelt met een verzwikte enkel over het veld en Dextro Jo kampt met gekneusde ribben na een botsing met Dokter Wassiemann.
Maar ondanks de uitzichtloze achterstand blijven we tóch pogingen doen om ook voor het Hapertse doel wat gevaar te stichten. Vanaf links geeft De Kapper een voorzet op Slinger. Die neemt de bal ineens buitenkant voet op zijn slof. Het leder suist over het doel. Even later weer een kans voor Slinger. Ditmaal wordt hem een vrije doorgang op de keeper geboden na een geweldige steekbal van Frijtje door het midden. Slinger komt nét te kort om het de vijandelijke goalie lastig te maken.
Nu is het weer de beurt aan Hapert. Op rechts wordt de bal na slordig uitverdedigen onderschept en direct achter onze verdediging neergelegd. De attente Hapertse spits is er als de kippen bij, speelt Nestor uit en tikt binnen: 0-3.
Nadat we voor de vierde keer hebben afgetrapt wagen we ons maar weer eens op de helft van Hapert. De Kapper geeft een prachtige steekbal op de – na een tactische omzetting van GBL en LTJ – in de spits geposteerde Bikkel Bax. Diens schot is echter net iets te gehaast om het de keeper lastig te maken. De bal verdwijnt voorlangs.
Daar waar wij weinig geluk hebben met onze kansen is dat bij Hapert wel anders. WeeWee wordt de bal afhandig gemaakt waarna de Hapertse aanvaller zich prachtig vrijspeelt en vervolgens met een stiftje Nestor volledig kansloos laat: 0-4.
Nog voor de thee krijgen we ook nummer vijf om de oren. Ditmaal wordt de arme Nestor verschalkt door een afstandsschot dat boven zijn hoofd in het doel slaat.

De wedstrijd is gespeeld en we willen Hapert tegemoetkomen zodat ze eerder het kampioenschap kunnen gaan vieren door voor te stellen om de tweede helft slechts in een half uur af te werken. In werkelijkheid is het een stuk eigenbelang: door de blessures hebben we geen fitte wissels meer en we hebben daarnaast weinig zin om ons verder naar de slachtbank te laten leiden.

Dat laatste valt overigens niet mee. Hapert lijkt nog niet verzadigd en prikt direct na de aftrap voor het tweede bedrijf met een schot in de uiterste hoek de 0-6 binnen.
Bij een volgende inzet weet Nestor in een uiterste krachtsinspanning redding te brengen op de lijn. Even later moet Dokter Wassiemann de bal uit de doelmond koppen. Uiteindelijk kan niet worden voorkomen dat de rood-blauwen opnieuw een doelpunt maken. Nu uit een voorzet die bij de tweede paal wordt binnengekopt. Er is voor ons geen beginnen aan. We zijn bijkans toeschouwer in onze eigen wedstrijd!
Het toont echter van moed en karakter dat we bij een 0-7 achterstand nog steeds proberen om onze eer te redden door een doelpuntje te maken. We komen daar warempel nog dichtbij ook. Via een aanval over de rechterkant geeft Frijtje een strakke voorzet in het vijfmetergebied. Bikkel Bax is in komen stormen en heeft de bal voor het intikken. Hij doet alles goed maar heeft de pech dat de Hapertse goalie per ongelijk in de baan van het schot staat. Het geluk van een kampioen zullen we maar zeggen!
Niet veel later krijgen we nóg een kans. Na een corner is het opnieuw Bikkel Bax die met een kopbal de kans krijgt om de hatelijke nul van het scorebord te halen. Maar ook nu heeft de keeper het geluk een hand achter de bal te krijgen. Via de lat verdwijnt het leder over het doel. Een nieuwe corner kust vanaf de voet van Frijtje vervolgens opnieuw de lat. Het doelpunt blijft uit.
Het geluk wat wij nu ontberen heeft Hapert aan de overzijde wel. Opnieuw een voorzet bij de tweede paal wordt in eerste instantie nog door Nestor gekeerd maar bij de tweede poging is hij volledig kansloos: 0-8.
En even later levert een kopie van de 0-8 ook nog de 0-9 op. Dit is voor een prima leidende scheids een teken om voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Hij toont hiermee enige compassie door ons een nederlaag met dubbele cijfers te besparen.

Hapert is de terechte kampioen in onze competitie. En dat al voor het tweede jaar! Welgemeende felicitaties van onze zijde. Daarna wordt het tijd dat ze nu promoveren naar een hogere klasse waar ze wat meer uitdaging en tegenstand krijgen. Want wedstrijden zoals vandaag, daar wordt niemand vrolijk van. Natuurlijk is het leuk om zo af en toe freewheelend een overwinning binnen te slepen maar niet als je dat al twee seizoenen achtereen doet. 18 overwinningen, 1 gelijkspel, geen nederlaag, 80 doelpunten voor en slechts 18 tegen, zelfs AltèUtLesteWoord, doorgaans de spraakwaterval van het team wordt daar stil van…
Hoe dan ook, vandaag waren we op alle fronten kansloos en moeten we de eclatante nederlaag waarop we getrakteerd zijn nog verbijten. Daarna resten ons nog drie wedstrijden waarin we kunnen zorgen dat we het seizoen nog met een positief gevoel afsluiten.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven