Bladella

De wondersloffen van NetNie

Bladella 9
De Zuiderburen 2
03-12-2017
3 - 3

Scheidsrechter:   Kerkhofs, Ad
Nog twee wedstrijden te gaan en dan is de winterstop alweer een feit. Twee wedstrijden waarin we moeten trachten nog zes punten aan ons totaal toe te voegen. Lukt dat, dan zijn we ondanks een moeizame start een mooie middenmoter. De eerste drie punten moeten dus vandaag gehaald worden tegen de Zuiderburen. Zij staan slechts drie punten boven ons, dus bij het gewenste resultaat halen we ze in op de ranglijst.

Als we in de gure zondagochtend het veld betreden zou je willen dat de winterstop al was begonnen. Het is stervenskoud en tot overmaat van ramp valt er oog nog wat regen. Je kunt wat dat betreft beter óp het veld staan als erlangs. Laten we hopen dat het spel van onze elf gladiatoren hartverwarmend is.

Oh, ja. Nog ff iets rechtzetten van vorige week. NetNie meent gelezen te hebben dat zijn treffer van vorige week wordt beschreven als een toevalstreffer. Dat is niet gezegd, niet geschreven en niet bedoeld. Aan NetNie vandaag de taak om aan te tonen dat dat inderdaad niet het geval was.

Dat de Zuiderburen een tegenstander is om rekening mee te houden blijkt direct bij aanvang van de wedstrijd. De mannen uit Reusel gaan stevig van start om een snelle voorsprong te realiseren. Dokter Wassiemann wordt in de rug gelopen en het daarop volgende schot vliegt over het doel van Nestor. Even later weer een schot van de Zuiderburen maar ook hierop hoeft Nestor niet in actie te komen.
Na zo’n tien minuten zijn wij ook warmgedraaid en beginnen we te denken aan aanvallen. De eerste aanval wordt opgezet over onze rechterkant. De bal wordt voorgebracht op Slinger die in één tijd met een briljant tikje NetNie vrij voor de keeper zet. NetNie is eerder bij de bal als de uitgekomen doelman en plaatst de bal met een bekeken schot langs de keeper. Via de paal verdwijnt de bal in het doel: 1-0.
De eerste de beste aanval is meteen raak! En dan ook nog gescoord door NetNie! Het moet niet gekker worden! Wie heeft het nog over toevalstreffers?
De Zuiderburen zijn na deze treffer ietwat van slag. Wij daarentegen voelen dat er nog meer in zit en leggen aanval na aanval op de rubberen mat. Niet lang na de eerste treffer weten we een corner in de wacht te slepen. De inzet van Frijtje belandt precies op de kruin van Slinger. Het leder had beter lot verdiend maar verdwijnt nu rakelings langs het vijandelijke doel.
Even later neemt, na een overtreding op een metertje of dertig van het doel Captain, plaats achter de bal. Captain gooit de bal in de doelmond. Nu is het Frijtje die de kans krijgt om binnen te koppen maar ook zijn inzet verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal.
We zitten op het halfuur, de kou langs de kant is bijkans niet meer te harden maar ons goede aanvalsspel geeft telkens een warm gevoel. Opnieuw wordt er een mooie aanval op de mat gelegd. Ditmaal over links. Twee tegenstanders zijn met mooie combinaties het bos ingestuurd als WeeWee een hoge voorzet geeft. In het vijfmetergebied verkijkt de keeper van de Zuiderburen zich op deze hoge bal. Hij laat hem door zijn handen glippen. NetNie is er als de kippen bij om dit cadeautje te verzilveren. Beheerst jast hij de bal tegen de touwen: 2-0. En wéér NetNie! Da’s geen toeval meer!
De comfortabele voorsprong maakt ons wat overmoedig. Dokter Wassiemann, die verder een puike wedstrijd speelt, gaat van achteruit lopen met de bal en verslikt zich in zijn tegenstander. De bal wordt hem ontfutseld en de Zuiderburen kunnen er vandoor richting Nestor. Onze complete verdediging staat door het onverwachte balverlies op het verkeerde been waardoor de spits van goen-wit ineens oog in oog met Nestor komt te staan. Nestor is kansloos op de inzet: 2-1.
Na deze tegenvaller kunnen we nog één aanval via Frijtje en Slinger opzetten alvorens we gaan rusten. Even een kwartiertje opwarmen met een heet bakkie thee.

De wedstrijd is nog lang niet gespeeld. We zullen dus alert moeten zijn op de tegenaanvallen, willen we een maximaal resultaat over de streep trekken. Wijze woorden van GBL en LTJ waarna we de kou weer moeten gaan trotseren voor het tweede bedrijf.

Alle wijze woorden ten spijt is het De Zuiderburen dat beter uit de kleedkamer komt. Bij ons is het na twee wissels – Borat heeft zijn plaats afgestaan aan Qees en NetNie moet ten faveure van Turbo noodgedwongen afhaken omdat zijn wondersloffen kapot zijn – even zoeken naar wie op welke plaats staat. De Zuiderburen maakt hier gebruik van door met twee gevaarlijke corners de gelijkmaker te forceren. De eerste hoekschop wordt nog uit de doelmond gekopt maar bij nummer twee moeten we het antwoord schuldig blijven. Bij de tweede paal kan de spits van de Zuiderburen eenvoudig en vogelvrij binnenwerken. De bal verdwijnt boven Nestor in het doel: 2-2.
Nu is het onze beurt om van slag te zijn. Nog geen vijf minuten na de gelijkmaker kijken we ineens tegen een achterstand aan. Bij een nieuwe aanval van De Zuiderburen wordt en niet fel genoeg op de bal verdedigd. Hierdoor kan vrij eenvoudig de rechterspits van de groen-witten worden aangespeeld. Die bedenkt zich niet en krult de bal in één beweging in de verre kruising. Nestor is volslagen kansloos op de inzet: 2-3.
Gaandeweg de tweede helft weten we ons van de teleurstelling te herpakken en vol ijver gaan we op zoek naar de gelijkmaker. Aanval na aanval wordt op de rubberen mat gelegd. We drukken onze tegenstander terug in de verdediging. Vaak zetten we bij die aanvallen ons beproefde wapen in: de snelheid van Turbo en Zoef Zoef Zidane. Het is daarom ook niet verrassend dat bij de gelijkmaker beide mannen betrokken zijn. Turbo is voor de zoveelste maal over rechts richting cornervlag gestuurd. Hij passeert zijn tegenstander en geeft een voorzet. Zoef Zoef Zidane heeft als enige op snelheid aan kunnen sluiten en kopt de bal buiten bereik van de doelman boven diens hoofd binnen: 3-3.
Er gloort weer hoop op de volle buit, dus ook na de verdiende gelijkmaker blijven we het doel van de Zuiderburen onder vuur nemen. Wederom weet Turbo na een spurt de bal voor het doel te brengen. Zoals gewoonlijk staat Slinger op de juiste plaats maar het lukt hem net niet om de bal goed te raken. Even later een vrije trap op twintig meter van Captain. Eindstation is Zoef Zoef Zidane maar zijn kopbal mist de juiste richting. Nadat ook een laatste kans – een voorzet van Captain die nét voor het hoofd van Slinger wordt weggekopt voordat hij gevaarlijk kan worden – op niets uit is gelopen fluit de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

De hete douche na afloop is welverdiend. Kan iedereen weer een beetje op temperatuur komen om in de kantine een koude pot bier naar binnen te werken. Ondanks de puntendeling heerst er volop tevredenheid. Wellicht had er een overwinning in gezeten maar uiteindelijk hebben we vol overgave en met goed voetbal geknokt voor dat ene punt. Maar de meeste tevredenheid heerst nog bij NetNie. In slechts één speelhelft heeft hij aangetoond dat zijn doelpunten geen toevalstreffers zijn. En dat met kapotte wondersloffen.

Mooiste quote van de dag:
“Het heeft twee jaar geduurd voordat NetNie op die sloffen heeft leren voetballen. Als het nu maar niet weer twee jaar duurt voor zijn volgende doelpunt!”
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven