Bladella 9
29-04-2018
7 - 0

Scheidsrechter:   N. (Narris) Gijsbers
Wij zijn in een fase van de competitie belandt dat we de bovenste helft van de ranglijst als tegenstander voor onze kiezen krijgen. Te beginnen vandaag met Casteren. De heenmatch hebben we vrij kansloos met 2-6 verloren. Eens kijken of we vandaag wat meer kans hebben. Dat het een zware kluif wordt moge duidelijk zijn.

GBL en LTJ hebben vandaag slechts keuze uit twaalf eigen spelers, aangevuld met Thijs Schepers uit Bladella 8. Da’s nog een luxe vergeleken met menig ander team aangezien er vanaf ’s maandags al wordt gebedeld om extra spelers.

Vorige week kon je nog heerlijk in T-shirt en korte broek bij een graadje of tweeëntwintig naar het voetballen gaan kijken. Dat is er vandaag niet bij. Nu staan we ons met tien graden minder in de druilerige regen langs de lijn te verkleumen. Het is te hopen dat we vandaag hartverwarmend spel te zien krijgen.
Niets is echter minder waar. Direct na de aftrap van de wedstrijd is al duidelijk dat we vandaag niet bij de les zijn. Casteren is veel feller. We leveren elke bal in en kunnen de rood-gelen slechts met moeite afstoppen. Al vrij snel levert dat voor Casteren op rechts op rand zestien een vrije trap op. Er is wat getreuzel om de muur op de goede plaats te zetten. Casteren ziet de kans schoon om de bal langs de muur ineens in de korte hoek te schieten. De bal schiet op het natte veld pardoes onder Nestor door: 1-0.
We zijn nog geen vijf minuten aan de gang en kijken al tegen een achterstand aan. Meteen vanaf de hernieuwde aftrap trachten we dat te herstellen. Bikkel Bax zet door het midden een mooie combinatie op. Met twee prachtige een-tweetjes snijdt hij door de Casterse verdediging en komt oog in oog met de keeper te staan. Het schot van Bikkel Bax gaat helaas voorlangs.
Nu is het weer aan Casteren om uit te breken. Nestor komt alert uit zijn doel om het gevaar onschadelijk te maken. Na een kwartiertje krijgen we op een metertje of twintig van het vijandelijke doel een vrije trap. Dextro Jo zet zich achter de bal en draait het leder met een prachtige krul over de muur, maar ook over het doel.
In een poging om Casteren zo ver mogelijk van ons doel weg te houden wordt op een tiental meter voor de middellijn een onnodige overtreding gemaakt. Opnieuw staan we wat te treuzelen om in positie te staan om zo de aanstaande hoge bal adequaat weg te werken. Zo kan het gebeuren dat de inzet door niemand in een blauwwit shirt wordt weggekopt maar dat de Casterse spits er zijn hoofd ongehinderd tegenaan kan zetten. Verbouwereerd ziet de complete verdediging inclusief Nestor de bal in de verre hoek binnenvliegen: 2-0.
Afgezien van enkele aanvallende stuiptrekkingen van onze zijde is het Casteren wat de klok slaat. Nu weer een schot dat door Nestor gepareerd kan worden. Vervolgens een schot op de lat. En ga zo maar door. Het is daarom ook niet gek dat nog voor de thee we tegen een 3-0 achterstand aankijken. Casteren is over onze linkerkant door gebroken. Niemand legt de vleugelspeler een strobreed in de weg. Ook de voorzet wordt door iedereen gemist, behalve door de Casterse spits. Die kan vrij eenvoudig onder Nestor door binnentikken. We staan erbij en kijken ernaar.

Tijdens de rust trachten GBL en LTJ de zaak nog een beetje op te peppen. Gezien het spel van vorige week moeten we in staat zijn om in de tweede helft de achterstand weg te werken. Maar dan zullen we er wel een schepje bovenop moeten doen…
Maar in plaats van een schepje er bovenop lijkt het alleen maar slechter te gaan. Ook in het tweede bedrijf zijn we telkens nét te laat bij de bal. Casteren is simpelweg veel feller, al gaat dat soms wel gepaard met slidings die net niet/net wel over het randje zijn. En dan maakt het niet uit of je iemand raakt of niet. De scheidsrechter heeft er gelukkig redelijk goed het oog in.
Ook in de tweede helft krijgen we al vroeg een doelpunt te incasseren. Na een nieuwe uitbraak van Casteren volgt een voorzet. Die wordt nog aangeraakt en vliegt pardoes binnen. Slinger heeft als grensjager echter buitenspel geconstateerd, wat gelukkig erkend wordt door de scheids. Afgekeurd!
Even later valt er wéér een doelpunt. En is het wéér buitenspel. En wéér wordt het doelpunt afgekeurd. Het blijkt slechts uitstel van executie. Bij een volgende doorbraak waarbij een aanvaller in een geel shirt vrij door onze verdediging kan wandelen gaat Nestor op de inzet te laat naar de grond en is het alsnog 4-0.
We zitten nu halverwege de tweede helft en hebben zelf nog geen enkele fatsoenlijke aanval op de mat gelegd, laat staan dat we op het vijandelijke doel hebben geschoten. De achterstand lijkt ons te verlammen. Zo niet Casteren. Die ruiken bloed en jagen op nog een doelpunt. En bij een volgend schot op goal hebben ze dat. De bal slaat boven de arme Nestor tegen de touwen: 5-0.
Het is voor ons nu zaak om onszelf een grotere afgang te besparen. Uit alle macht trachten we de aanvalsdrift van Casteren te stoppen. Maar bij een volgende mooie aanval wordt met een steekbal de Casterse spits vrij voor Nestor gezet. Op de eerste inzet weet Nestor nog redding te brengen. Bij poging nummer twee van de spits is het Polish Pitbull die op de doellijn redding brengt maar bij de derde herkansing moeten we het antwoord schuldig blijven en ook de 6-0 nog slikken.
Met nog tien minuten op de klok verlangt iedereen in een Bladella-tenue eigenlijk al naar de douches om deze blamage van zich af te spoelen. De gifbeker moet vandaag echter helemaal leeg en nog voor het laatste fluitsignaal moeten we nog een zevende tegentreffer incasseren.

Het moge duidelijk zijn dat we op z’n zachts gezegd vandaag onze dag niet hadden. Maar ja, een Cruijffiaanse wijsheid leert ons dat je beter één keer met 7-0 kunt verliezen als zeven keer met 1-0. Volgende week krijgen we de kans om ons te revancheren. De wedstrijd van vandaag is er in ieder geval eentje om vlug te vergeten!