Vandaag uit naar sportpark Den Dries in Valkenswaard.
Samen met FC Eindhoven heeft SV Valkenswaard (SVV) de meeste punten. We gaan het zien.

Somber, grijs en koud weertje, net boven nul.
De pupillen gaan van start. Flink rennen en hard werken zodat ze het warm krijgen hebben we ze meegegeven.

Binnen 5 minuten lag de bal al in het doel bij onze keeper. Quinty had het nakijken. Onze achterhoede nog niet helemaal scherp. Nog in de ontdooi fase zullen we maar zeggen.

Bladella trapt af en zet alle zeilen bij om de bal naar voren te krijgen. SVV laat de kaas niet van hun brood eten en vechten terug. Het gaat van link naar rechts en heen en weer. Opeens valt de bal in het net van de tegenstander SVV. Tigo Wouters schiet de bal en kassa. Mooi, 1-1. Nu de kansen benutten die we steeds krijgen. Tegen het einde van de 1e helft pakt de keeper van Bladella de bal in de hand op de grond. Tegenstander schopt tegen de bal, uit de handen en scoort. De wedstrijdbegeleider van SVV keurt (kan ook niet anders) het doelpunt goed. Na wat commentaar van onze leiders wordt er niet op gereageerd. Bladella staat meteen op achterstand met de rust want de wedstrijdbegeleider fluit meteen af. maar goed.

Na een korte break gaat Vlinder het doel verdedigen en Quinty de achterhoede versterken met Teun en Emiel samen.

Nicolas en Tigo gaan proberen weer te stofzuigen op het middenveld. Nesar en Tuur proberen druk te zetten en de marge van 1 weer te herstellen.

SVV zet weer druk en de 1-3 valt al snel begin van de 2e helft. Vlinder en onze achterhoede hebben het nakijken. Bij balverlies is de omschakeling nog te snel en een stapje te laat om de bal nog weg te werken is een feit.

Nesar probeert te dribbelen maar loopt zich vast in de achterhoede van de tegenstander. Tuur probeert langs de lijn meerdere malen meters te maken en de voorzet te geven. Het zit niet zo mee de 2e helft en de ballen vallen niet goed.
Veel balverlies en SVV kan weer gaan opbouwen. De drang naar voor wordt steeds groter bij de achterhoede van Bladella waardoor er steekjes vallen en ruimte komt voor SVV.

Bal op de paal, een keer net naast. Paar goed reddingen van keeper Vlinder. Een schot in de korte hoek , keeper pareert de bal maar gaat in het doel. Was te hard om te keren. 1-3.

SVV zet druk en Bladella lijkt wel een tandje terug te schakelen. Daar maakt SVV gebruik van en er staan 2 spelers vrij voor het doel van Bladella. Waar is ons onze achterhoede?
De bal wordt gespeeld naar één van de 2 spelers van SVV en tikt naast onze keeper de 1-4 binnen. Onze leiders wijst onze spelers op hun posities maar het is te laat. SVV neemt afstand.

Einde van de wedstrijd nadert. Bladella probeert nog wat druk te zetten. Er wordt goed gewerkt op het middenveld om de ballen te veroveren iedereen maar ze komen er niet meer doorheen. De inzet die ze de eerste helft hadden misten we in de tweede helft. Het ijs op het kunstgras veld maakte de bal glad en moeilijk bespeelbaar. Iedereen heeft hier last van natuurlijk. DE 5-1 kwam er ook nog bij en toen was het al weer tijd.

Resumé: 1e helft waren we beter en hadden we meer kansen kunnen benutten. 2e helft kwam SVV meer in actie en hadden we het nakijken. Top gespeeld tegen één van de koplopers die nog maar 1 wedstrijd had verloren.

Penalty's: was weer leuk om te zien met mooie reddingen van Vlinder. 4-3.