13-05-2018
4 - 4

Scheidsrechter:   E (Erwin) vSpreuwel
Na 9 nederlagen op rij was het nu dan echt alles of niets om te voorkomen dat er 10 keer achter elkaar verloren zou worden.
De laatste wedstrijden werden steeds nipt verloren, maar het spel was wel aan de beterende hand.

Deze keer de derde uitwedstrijd in een week, tegen Una, waartegen de heenwedstrijd 2-2 eindigde.

Het zevende had in het begin van de wedstrijd moeite om op gang te komen. Mogelijk waren er nog wat vermoeide benen na de wedstrijd van afgelopen donderdag, maar het team van Una leek overal net iets scherper te zijn.
Dit leidde ertoe dat Bladella het eerste half uur alle zeilen bij moest zetten, en het was vooral aan Jimmy te danken dat het na een half uur nog maar 1-0 stond voor de Veldhovenaren.

Rond het half uur werd er bij beide teams (al dan niet noodgedwongen) wat omgezet, waardoor het spelbeeld drastisch kantelde. Vooral over links lagen ineens grote ruimtes voor de Blauwwitten, waarbij Michiel vanuit de verdediging continu zonder enige tegenstand op kon komen.

Na een paar voorzetten die nog verdedigd konden worden, was het 5 minuten voor rust dan wel raak. Thijs had bij de tweede paal een knappe kopbal in huis op een voorzet van Michiel. De bal verdween over de keeper in de verre hoek en de stand stond weer gelijk.

Ook na deze goal bleef er veel ruimte over links en nog voor de rust kwam Bladella op 1-2. Na een slim hakje van gastspeler Marco, kon Michiel richting de achterlijn. Deze keer volgde een lage voorzet, waar de keeper nog half bij kon. Hij tikte de bal voor de voeten van Tim, die met een reflex de bal binnen kon tikken.

Vrijwel direct daarna klonk het rustsignaal, en voor het eerst in lange tijd mocht het zevende weer met een voorsprong gaan rusten.

In de rust werden enkele wissels doorgevoerd en was vooral het plan om door te gaan met het spel van het laatste kwartier van de eerste helft.
Una had het team echter weer wat omgezet, zodat zij het heft weer wat meer in handen namen. Dit leidde al vrij snel tot de 2-2 na een knap schot. Vlak daarna leek de tegenslag van de laatste weken zich toch stug door te zetten, toen Jimmy een corner niet goed ving en in zijn eigen doel werkte. 3-2 en Bladella kon weer in de achtervolging.

Gelukkig was ook de keeper van de geel-zwarten even later ook niet erg scherp. De voorzet van Jorg was dat wel, en plofte zomaar binnen in de verre hoek zonder dat iemand de bal raakte.

Het slot van de wedstrijd bleef, net als het grootste deel van de tweede helft, chaotisch. Toen Una uit de tegenstoot op 4-3 kwam met nog 10 minuten te spelen, werd het wederom 'alles of niets' voor de blauwwitten. Deze wedstrijd eindelijk een keer met succes.

Roel ging goed door op een lange, hoge trap van Arie, was net eerder bij de bal dan de keeper van Una en kopte de bal over hem heen binnen. Zo kwam Bladella in blessuretijd op 4-4.

Het 'alles of niets' werd niet losgelaten, en het zevende zette nog een keer aan om zelfs nog een overwinning uit het vuur te slepen. Daarop kreeg Una echter nog een gigantische kans op de counter, maar gelukkig voor Bladella werd deze counter erg slecht uitgespeeld en afgesloten met een schot naast.
Hierop floot de scheids voor het einde en is het eerste punt sinds 4 februari een feit. De reeks nederlagen is gestopt voordat er 10 op rij stonden en het gat met nummer 11 Waalre is nog maar 1 punt.

De twee assists aan het einde van de eerste helft leverden Michiel de titel van Man of the Match op, nipt voor Thijs.

Nog 3 wedstrijden te gaan, tegen nummer 3 Reusel, de waarschijnlijke kampioen Wodan en in de laatste wedstrijd nog tegen concurrent Waalre. Wie weet gaat alles op de slotdag nog tot een spannende ontknoping leiden onderin het klassement...