DBS O11-14
Bladella JO11-7
31-03-2018
2 - 3

Vandaag mochten we het opnemen tegen DBS die na 2 wedstrijden nog geen punt heeft behaald, terwijl wij pas één punt hebben, dus dat kon een mooi onderling treffen worden. Van te voren nog even met behulp van het magneetbord uitgelegd hoe de technische staf graag ziet dat er gevoetbald wordt, oftewel de "kerstboom" variant. Wij namen na de aftrap dan ook meteen het initiatief. Dat leverde direct al wat kansjes op, met als hoogtepunt de knal van Jens die tegen de paal uiteen spatte. Maar de scherpte en rust aan de bal om te scoren ontbrak op dat moment nog. Daar had de tegenstander echter geen probleem mee en de eerste de beste kans voor hen lag meteen in het net, ook al was dat tegen de verhouding in. Ondanks deze tegenslag ging men vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Het lukte uiteindelijk Tieme om hun keeper te verschalken met een prima actie en onhoudbaar schot; 1-1 dus. Maar lang konden we daar niet van genieten. In de ijver om nog een goal te maken, kregen we er na onoplettendheid in de achterhoed weer eentje tegen. Het team liet daarna de juiste reactie zien en zette DBS dusdanig onder druk, dat hun verdedigers in paniek bij onze zoveelste poging een eigen doelpunt produceerde. Ook dié tellen en zodoende gingen we rusten met een gelijke stand.
Tijdens de rust nog eens aangegeven dat er beter opgelet moet worden op vrijstaande aanvallers van de tegenstander en nauwkeuriger samenspel van onze kant nodig is. Dat bleek in de 2e helft geen overbodige opdracht, want een overvloed aan aanvallen met veel scoringspotentie werd onvakkundig om zeep geholpen. Slechts één maal werd het vijandelijke doel gevonden na een schotje van Jens dat, gelukkig voor ons, door hun keeper verkeerd werd beoordeeld en langs hem in het doel hobbelde. Daarna was het nog even billenknijpen, want DBS probeerde met alle macht om er nog eentje bij te prikken. Echter alles wat men ook probeerde, onze keeper Sven liet zich niet meer verschalken. Zo eindigde deze super spannende wedstrijd en heerlijk kijkspektakel in een, gezien het grote aantal kansen, zeer verdiende overwinning voor ons. De coaches hielden er desondanks een gemengd gevoel aan over, want wat als.......???
Na 3 competitie wedstrijden staan we op een mooie plaats in de middenmoot met 1x winst, 1x gelijkspel en 1x verlies.