EFC 9
19-11-2017
3 - 3

Scheidsrechter:   Maas, Tom
Tegenstander van vandaag is EFC. Zij zijn momenteel drager van de rode lantaarn in onze competitie. Wij bivakkeren slechts één puntje daarboven. Winst betekent dus dat we de marge tot de laatste plaats vergroten, verlies levert ons de rode lantaarn op. Laat de strijd maar losbarsten!

LTJ staat tijdens de warming-up nog vol trots te vertellen dat hij in zijn hele carrière nog nooit op de laatste plaats heeft gestaan. Is het nu een wens om dat eens te mogen meemaken of wil hij dat uit alle macht voorkomen? Laten we maar uitgaan van dat laatste. Hij heeft daar enige invloed op door samen met GBL een strijdlustig team in het veld te brengen. Ook dat valt vandaag niet mee. Er is wat gehannes met versterkingen van andere teams maar uiteindelijk zijn de elf die aan aftrap mogen verschijnen bekend.

Alhoewel iedereen weet wat de inzet van de wedstrijd is, maken we toch een beroerde start. Al binnen drie minuten na het eerste fluitsignaal kijken we tegen een achterstand aan. Qees neemt een uittrap en speelt de bal in de voeten van Bikkel Bax. Die verslikt zich echter in de bal waardoor de spits er met het leder vandoor kan gaan. Bikkel Bax kan zijn fout alleen maar herstellen middels een overtreding. De vrije trap op een metertje of twintig van het doel van Nestor wordt de bal door EFC prachtig in de bovenhoek bij de tweede paal gekruld: 0-1.
Een fikse tegenvaller zo aan het begin van de wedstrijd. Aan de andere kant: we hebben nog 87 minuten om dit te herstellen. Na de hernieuwde aftrap kiezen we daarom direct de aanval. We zetten EFC vast op eigen helft en de kansjes rijgen zich aaneen. Een overtreding op Captain levert een vrije trap op vijfentwintig meter van het vijandelijke doel op, die door Mukkes net naast de kruising wordt gekruld. Vervolgens is het Frijtje die Turbo op rechts diep heeft gestuurd. Diens voorzet wordt gaandeweg gepromoveerd tot een doelkans; de rood-zwarte keeper heeft de nodige moeite om de bal onder de lat weg te tikken. Op weer een bal over de Eerselse verdediging produceert Turbo een schot dat royaal over vliegt.
Pas bij de volgende aanval is het raak. Polish Pitbull geeft links vanaf de middellijn de bal hoog voor het doel. Bij de tweede paal valt de bal perfect op de stropdas van Slinger die de bal in één tijd voor het doel legt. Keurig voor de voeten van Zoef Zoef Zidane die op zijn beurt de bal ook in één tijd op zijn slof neemt en binnen knalt: 1-1. Een beauty van een aanval!
Zo, de fout van het begin van de wedstrijd is gerepareerd. Nu doorzetten om een voorsprong te bewerkstelligen. Zogezegd, zo gedaan. Direct zoeken we weer de aanval. De goalie van EFC lijkt door de tegentreffer lichtelijk van slag. De eerste de beste terugspeelbal verdedigt hij verkeerd uit. Het is Zoef Zoef Zidane die hem de bal af kan snoepen, hem te passeren en de bal in het lege doel te werken: 2-1.
Onze achterstand is ineens binnen vijf minuten omgezet in een voorsprong. Als we nu nog een doelpuntje erbij kunnen prikken dan lijkt – gezien de weerstand die EFC op dit moment biedt – de overwinning wel veiliggesteld.
Het doelpunt valt, maar niet aan de gewenste kant. We staan inmiddels zo aanvallend ingesteld dat onze verdediging staat te slapen bij een van de sporadische uitbraken van EFC. Niets of niemand grijpt adequaat in op de opkomende spits. Die kan op eenvoudige wijze door onze defensie heen dribbelen en komt oog in oog met Nestor te staan. Nestor is vervolgens kansloos op de inzet: 2-2.
Daar waar we eigenlijk met een voorsprong hadden moeten gaan rusten, zoeken we de kleedkamer op met een gelijkspel. Tijd voor GBL en LTJ voor wat peptalk.

EFC is in het eerste bedrijf slechts enkele keren in de buurt van Nestor geweest. Dat heeft ze twee doelpunten opgeleverd. Effectief, maar niet zorgwekkend. We hebben redelijk overwicht om de overwinning in deel twee van de wedstrijd nog naar ons toe te trekken en de rode lantaarn bij EFC te laten.
Gelijk aan het begin van de tweede helft trekken we dus maar weer ten aanval. Het eerste schot van Mukkes op het vijandelijke doel moet worden teruggezocht op het zwembad. Ook de tweede kans is voor Mukkes. Nu is hij wat dichter bij succes. De bal zeilt vanuit een vrije trap vervaarlijk naar de rechter onderhoek maar de keeper van EFC is nog net in staat het gevaar te keren. Vervolgens leggen we een aanval over links op de mat. Polish Pitbull en Bikkel Bax zetten een combinatie op waarbij Bikkel Bax uiteindelijk op doel kan vuren. De bal wordt slechts tot corner verwerkt. Weer wat later stoomt Qees van achteruit mee op. Hij wordt stevig neergehaald door een rood-zwarte verdediger. De scheids van dienst is van zins deze actie te belonen met een gele prent maar op onverklaarbare wijze bedenkt hij zich op het allerlaatste moment. Een vrije trap is het enige wat rest. De inzet wordt perfect op het hoofd van Slinger gelegd. Diens kopbal gaat rakelings naast de paal. Aan de verkeerde kant wel te verstaan.
Gaandeweg de tweede helft wordt het spel wat rommeliger, al zijn de beste kansen nog steeds voor ons. Zoef Zoef Zidane breekt maar weer eens door over rechts. Zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Een inzet van Frijtje verdwijnt bij de tweede paal over het doel. Een kopbal van Slinger uit een corner gaat bij de eerste paal naast. Een afstandsschot van Polish Pitbull mist nét de juiste richting en ga zo maar door. De bal wil er maar niet in.
Het lijkt erop dat beide teams zich neer moeten leggen bij een gelijkspel. Totdat de aandacht weer eens verslapt in onze verdediging. Na een slechte balaanname op het middenveld komt de voorhoede van EFC zo vlak voor tijd nog eenmaal op. Opnieuw wordt er achterin niet goed ingegrepen en kan voor open doel de bal vrij eenvoudig binnen worden gewerkt: 2-3.
Zo’n vijf minuten voor tijd is dat een bittere pil die we moeten slikken. Het ziet er nu toch echt naar uit dat LTJ voor het eerst in zijn leven op de laatste plaats gaat belanden.
Nu we zo kort voor het einde op achterstand staan is het alles of niets. Niets hebben we al, alles is nog mogelijk. We zetten vol in op de aanval. EFC tracht de aanstaande overwinning over de streep te trekken. Zo ontstaat in de laatste minuut een scrimmage voor de goal van EFC. Uiteindelijk belandt de bal na een voorzet van Turbo bij de tweede paal bij Zoef Zoef Zidane. Met een ferme knik kopt hij de bal tegen de touwen: 3-3.
Nog even trachten we na de hernieuwde aftrap ook nog een overwinning te behalen. Een tip-in van Bikkel Bax wordt door de Eerselse goalie uit het doel geranseld en een paar tellen later gaat een schot van Slof vanaf zestien meter net naast. Uiteindelijk moeten we na het laatste fluitsignaal genoegen nemen met een gelijkspel.

Ondanks dat we op het laatste nippertje nog een punt in de wacht hebben gesleept heerst het gevoel dat we in plaats van een punt gewonnen er twee verloren hebben. Hoe dan ook, zelfs in een matige wedstrijd van onze zijde zijn we tot het einde blijven knokken voor een goed resultaat. Het blijft nog even wachten voor de beloning voor alle strijdlust. Voor nu rest ons om in de kantine nog even uitgebreid te analyseren waar het vandaag (bijna) fout is gegaan. Er is één man die met tevredenheid zijn potje bier naar binnen zit te werken. Nog steeds kan hij een palmares overleggen zonder een rode lantaarn.