08-04-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na drie nederlagen op rij en een blik op de ranglijst, was duidelijk dat er punten gehaald moesten worden.
Daarvoor stond helaas niet de meest ideale tegenstander op het programma. Na de winst op Reusel, voert RKVVO immers de ranglijst aan (hoewel WODAN nog een paar wedstrijden tegoed heeft en het minste verliespunten heeft).

Door de waslijst aan blessures en nog wat andere omstandigheden waren er wederom een aantal gastspelers opgetrommeld (Joris, Tijn en Harm bedankt!), zodat bladella 7 met voldoende manschappen aan de aftrap kon verschijnen.

De spits die in de heenwedstrijd in zijn eentje (met 3 goals en een assist) voor de 4-3 overwinning van Oers zorgde, stond ook vandaag aan de aftrap. Daarmee was het meteen duidelijk dat de verdedigers hun borst nat konden maken.

Qua voetbal ging het spel vrij gelijk op. Gastspelers Joris en Tijn konden het middenveld controleren en met name Joey was weer bedrijvig en kon regelmatig over de linkerflank doorbreken. Aan de andere kant was het regelmatig oppassen voor de slimme spits van Oers.

Dat deze man aan een halve kans genoeg heeft, bleek maar weer toen hij gigantisch snel anticipeerde op een bal tussen de verdediging en gelegenheidskeeper Leon. Hij was net iets eerder bij de bal dan Leon en tikte de 1-0 binnen. Bladella drong in het restant van de eerste helft meer en meer aan, maar kwam niet tot grote kansen. Het dichtst bij was Joey nog met een afstandsschot. Helaas ging dat schot rakelings over.

Vlak voor rust ging Jorg in een duel met de spits door zijn enkel. Er was geen sprake van een overtreding, maar dit betekende wel dat de spits door kon en de 2-0 langs Leon kon schuiven. Een extra vervelende domper voor Bladella. Niet alleen de goal, maar door het uitvallen van Jorg waren ook alle wissels al in de eerste helft uitgeput. Na een kopduel eerder in de eerste helft was bij Willem namelijk een schouder uit de kom geschoten.

De tweede helft begon de zon zijn werk te doen. De temperatuur liep steeds verder op en het werd voor de 22 spelers op het veld steeds meer een slijtageslag. Die leek in eerste instantie de kant van Bladella op te vallen. Er werd erg goed gevoetbald in het eerste deel van de tweede helft. Uit een vrije trap van Tijn kon Rob de aansluitingstreffer binnenknikken.
Bladel begon meer en meer aan te dringen, maar de schoten waren niet hard of zuiver genoeg. Na een welkome drinkpauze leek het spelbeeld toch weer wat om te slaan. Oers kon zich herpakken en na een te korte breedtepass in de verdediging kon de spits van de geel-blauwen wederom alleen op de keeper af. Hij maakte geen fout en zette daarmee de eindstand op het bord.

Bladella kon in het laatste deel van de wedstrijd geen echte vuist meer maken, en ook bij de tegenstander was de pijp aardig leeg door het stroeve veld en de hoge temperatuur. Joey voorkwam nog een vrijwel zekere 4-1 met een subliem blok. Helaas wederom een nederlaag, maar wel een waarin we voetballend echt iets hebben laten zien en de koploper toch aardig zenuwachtig hebben gemaakt. Helaas is dus ook de ziekenboeg vandaag wederom nog wat voller gestroomd.

Gastspeler Joris werd zeer verdiend verkozen tot MOTM en mocht dus genieten van de halve liter en snack van de week. Volgende week wederom een tegenstander uit Veldhoven, als we tegen het zevende van Rood-Wit mogen.