Bladella

Het zit ook niet mee

Riethoven 3
Bladella 7
10-05-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   J.W.M. (Jeroen) Stevens
Donderdag 10 mei, hemelvaartsdag. Op die dag zou Jezus na zijn dood naar de hemel zijn gegaan. Voor het zevende van Bladella betekende deze dag een inhaalwedstrijd uit naar Riethoven.

Thuis werd er met 4-0 verloren in een wedstrijd die we verder volledig uit het collectieve geheugen hebben verbannen. Tijd voor revanche dus (en hoog tijd om de reeks nederlagen eindelijk eens te stoppen).

Na een goede pot van de zondag ervoor zat er zowaar wat vertrouwen in de ploeg en coach Brands stuurde ons met een vergelijkbaar tactisch plan het veld in.

In het eerste deel van de wedstrijd was het vooral aftasten van beide kanten, waarbij zowel het team in blauw-wit als het team in rood af en toe doorbrak via de snelle spitsen.

Echt grote kansen werden er nog niet gecreeerd, tot laatste man Roel zich verslikte in de doorjagende spits van Riethoven. Deze pakte de bal af, ging de 16 in en legde breed op zijn collega die de bal in de hoek kon schuiven. 1-0.

Bladella liet zien over veerkracht te beschikken, want niet veel later kwam het op gelijke hoogte. Rob kopte een voorzet terug voor de goal, waar Leon de bal uit de lucht pikte en met 3x hooghouden over de lijn kon lopen.

Bladella begon wat meer aan te dringen, maar kwam niet verder dan een schot op de lat van Jan en een goede actie van Erik die in de 16 werd gestuit. Waar sommige spelers dachten aan een penalty, zag de scheids er geen overtreding in.
Aan de andere kant kreeg de Bladelse verdediging een bal niet helemaal goed weg. Daarop kwam de bal bij de snelle spits terecht, die de 2-1 aan kon tekenen.

Wederom kwam Bladella vrij snel terug in de wedstrijd. Na een slechte aanname kwam Michiel toch iets eerder bij de bal dan de tegenstander. De aanval liep verder en nadat hij in de 16 de bal half raakte, kon Erik zijn mislukte schot tot de gelijkmaker promoveren.

De tweede helft bracht een redelijk vergelijkbaar spelbeeld, met nog iets meer overwicht voor Bladella. Dat Riethoven het moeilijk had werd onderstreept doordat Erik tot tweemaal toe door dezelfde verdediger schandalig hard werd neergemaaid. Jan kon zijn vrije trap niet verzilveren na de eerste overtreding en na de tweede keer mocht de betreffende speler even 10 minuten gaan bezinnen met een gele kaart op zak.

Met 10 man begon Bladella nog meer druk te zetten en kwam Riethoven volkomen uit het niets toch op de 3-2. Na een lange bal kon hun spits de bal aan de zijkant van het veld oppikken. Jimmy stond wat uit zijn goal, en vanaf halverwege de helft werd de bal over hem heen geschoten. Mooie goal, maar ook een lelijke domper voor het zevende dat dus voor de 3e keer in de achtervolging mocht.

Om nog een derde keer gelijk te maken werd helaas iets te veel. Toen Joey na een doorbraak werd gehinderd door de keeper, kon een verdediger eerder bij de bal komen om op te ruimen. Vlak voor tijd liet de keeper nog een afstandsschot van Michiel los, maar ook die bal kon nog voor de lijn gestopt worden.

Wederom een goede pot, die met wat meer geluk zomaar in 3 punten had kunnen eindigen. Helaas zit het dit seizoen qua geluk nog niet bepaald mee voor Bladella 7, waardoor het er wederom 0 zijn geworden. De vrijwel onhoudbare Erik werd tot man of the match verkozen. Het is te hopen dat hij nog wat enkels over heeft, want de volgende wedstrijd is alweer snel.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven