Bladella

Scorebordjournalistiek

Vessem 3
Bladella 9
11-03-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   Blox, Ted
Zoals wel vaker is de winterstop een periode waarin het weer perfect is om lekker te kunnen voetballen. En als deze winterstop dan voorbij is, dan slaat koning winter pas toe. Zo ook dit jaar: we hebben één wedstrijdje kunnen voetballen (met een ontevreden resultaat) en vervolgens moeten we weer twee weken achter de geraniums gaan zitten om te wachten op revanche.

Vandaag is die kans op revanche. We nemen het in Vessem op tegen de plaatselijke VV. We hebben tegen hen nog wat recht te zetten. In het heen-duel hebben we een perfecte eerste helft gespeeld maar gaven we wedstrijd uit handen in een abominabel slechte tweede helft. Dus ook hierom revanche.
GBL en LTJ pakken (al dan niet noodgedwongen) terug op een succesvol concept: gastvoetballers uit de jeugd hebben ons dit seizoen al meerdere malen succes opgeleverd. Vandaar dat Willem van Hoof opnieuw is uitgenodigd om onze gelederen te komen versterken.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd kiezen we de aanval. Al snel leidt dat tot enige kansen. Over rechts zetten Turbo en NetNie een prachtig een-tweetje op. Turbo geeft de bal vervolgens voor waar Zoef Zoef Zidane klaar staat om binnen te koppen. De bal verdwijnt echter in de handen van de keeper.
Ook Vessem laat zien dat het vandaag aanvallende bedoelingen heeft. Een diepe bal valt over onze verdediging heen precies voor de voeten van de gevaarlijke spits. Zijn lob over Nestor heen verdwijnt gelukkig langs het doel. En even later brengt, na lullig balverlies achterin, de paal redding.
Het spel golft op en neer. Beide partijen zijn in deze fase gelijkwaardig aan elkaar en aan beide zijden vallen kansen te noteren. Nu is het weer een afstandsschot van Dextro Jo dat maar rakelings over de deklat scheert. En niet veel later is het Zoef Zoef Zidane die uithaalt maar tot zijn spijt het schot weer in de handen van de vijandelijke keeper ziet verdwijnen.
Vessem laat ons een beetje komen en loert zelf op de counter. Bij een snelle uitbraak wordt onze complete verdediging en vervolgens Nestor uitgespeeld. De Vessemse spits is echter zo ver naar de zijkant verdreven dat het erg lastig voor hem wordt om binnen te tikken. Temeer omdat de eerste paal door Borat wordt bewaakt. Toch waagt de aanvaller zijn kans en tot zijn en onze verbazing ziet hij het leder toch bij de eerste paal binnenvliegen. In al zijn ijver om de bal weg te werken heeft Borat mis getimed: 1-0.
Ondanks deze tegenvaller laten we de moed niet zakken. Er is nog ruim voldoende tijd om de achterstand om te buigen. Qees start een actie waarbij hij drie Vessemse verdedigers op het verkeerde been zet. Nu kan hij vrij aanleggen maar ziet hij zijn schot afgeketst.
Vessem speelt haar favoriete spelletje en gooit alles op de counter. Nu weer eentje over onze linkerkant. Er volgt een voorzet en voor het doel staat hun gevaarlijke spits die zonder enige hinder de bal op de borst mag aannemen en vervolgens op het doel van Nestor mag vuren: 2-0.
Nadat we voor de derde maal vandaag hebben afgetrapt kiezen toch vol goede moed maar weer de aanval. Turbo wordt op rechts diep gestuurd. Eenmaal in de zestienmeter van de tegenstander passeert hij drie tegenstanders het haalt uiteindelijk uit op doel. Met een beetje hulp ziet Turbo de bal tegen de touwen verdwijnen: 2-1. Loon naar werken!
Nog voor rust hebben we de kans om de stand gelijk te trekken. Eerst is er opnieuw een inzet van Turbo die de goalie van Vessem in een uiterste krachtsinspanning nog tegen de paal kan werken. Vervolgens krijgt ook Zoef Zoef Zidane nog een kans om, weliswaar vanuit een moeilijke hoek, bij de tweede paal na een voorzet van Captain op doel te schieten. Zijn inzet gaat helaas voorlangs.
Dus gaan we met een minieme achterstand naar de thee.

Als we voor het tweede bedrijf het veld betreden zien we op het scorebord een 5-1 stand staan. Bij navraag geven de spelers van Vessem aan dat ze alvast de eindstand op het bord hebben gezet. Bluf? Intimidatie? Scorebordjournalistiek? Hoe dan ook, wij zullen alles op alles zetten om dat niet te laten gebeuren.

We komen echter niet al te best uit de startblokken. De 3-1 valt daardoor wel erg snel. De gevaarlijkste Vessemse aanvaller kan zomaar door onze verdediging wandelen. Niemand legt hem iets in de weg. Het is voor de spits daarna een koud kunstje om met een stiftballetje ook Nestor te verschalken.
Dat we aardig zijn voor de tegenstander blijkt wel uit het feit dat we aangeven dat een door de scheidsrechter gegeven achterbal (het is diens eerste wedstrijd als leidsman en hij leidt de wedstrijd tot op heden prima!) eigenlijk corner is. Sportiviteit ten top! En dat wordt ook gewaardeerd. Wel een geluk dat uit deze corner geen doelpunt ontstaat. In de scrimmage die in de doelmond voor Nestor ontstaat is het ditmaal wel een alerte Borat die de bal weet weg te werken.
In aanvallend opzicht krijgen we ook nog enige kansen. Zoef Zoef Zidane schiet de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Even later een schot van NetNie uit de draai dat maar moeizaam door de Vessemse doelverdediger wordt gestopt. Ondanks alle goede aanvallende intenties levert het geen doelpunten op. Sterker nog, we kijken twintig minuten voor tijd tegen een nog grotere achterstand aan. Een matige uittrap van onze verdediging belandt in de voeten van een tegenstander. Die bedenkt zich niet en haalt direct uit. Nestor is kansloos, de stand is 4-1.
De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld maar ondanks dat geven we niet op en blijven we de aanval zoeken. Willem geeft een voorzet op Turbo bij de tweede paal maar die is net niet snel genoeg om de bal binnen te kunnen lopen. Een schot van Frijtje van rand zestienmeter suist rakelings naast en ook een afstandsschot van Zoef Zoef Zidane zoeft net over de kruising. Het zo verdiende doelpunt wil maar niet vallen.
Aan de overzijde heeft Vessem meer geluk. Eerst weer Nestor na een vlammend schot de bal nog uit zijn doel te boksen Maar even later is hij na ietwat slapjes verdedigen kansloos op een volgende inzet: 5-1.

Ook vandaag is het, ondanks de tactiek van GBL en LTJ en ondanks de inzet van Willem van Hoof, weer niet gelukt om drie punten aan ons totaal toe te voegen. Jammer, want er werd niet slecht gevoetbald. Eens komt het moment dat het harde werk zich uitbetaalt. Laat dat dan volgende week maar zijn als we aartsrivaal Reusel Sport op bezoek krijgen. GBL en LTJ gaan voor dit duel een aanvraag doen om dit duel af te werken op het hoofdveld. We zetten dan het scorebord aan en zetten er een stand van 3-0 op. Wellicht werkt dat, net als voor Vessem vandaag, dan ook voor ons. Deze scorebordjournalistiek.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven