Bladella

Vijf minuten

Hulsel 3
Bladella 9
18-02-2018
1 - 0

Scheidsrechter:   Jansen, Hennie
Eindelijk is het dan weer zover. Na ruim twee maanden winterstop gaat het voetbalcircus voor ons weer van start. Vandaag ontmoeten we de laatste tegenstander uit de heenronde: Hulsel. We maken ons op voor een zes punten wedstrijd. Hulsel staat namelijk slechts één plekje onder ons met maar één puntje minder en een doelsaldo dat gelijk is aan dat van ons. Een ware kraker dus in een strijd om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te blijven.

Normaal zou je verwachten dat na zo’n lange rustpauze iedereen staat te trappelen om weer de wei in te mogen. Toch is het tot vijf minuten voor vertrek voor GBL en LTJ nog maar afwachten of iedereen op komt dagen. Uiteindelijk kunnen we toch met dertien spelers afreizen naar het Hulselse. Goed om te zien is dat ook Bassie Knie na een langdurige slepende blessure ook weer van de partij is.
Eenmaal aangekomen op sportpark ’t Kantje verwelkomen we ook De Kapper nog. GBL en LTJ hebben dus een ruim aanbod om de elf spelers die mogen starten te kiezen.

Ondanks het winterse ochtendzonnetje blijkt de vorst nog niet uit de grond te zijn. Op plaatsen is het veld nog hard, op andere plaatsen glibberig. Geen basis om goed voetbal op te spelen dus. Daarnaast is bij zowel Hulsel als bij ons te zien dat we lange tijd ‘bankzaken’ hebben gedaan. Alle bewegingen ogen stijfjes.
Zo, de excuses voor wat we het eerste deel van de wedstrijd te zien krijgen is gemaakt. Het spel is namelijk van beide kanten niet bijster goed. De bal gaat telkens onrustig op en neer. Simpele passjes komen niet aan, men begrijpt elkaar niet goed of men ziet de verkeerde kleur aan voor medespeler. Al met al vallen er weinig kansen te noteren voor beide doelen. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Een enkele keer proberen wij eruit te komen door Zoef Zoef Zidane diep te sturen. Geen enkele keer komen we echter gevaarlijk voor het doel van Hulsel. Hulsel op haar beurt meent, gezien de leeftijd van onze keeper, met afstandsschoten een doelpunt te maken. “Schietuh want dieje kieper is wel honderd” schalt over het veld. Maar ja, dan kennen ze bij de geel-blauwen onze Nestor nog niet. Met ogenschijnlijk speels gemak houdt Nestor zijn doel schoon. Zelf bij de gevaarlijkste kans in de eerste helft laat Nestor de tegenstander versteld staan: Hulsel heeft onze buitenspelval omzeild en stormt met twee aanvallers op het doel van Nestor af. Die is reeds alert uit zijn doel gekomen en weet buiten de zestienmeter de aanvallers te stoppen door de bal te onderscheppen. In een scrimmage tracht Nestor, al liggend op de grond, met zijn hoofd de bal verder weg te werken. Dokter Wassiemann assisteert hem door het leder een enorme hengst naar voren te geven.
Met een brilstand zoeken we na vijfenveertig moeizame minuten het kleedlokaal weer op.

Na de thee komt Hulsel als beste uit de startblokken. Na vijf minuten verdwijnt het eerste afstandsschot rakelings over het doel van Nestor. Even later moet Nestor weer handelend optreden bij een corner. Nestor moet de bal na een schot op de lijn uit de doelmond weg boksen.
Als de eerste Hulselse storm is gaan liggen krijgen wij langzaam een beetje de overhand in het spel. Turbo heeft op rechts de bal gekregen. Met een handige actie legt hij zijn tegenstander in de luren en krijgt hij een kans om op het vijandelijke doel te vuren. De bal verdwijnt in de handen van de Hulselse goalie. Even later een actie van Zoef Zoef Zidane, eindigend met een voorzet op Slinger. Hoe lang Slinger ook is, zijn been blijft nog steeds te kort om de bal te kunnen raken.
We zijn weer vijf minuten verder als Turbo na een rush langs de zijlijn een corner weet te versieren. Hij brengt die corner zelf voor, precies op het hoofd van Zoef Zoef Zidane. De kopbal eindigt boven op de deklat. We komen steeds dichterbij, een doelpuntje lijkt in de lucht te hangen!
Het is opnieuw Turbo die door de blauw-gele verdediging heen weet te breken. Zijn schot wordt gekraakt. De afvallende bal komt voor de voeten van Qees maar diens schot mist in zijn geheel de juiste richting. Kennelijk ziet Qees alles nog niet helemaal helder; hij zocht dan ook pas na een avondje/nachtje/ochtendje stappen om half zes zijn bedje op!
In deze fase komt Hulsel er slechts sporadisch uit. De ene keer helpt Hulsel eens kans zelf om zeep door voor open doel tot tweemaal toe te missen, de andere keer kan Dextro Jo het gevaar keren door een nuttige overtreding te maken. Hij biedt hiervoor volop excuses aan maar dat hij daarna de vrije trap bijkans zelf achter Nestor wil deponeren gaat wel een beetje ver…
Het grootste gevaar is echter toch voor het doel van Hulsel te zien. NetNie krijgt als goalgetter van de laatste wedstrijden ook vandaag zijn kans. Uit een corner wil hij de bal binnen koppen. Maar in plaats van de bal richting het doel te knikken krijgt hij het leder plat op de neus. Dat wordt voor NetNie weer terug naar de theorieboeken om te leren hoe koppen werkt!
Met nog een minuut of tien te gaan zetten we een prima combinatie door het midden op. De verdediging van Hulsel wordt te kijk gezet en WeeWee kan alleen doorlopen op de keeper. Hij heeft de hoek voor het uitzoeken – ik tel hem al – maar zijn schot stuit op de goed uitgekomen Hulselse goalie. Jammer!
De wedstrijd lijkt met nog vijf minuten te gaan op een gelijkspel uit te draaien. Op zich een terechte uitslag. Het moge echter niet zo zijn. Eén kleine onachtzaamheid in de verdediging en ineens staat de spits van Hulsel oog in oog met Nestor. Met een schijnbeweging laat de spits Nestor kansloos en tikt hij volkomen onverwacht Hulsel naar de overwinning: 1-0.
Gedurende de resterende tijd zijn wij niet meer bij machte om alsnog een gelijkspelletje binnen te slepen.

Teleurgesteld zoeken we na het laatste fluitsignaal het kleedlokaal weer op. Ondanks het matige spel hadden we hier toch zeker een puntje mee kunnen nemen. Hoe dan ook, er is hoop. De tweede helft hebben we hard gewerkt en was het getoonde spel in ieder geval beter als dat van het eerste bedrijf. Iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Ondanks dat de rode lantaarn in zicht komt kunnen we nog zeker wat punten bij elkaar sprokkelen om die lantaarn niet in handen te krijgen. Vandaag is dat helaas nog niet gelukt en duurde de wedstrijd nog nét iets te lang: vijf minuten.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven