Bladella

Schiettent

Bladella 9
HMVV 5
25-03-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Revanche voor de nederlaag in onze laatst gespeelde wedstrijd hebben we wederom door slechte weersomstandigheden weer een weekje uit moeten stellen. Vandaag is het echter prachtig weer om aan te tonen dat we wel degelijk weten hoe we een wedstrijd moeten winnen. We nemen het op tegen HMVV, een team dat een puntje boven ons bivakkeert op de ranglijst. Bij winst kunnen we dus een plaatsje klimmen.

Bij het ingaan van de zomertijd is het altijd afwachten wie er deze keer aan de beurt is om zich te verslapen. Ook dit jaar levert dat een tweetal verplichte reservebeurten op. GBL en LTJ hoeven dus niet uit de dertien beschikbare spelers te kiezen wie de basis elf gaan bemannen. Wel zo makkelijk.

In de heenwedstrijd hebben we ervaren dat HMVV een team is dat het moet hebben van werkvoetbal. Normaliter zou je dus zeggen dat we een extra voordeeltje in de thuiswedstrijd zouden hebben doordat we op kunstgras voetballen. Niet dus. Voor vandaag zijn we verbannen naar de knollentuin op het zwembad. Daar ligt werkelijk waar geen enkele vlakke vierkante meter gras. Weg voordeeltje. Eén geluk: HMVV zorgt er alsnog voor dat we dat voordeeltje hebben doordat ze slechts met tien man komen opdagen. Zoef Zoef Zidane, reserve bij ons, moet er zelfs aan te pas komen om bij onze opponent het vaandel te hanteren. Bovendien hebben de meeste spelers kennelijk gisteren een feestje gehad; je ruikt ze al van verre aankomen.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd laten we zien dat we met niets anders genoegen nemen als drie punten. Ons sterke wapen is de snelle aanval over rechts. Diverse malen wordt Turbo de diepte in gestuurd en even zovele malen volgt er een perfecte voorzet. Maar net zo vaak staat er niemand op de juiste plek om af te ronden. Dan maar een poging vanuit een dode spelsituatie. De zoveelste rush van Turbo is door HMVV verwerkt tot corner. Deze wordt voor het doel geslingerd, perfect op het hoofd van WeeWee. Enigszins verbaasd dat hij de bal op zijn kop krijgt en niet de tegenstander die voor hem stond, knikt WeeWee de bal richting de verre hoek. Buiten bereik van de keeper valt de bal binnen: 1-0.
Ook na de hernieuwde aftrap kiezen we direct opnieuw de aanval. Van HMVV hebben we weinig te duchten. We krijgen alle gelegenheid om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Het lijkt wel een schiettent. Een afstandsschot van WeeWee verdwijnt in de handen van de keeper, weer een afstandsschot van Captain suist rakelings over. Ook Dokter Wassiemann krijgt een mogelijkheid om uit te halen. Hij ziet zijn inzet uiteenspatten op de lat. De bal stuitert terug het veld in en belandt voor de voeten van Polish Pitbull. Die bedenkt zich geen moment en haalt van twintig meter direct uit. De bal suist op het doel af, de goalie van HMVV maait in een poging het schot te keren over de bal. Het leder komt dientengevolge pas tot stilstand tegen de touwen: 2-0. Niets aan gestolen! En dat na slechts 20 minuten voetbal.
De zwakke tegenstand en het gemak waarmee wij onze kansen mogen creëren zorgt ervoor dat iedereen op het veld zijn kans wil wagen om een doelpuntje mee te pikken. Op een gegeven moment is de organisatie een beetje zoek. Zo zien we bijvoorbeeld onze rechtsback op de linksbuiten plaats rondlopen. Prompt krijgt HMVV dan ook haar eerste en enige kans in het eerste bedrijf om een aanval op te zetten. Nestor is echter bij de les en is een meter of dertig uit zijn doel gekomen om het dreigende gevaar onschadelijk te maken.
Aan de overzijde gaan wij vrolijk door met het bestoken van het doel van HMVV. Een afstandsschot van Captain suist rakelings over. Dat van Frijtje gaat net voorbij de verkeerde kant van de paal. Een schot van Bassie Knie wordt geblokt. Opnieuw een schot van Frijtje wordt door de Hoogemierdse keeper weg gebokst. Ook een schot van Dextro Jo uit de draai stuit op de doelman uit Mierd en even later verdwijnt ook een schotje van Dokter Wassiemann net naast. Grootste kans om onze score voor de thee nog te verhogen is voor NetNie. Na wederom een perfecte voorzet van Turbo krijgt NetNie de bal bij de tweede paal vrij voor zijn voeten. NetNie heeft echter zoveel ruzie met de bal (zal wel aan het abominabel slechte veld liggen…) dat ook deze kans verloren gaat. We gaan dus rusten met twee doelpunten voorsprong.

