08-04-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Competitiewedstrijd nummer veertien dit seizoen is er eentje tegen Beerse Boys. Zij zijn de huidige nummer twee in onze competitie. Wij bivakkeren op de negende stek. Het zal vandaag dus een zware dobber worden om een goed resultaat op sportpark De Klep weg te slepen.

Op zich volop keus voor GBL en LTJ. Er staat namelijk een maximaal aantal spelers op papier. Maar of dat nu een luxe is? Vier spelers op de reservebank betekent acht wissels vandaag. Zie daar maar eens een stabiele wedstrijd mee neer te zetten…
Voor de goede rekenaars onder ons: wissel nummer vijf, de zestiende man dus, hanteert vandaag alleen het vaandel. Gisteren heeft Pa Wassiemann (d’n echte dokter) namelijk een aantal nietjes achter in de kop van Bikkel Bax moeten schieten om te voorkomen dat na een ongelukkige val door het gat in zijn hoofd zijn verstand weg zou lopen.

Zoals gezegd zullen we een hele kluif krijgen aan Beerse Boys. Zij laten dat ook direct merken door meteen na de aftrap de aanval te kiezen. Het is voor ons dus meteen volle bak verdedigen. Al na drie minuten bezwijken we onder de druk. De rechterspits van Beers is in balbezit gekomen en wil uithalen op het doel van Nestor. Dextro Jo weet hem echter nog een voet dwars te zetten. Bij een tweede poging kan hij echter niet verhinderen dat de bal alsnog richting doel vliegt en boven Nestor tegen de touwen slaat: 1-0.
Ook na de hernieuwde aftrap is de eerste kans weer voor Beers. Weer een aanval over hun rechterkant. Er volgt een voorzet en bij de tweede paal staat een man in het rood vogelvrij om in te koppen. Gelukkig voor ons heeft hij zijn vizier niet zuiver staan.
Enigszins van de schrik bekomen beginnen wij na een kwartiertje ook maar eens de aanval te zoeken. Het is een bekend concept: over rechts wordt Turbo diep gestuurd. Eenmaal bij de bal aangekomen bedenkt Turbo zich niet en ramt het leder op goal. De bal eindigt in het zijnet.
We gaan erin geloven dat het mogelijk moet zijn om een doelpuntje te maken dus zetten we opnieuw een aanval op over rechts. Ditmaal legt Turbo de bal breed. Doordat de laatste man over de bal heen maait komt Zoef Zoef Zidane plotseling in balbezit. Met geen enkele verdediger om zich heen en alleen een uitkomende keeper voor zich blijft Zoef Zoef Zidane uiterst koel. Met een bekeken stiftje laat hij de Beerse doelverdediger kansloos: 1-1.
We hebben inmiddels in de gaten dat de laatste linie van Beerse Boys niet hun sterkste is. Goed storen van NetNie brengt opnieuw Zoef Zoef Zidane in scoringspositie. Ditmaal is de keeper echter in staat het schot te keren. In deze fase van de wedstrijd doen we niet onder voor de mannen uit Beers. In effectiviteit nog wel. Daar waar wij tot tweemaal toe na een uitbraak op de vijandelijke goalie stuiten is het aan de overzijde bij de eerste de beste aanval weer raak. Het is een aanval uit het boekje. Na balverlies kan de rechterflankspeler van Beers een voorzet geven. Achterin is de organisatie een beetje zoek en daardoor kan de voorzet door de ongedekte linkerflankspeler bij de tweede paal ongehinderd worden binnengekopt: 2-1, uithuilen en opnieuw beginnen maar weer.
Zogezegd, zo gedaan. We stellen alles in het werk om nog voor de thee de stand weer gelijk te trekken. Kansen daartoe zijn er zeker: een vrije trap op rechts van Turbo wordt bij de tweede paal door Zoef Zoef Zidane ineens op de pantoffel genomen. De Beerse keeper keert de inzet en de bal valt voor de voeten van WeeWee. Diens rebound moeten we terug gaan zoeken op de tennisbaan.
Als ook een vrije trap van Turbo randje zestienmeter niet het gewenste resultaat heeft gaan we toch met een minieme achterstand de rust in.

Zoals aangegeven verschijnen we met vier verse krachten aan de aftrap voor het tweede bedrijf. Mocht er vooraf nog enige twijfel zijn geweest dat de vele wissels wel eens nadelig zouden kunnen zijn voor ons spel dan is daar nu niets van te merken. Direct na de aftrap weten we met goed spel de verdediging van Beerse Boys onder druk te zetten. Dit leidt bij de mannen in het rood tot balverlies waarna Turbo met buitenkant voet een schot op doel afvuurt. De bal gaat maar net over.
Even later stuurt Captain met een lange bal Zoef Zoef Zidane diep. Die is sneller dan zijn tegenstander en kan ongehinderd op de vijandelijke goalie af lopen. Maar daar waar hij in de eerste helft koelbloedig bleef, schiet hij nu te gehaast en krijgt de keeper de kans om de bal te keren.
Beerse Boys komt in de tweede helft nog maar amper aan aanvallen toe. Maar die keren dat ze eruit komen wordt het, geholpen door hun twaalfde man op het veld, direct gevaarlijk. Buitenspel van de Beerse spits wordt niet gehonoreerd en zo staat deze ineens oog in oog met Nestor. De lob van de spits laat Nestor kansloos maar zeilt – gelukkig voor ons – ook over het lege doel.
We blijven nog steeds zicht houden op de gelijkmaker. Opnieuw zetten we weer een snelle aanval over links op. WeeWee komt in schietpositie maar zijn inzet wordt door de keeper over getikt.
Niet veel later laat de man in het zwart zich opnieuw gelden: WeeWee wordt wegens vermeend herhaaldelijk onsportief gedrag met geen naar de zijkant gedirigeerd. Hij is tenslotte al twee keer gewaarschuwd, iets wat WeeWee tot na het laatste fluitsignaal bij hoog en bij laag tegenspreekt. Hoe dan ook, Beers mag met een 2-man meer situatie kijken of ze ons op de knieën kunnen krijgen.
Niets is echter minder waar want wij blijven onverminderd de aanval zoeken. Op een meter of twintig van het doel krijgen we een vrije trap. Frijtje neemt plaats achter de bal. Het schot raakt de deklat…van het vangnet, wel te verstaan!
Enkele minuten daarna ontvangt Frijtje de bal na een ingooi op links. Hij draait naar binnen, dreigt om te schieten, dreigt nog een keer te schieten en bij de derde keer vuurt hij daadwerkelijk op het doel. De bal vliegt buiten bereik van de Beerse keeper in de korte hoek binnen: 2-2, loon naar werken.
Gekscherend wordt langs de kant gezegd dat WeeWee daar maar moet blijven zitten. Het gaat toch goed zo, sinds hij het veld heeft verlaten?
Nu we een punt op zak hebben willen we ook nog wel gaan voor de volle buit. Aangezien we in het tweede bedrijf de bovenliggende partij zijn moet dat er vandaag wel in zitten. We krijgen met nog een minuut of tien te gaan hiervoor nog enkele uitgelezen kansen. Bij een aanval door het midden komt een eerste instantie Frijtje niet tot een schot, in tweede instantie komt ook Turbo niet tot een schot maar na afleggen op Dextro Jo gaat de bal in derde instantie wel als een streep op het vijandelijke doel af. De bal scheert over de lat. Even later vergeet iedereen in een blauwwit shirts, na een vrije trap op twintig meter van Frijtje, een voet tegen de bal te zetten; het leder vliegt voor iedereen langs.
Beste kans op de overwinning is voor Zoef Zoef Zidane. De onvermoeibare Turbo is nog maar eens op snelheid diep gestuurd. Op de achterlijn volgt een voorzet op maat. Zoef Zoef Zidane maakt de bal met zijn aanname perfect vrij maar vergeet vervolgens de bal binnen te schieten. De Beerse keeper kan de bal van zijn voet af plukken.
De tweede helft duurt inmiddels vijftig minuten. De leidsman wacht af of hij in een laatste aanval Beerse Boys alsnog aan de drie punten kan helpen. Maar als het doelpunt aan de andere kant dreigt te vallen is de wedstrijd ineens gedaan.

Na een goede pot voetbal weten we niet echt of we nu tevreden moeten zijn met een punt of dat we teleurgesteld moeten zijn dat het er geen drie zijn geworden. Hoe dan ook, er valt nu niets meer aan te veranderen. Volgende week een nieuwe poging om de volle buit te pakken. Voor nu zullen we ons neer moeten leggen bij deze puntendeling.

Nu eerst maar onder het genot van een heerlijk pintje na-analyseren op een zonovergoten terras op de Smachtenbocht.