Bladella

Zespuntenwedstrijd

HMVV 5
Bladella 9
26-11-2017
0 - 3

Scheidsrechter:   Hermans, Tom
Nadat we vorige week de overdracht van de rode lantaarn hebben afgehouden staat vandaag wederom een wedstrijd op het programma waarbij we verder afstand kunnen nemen van de laatste plaats. Tegenstander van vandaag is HMVV. Zij staan slechts één puntje boven ons. Winst betekent vandaag dus dat we HMVV op de ranglijst passeren. We spelen dus als het ware een zespuntenwedstrijd.

Als we op een voor ons ongewoon tijdstip (12:15 uur) het veld betreden schieten de tranen in je ogen. Het natte weer heeft ervoor gezorgd dat de grasmat er niet al te best bij ligt en tot overmaat van ramp heeft voor ons het 8e het veld ook nog eens omgeploegd. En daarop moeten wij dan die zes punten gaan halen.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd kunnen we constateren dat we vandaag geen mooie pot voetbal te zien zullen krijgen. Je ziet iedereen zwoegen om de bal onder controle te krijgen en een pass bij een medespeler in de voeten te spelen. Dat doen we dan wél net iets beter als HMVV. De eerste kansjes dienen zich aan. Mukkes wordt op links diep gestuurd. Rand zestien kapt hij naar binnen en vuurt op doel. Het schot wordt gekeerd. Even later krijgen we een vrije trap op een metertje of twintig. Frijtje neemt plaats achter de bal en krult het leder over de muur, althans dat was zijn bedoeling. In de uitvoering beland de bal ín de muur. Weer enkele minuten verder weten we een langdurige aanval op de mat (ik bedoel eigenlijk knollentuin) te leggen. Eerst wordt op rechts Turbo aangespeeld. De bal gaat via het midden naar links en vervolgens weer over de hele naar rechts waar Turbo mag aanleggen voor een schot. Met wat meer richting hadden we zomaar op 0-1 kunnen staan, nu suist het schot rakelings langs.
HMVV heeft zich tot op heden nog niet gemeld voor het doel van Nestor maar brengt daar nu verandering in. Het eerste schotje gaat voorlangs. Nestor hoeft niet eens in actie te komen. Dat is even later wel het geval als hij een van richting veranderd schot uit zijn doel moet zien te houden: klemvast! En bij een derde poging moet Nestor met een zweefduik naar de rechter onderhoek om daar een bal uit het doel te ranselen.
Nu is het weer de beurt aan ons. Turbo breekt door op rechts en legt de bal breed op Zoef Zoef Zidane. De verdediging van HMVV staat verkeerd opgesteld wat Zoef Zoef Zidane in de gelegenheid stelt om vrij door te stomen op de vijandelijke goalie. Op zeker een doelpunt maar Zoef Zoef Zidane krijgt het voor elkaar de bal met een stift over de keeper maar ook naast het doel te deponeren.
Met nog een minuut of tien te gaan in de eerste helft is er wederom een hoofdrol voor Zoef Zoef Zidane, al heeft hij daar zelf weinig weet van. Bikkel Bax heeft op links de bal veroverd en slingert het leder voor het doel…recht op het achterhoofd van Zoef Zoef Zidane. De bal gaat ineens gevaarlijk richting het doel, zet iedereen op het verkeerde been maar gaat wel naast. Vlak voor de thee is er nog een laatste kans voor Bikkel Bax. Met noeste arbeid heeft hij zich door de HMVV-verdediging heen weten te werken en kan hij alleen op het doel af stormen. Hij heeft echter niet meer voldoende puf om de keeper te verschalken.
We hadden zomaar met een nulletje of drie voor kunnen staan maar we gaan slechts rusten met een bril-stand.

Voor het tweede bedrijf laten drie moegestreden kerels zich vervangen door verse krachten: Dextro Jo maakt plaats voor Captain, Dokter Wassiemann – die er al een zware wedstrijd met het 8e op heeft zitten – maakt plaats voor Polish Pitbull en NetNie neemt de plaats in van Zoef Zoef Zidane.

De eerste aanval in de tweede helft is er een waarbij Nestor nog in actie moet komen: hij plukt een hoge bal keurig uit de lucht. Daarna nemen wij de regie volledig over. Nestor is bedankt voor bewezen diensten; hij hoeft de rest van de wedstrijd niet meer in actie te komen.
We zijn zo’n tien minuten onderweg als we een vrije trap krijgen op een meter of twintig van het vijandelijke doel. Captain neemt plaats achter de bal. Het daarop volgende ziedende schot suist rakelings over.
Even later staat Captain aan de basis van een volgende aanval. Turbo wordt op rechts de diepte in gestuurd. Bij de achterlijn aangekomen gooit Turbo de bal voor het doel. Inmiddels is NetNie in het centrum opgedoken en loopt op het juiste moment perfect tegen de bal aan. DOELPUNT!!!
Het is nummer twee in de carrière van NetNie, een belangrijke want het breekt de ban. Nog een doelpuntje erbij en dan is de overwinning wel veiliggesteld.
We kunnen alles op de aanval gooien want achterin hebben we de zaak prima onder controle. Polish Pitbull voelt zich prima thuis op dit zware veld en Slof speelt vol overgave de wedstrijd van zijn leven. Overal zit hij met zijn korte pootjes tussen om naderend gevaar direct onschadelijk te maken. Dat er hier en daar een velletje tussen zit mag daarbij niet deren. De soeverein leidende scheids laat dit met het oog op het abominabele veld in een overigens uiterst faire wedstrijd, toe.
Ten aanval dus. Mukkes gooit er nog maar eens een aanval uit. Met een schaarbeweging tracht hij op de achterlijn zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten. De schijnbeweging is voor de beste man te moeilijk. Hij blijft gewoon op zijn plaats staan. Resultaat is derhalve slechts een corner. Deze wordt door Turbo voor het doel gebracht. Polish Pitbull komt ingelopen en raakt de bal met zijn knie. De bal gaat over. Even later laat Captain weer eens een schot van zijn voeten vertrekken. Eindpunt is de handen van de keeper. Bij een volgende aanval wordt de bal over de verdediging van HMVV heen gegooid. De laatste man van Mierd maakt een inschattingsfout en is gezien. Mukkes kan er op volle snelheid met de bal vandoor. Hij weet vervolgens met een boogbal op perfecte wijze de uitgekomen keeper van HMVV te verschalken: 0-2.
Het is de laatste actie vandaag van Mukkes. GBL en LTJ zullen wel gedacht hebben: “stoppen op het hoogtepunt, publiekswissel voor die gast”. Voor Mukkes wordt Zoef Zoef Zidane terug binnen de lijnen gebracht. Die wordt direct bij onze volgende aanval betrokken. Doorgebroken op links brengt hij, daar waar hij zelf uit had kunnen halen, de bal voor het doel om NetNie zijn tweede doelpunt te gunnen. Ditmaal raakt NetNie de bal net niet…
Inmiddels is ook Dokter Wassiemann weer in het veld gekomen in plaats van de moegestreden Frijtje. Ondanks dat Dokter Wassiemann al een wedstrijd in de benen heeft trekt hij onvermoeibaar mee ten aanval. Zijn tegenstander kan hem niet bijhouden en kan niet anders dan Dokter Wassiemann ondersteboven te kegelen om het gevaar te keren. Dokter Wassiemann stort in de modder, midden in het keepersgebied. Penalty! Een klusje voor Captain. Beheerst stuurt hij vanaf de stip de keeper naar links en schuift hij de bal in de rechterhoek. Hiermee brengt hij de eindstand op 0-3.

Eindelijk kunnen we weer eens een overwinning bijschrijven. Het is pas de tweede dit seizoen maar wel een dik verdiende. We zijn nu op de ranglijst HMVV voorbij. Maar dat niet alleen, door enkele afgelastingen zijn we niet één maar drie plaatsen gestegen. Een kniesoor die daarop let, het geeft voorlopig onze stand op de ranglijst een draaglijker aanzien. De teams die niet gespeeld hebben moeten hun inhaalwedstrijd eerst nog maar eens zien te winnen. Ondertussen kunnen wij met een Schrobbeler – traditie als we de nul hebben gehouden – proosten op de overwinning in deze zespuntenwedstrijd.
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven