Bladella 7
06-05-2018
1 - 0

Scheidsrechter:   R. (Ruud) Phielix
De eerste van 3 uitwedstrijden in een week tijd. Op naar het Aalstse DVS, waar in de eerste seizoenshelft een nipte 1-2 nederlaag tegen werd geleden. Het zonnetje scheen flink in Aalst dus het beloofde een zware pot te worden. Dat werd er niet makkelijker op gemaakt doordat sommige shirts niet heel fris uit de tas kwamen.

Het vierde van DVS pakte in de eerste helft het overwicht. Met enkele makkelijk voetballende middenvelders, controleerden zij de bal. Aan de andere kant kon Bladella ook goed controleren, zodat de bal met name op het middenveld bleef. De verdediging stond goed en kon goed ingrijpen zodra het team uit Aalst het verder naar voren zocht.

Op de tegenstoot kon Bladella af en toe een speldenprikje uitdelen. Erik brak een paar keer door over de flank, maar kon uit een moeilijke hoek het doel niet vinden. Vlak voor de broodnodige drinkpauze was dan het ene momentje daar. Een vrije trap van DVS vloog de 16 in, en na een duel van Arie met een speler in geel-blauw-rood wees de scheids naar de stip. Ondanks dat Jimmy er dicht bij zat, werd de 1-0 op het scorebord gezet.

Dat het een zware pot werd, was ook aan de kant van DVS te merken, aangezien al in de eerste helft 2 spelers geblesseerd naar de kant moesten. Ook Bladella moest in de eerste helft al wisselen, toen Tim niet meer verder kon. Het spelbeeld wijzigde daarmee echter niet in de eerste helft. DVS had meer de bal, maar kwam enkel tot een afstandsschot dat door Jimmy op de lat getikt kon worden.

Bladella kreeg wel wat meer en ook grotere kansen, na een paar goede uitbraken. De grootste was voor Thijs en Jan. Eerst werd een schot van Thijs met kunst en vliegwerk van de lijn gehaald, waarna de bal voor Jan viel. Helaas raakte hij de bal niet goed en rolde zijn schot langs de verkeerde kant van de paal.

In de rust werd afgesproken zo door te gaan en eventueel later in de tweede helft meer druk naar voren te geven. Voetballend kwam er in de tweede helft echter meer ruimte en kon het zevende nog dreigender worden. Een hele serie redelijke, goede en hele grote kansen zorgden helaas niet voor de gelijkmaker.

Joey kon door het midden doorbreken na een goede actie, maar schoof de bal oog in oog met de keeper net naast.
Erik tikte de bal over de keeper, maar ook die bal ging er uiteindelijk niet in. Een geweldig schot van Thijs werd opgevolgd door een nog net iets geweldigere redding van de keeper en in de laatste minuut kon Rob net niet bij de bal om hem in te koppen.

Toen Bladella op het einde alles of niets ging voetballen, kwam DVS pas weer tot een paar kansen, maar ook daar stond uiteindelijk de goed keepende Jimmy, de Blaalse verdediging of de paal in de weg.

Uiteindelijk bleek de 1-0 dus ook meteen de beslissing en mocht het bladella 7 wederom zonder punten naar huis. Na een puike pot als leider van de defensie werd Michel nog bekroond tot de welverdiende man of the match.

Ondanks weer een nederlaag geeft het spel in deze wedstrijd goede hoop dat er in de laatste 5 wedstrijden nog wat puntjes gepakt gaan worden. Om te beginnen donderdag tegen nummer 9 Riethoven, waar we ons mogen revancheren voor een totale off-day in de heenwedstrijd.