Het tweede bedrijf komen we wat moeizaam uit de startblokken. Er zijn welliswaar nog wel twee afstandsschoten van Zoef Zoef Zidane en Turbo te noteren maar door slordigheden zorgen we er daarna voor dat HMVV gevaarlijk kan worden voor het doel van Nestor. We mogen van geluk spreken van de aansluittreffer niet valt na een corner van HMVV. De vrij in te tikken bal passeert de voor ons goede kant van de paal.
Na een kwartiertje hebben we het juiste ritme weer te pakken en trekken we weer ten aanval. Frijtje geeft een steekbal op Zoef Zoef Zidane die op links de ruimte heeft gezocht. Zoef Zoef Zidane kan vrij op de keeper af en legt op het juiste moment de bal breed. De Hoogemierdse goalie is totaal uitgespeeld. NetNie is mee opgekomen en kan de bal zonder veel moeite het doel in lopen: 3-0. Perfecte aanval!
Onze volgende aanval is weer over rechts. Turbo legt zijn tegenstander in de luren door ditmaal die de diepte in te snellen maar binnendoor te steken. De bal komt voor zijn linkervoet te liggen. Normaliter is dat zijn chocoladebeen maar het belet Turbo niet om uit te halen op doel. De keeper kan ternauwernood de bal uit de kruising tikken.
Inmiddels is ook Bikkel Bax ingevallen. Na het behalen van een blauw petje is het weer geoorloofd om tegen een balletje te trappen. Dat wil hij onderstrepen met een doelpunt. Nadrukkelijk is hij met enkele schoten op doel daarnaar op zoek. Zijn waardevolle bijdrage op de eindzege blijft echter beperkt tot een assist (ook niet onbelangrijk!). Het is Polish Pitbull die heeft ingegooid op Bikkel Bax. Die speelt de bal direct door op Zoef Zoef Zidane die daarna vrij op de keeper van HMVV af kan gaan. Met een bekeken schot deponeert Zoef Zoef Zidane de bal buiten bereik van de kansloze doelverdediger in de verre hoek tegen de touwen: 4-0.
Na deze 4-0 is de schiettent weer open. Een poging van de Kapper uit een vrije trap krult over de muur en kust slechts de lat. Een kopbal van NetNie na een voorzet van Turbo is een prooi voor de keeper. Een schot van Turbo nadat hij zich prachtig vrij heeft gespeeld verdwijnt net naast en een afstandsshot van heerser op het middenveld Frijtje spat uiteen op de paal. Een extra doelpunt valt er echter niet meer. Wel eentje aan de overkant. Eén kleine onachtzaamheid in de verdediging zorgt ervoor dat de spits van HMVV aan de bal kan komen. Nestor komt nog wel weifelend uit zijn doel in een poging het gevaar te keren maar na een prachtige lob moet hij kansloos toezien hoe de bal over hem heen zeilt en in het lege doel ploft. Tijdens de analyse na afloop komen twee scenario’s omtrent dit doelpunt op tafel: 1. Nestor bood de mogelijkheid om zodoende onder het rondje Schrobbeler (getrakteerd door Nestor als we de nul houden) uit te komen; 2. Lucky schot van de HMVV-aanvaller doordat de bal net opwipte door een polletje op dat geweldige Kempenlandveld. Laten we ervan uit gaan dat Nestor te allen tijde zijn doel schoon wil houden, dus zal theorie 2 wel waar zijn. Hoe dan ook, met een eindstand van 4-1 wordt de wedstrijd afgesloten.

Na een overwinning smaakt op een zonnig terras het gerstenat natuurlijk net iets lekkerder. We hebben weer eens drie punten bijgeschreven aan ons totaal en zijn bovendien een plaatsje gestegen op de ranglijst. Al moet gezegd worden: het ging vrij eenvoudig, het leek bij vlagen vandaag wel een schiettent.

Maar wie maalt daar nog om. Proost!
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven