Bladella MO15-1
16-12-2017
1 - 1

Scheidsrechter:   Rijkers, Peter
Vandaag stond de kraker in de 3e ronde van het bekertoernooi, tegen SV Valkenswaard MO15-1 op het programma.
Toch een gevreesde tegenstander; zij waren namelijk verantwoordelijk voor de enige nederlaag van de Bladella meiden dit seizoen (1-2 in de eerste competitiewedstrijd), en zijn ook ongeslagen kampioen geworden (met een doelsaldo van maar liefst +79).
De felicitaties voorafgaand aan de wedstrijd aan speelsters en begeleiding van de thuisclub, waren dan ook op zijn plaats.

Maar goed, dat was voorbij en in het bekertoernooi gelden andere wetten, er kon met een schone lei aan de wedstrijd begonnen worden.
En dat was te merken, Bladella had meteen de overhand en drong tegenstander Valkenswaard direct terug op eigen helft.

Enigszins beduusd door de felle start van de Bladelse meiden stelde Valkenswaard na enige tijd orde op zaken en nam het initiatief gaandeweg de eerste helft over.
Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van Bladella, en alle zeilen moesten bijgezet worden om een achterstand te voorkomen.
De spanning was om te snijden, maar er werd gezamenlijk keihard gewerkt, en de rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

De meiden konden even op adem komen en zich opladen voor het vervolg van de wedstrijd.
Het begin van de tweede helft leek trouwens op een kopie van de eerste.
De MO15 meiden ‘stonden weer goed’ en er werd weer op de helft van Valkenswaard gevoetbald.

Totdat een van de spaarzame tegenaanvallen een doelpunt voor de Valkenswaardse opponent opleverde.
Dat was een tegenvaller, en de koppies bleven even hangen.
Gelukkig was dit maar van korte duur, en snel werd er weer geknokt en gestreden voor iedere meter; en na een aantal minuten zorgde Anne met een bekeken schot voor de gelijkmaker.
Dit tot vreugde van alles en iedereen wat Bladella was.

Bladella rook dat er meer in zat en ging nog aanvallender voetballen.
De spanning was weer om te snijden, en het “Bladella, Bladella, Bladella, blauw-wit, we schieten op de goal en we weten dat ie zit” klonk als nooit tevoren vanuit de dug-out en vanaf de tribune.
Helaas viel er geen doelpunt meer in de reguliere speeltijd voor onze MO15-ers, en penalty’s moesten nu de beslissing gaan brengen.
Na kort overleg, met daarin de boodschap: “we winnen samen en verliezen samen”, werden er vijf speelsters aangewezen om de eerste strafschoppen te gaan nemen; en ook nummer 6 en 7 werden al bekend gemaakt.
Maar zover kwam het echter niet!
De eerste penalty van Valkenswaard werd namelijk al gepareerd door keepster Minke en toen Bo de vierde penalty van de serie de netten in joeg, was de eindstand van 1-3 al bereikt en kon de goed leidende scheidsrechter definitief affluiten.
Wat een feest; de overwinning werd op het veld gevierd en de meegereisde supporters werden dolenthousiast bedankt voor hun steun gedurende de wedstrijd.
De speelsters van Valkenswaard kwamen nu sportief de Bladella meiden feliciteren.

Er was vandaag een geweldige teamprestatie geleverd, en we kijken uit naar de volgende bekerronde!