Bladella

Klassenverschil

Hapert 5
Bladella 9
12-11-2017
7 - 2

Scheidsrechter:   Mill, Hans van
Door alle nederlagen van de afgelopen weken (met uitzondering van de klinkende overwinning tegen Reusel Sport – niet onbelangrijk!) zijn we in onze competitie inmiddels gezakt naar de staart van de ranglijst. Tijd om maar weer eens een winstpartij bij te schrijven, dacht ik zo. Maar uitgerekend vandaag moeten we tegen de koploper. Hapert, de kampioen van vorig jaar, mag in dezelfde klasse gaan voor prolongatie van de titel. Hoe is het mogelijk!
Op voorhand weten we dus dat het een zware opgave gaat worden om met een goed resultaat uit het Hapertse weg te komen. Maar goed, we beginnen met 0-0, dus we hebben alles zelf in de hand.

Voor GBL en LTJ is het zowat onbegonnen werk om vooraf een opstelling te maken. Elke keer zijn er wel onverwachte omstandigheden waardoor op het allerlaatste moment de complete opstelling nog een keer op z’n kop gaat. Zo ook vandaag. Twee spelers die werden verwacht zijn door omstandigheden niet op komen dagen en basisklant NetNie komt er pas bij de aftrap achter dat hij zijn voetbalschoenen – toch wel een eerste vereiste om te kunnen voetballen (tweede vereiste is een klein beetje talent) – is vergeten. Hij kan huiswaarts om zijn kicksen te halen en moet daarna plaatsnemen op de bank.

Ondanks de verstoorde voorbereiding gaan we voortvarend van start. De eerste aanvallende stuiptrekking is voor ons. Dokter Wassiemann heeft als linkshalf de bal gekregen en start een rush naar het vijandelijke doel. Niemand kan hem tegenhouden. Eenmaal in kansrijke positie laat Dokter Wassiemann een schot los maar dat verdwijnt in de handen van de keeper van Blaugrana.
Het is vervolgens de beurt aan Hapert om hun aanvallende kwaliteiten te tonen. Deze kunnen alleen maar geremd worden door een kleine doch nuttige overtreding van laatste man Dextro Jo. Op vijfentwintig meter van het doel van Nestor mag Hapert aanleggen voor een vrije trap, die als eerste waarschuwing op de lat wordt geschoten.
Het spel golft nu op en neer. Uit niets blijkt nog dat wij de onderliggende partij zijn. Aan beide kanten vallen er kansen te noteren. Nu is het weer de beurt aan ons. Zoef Zoef Zidane krijgt de bal in de diepte aangespeeld en snelt er achteraan. Eenmaal de bal onder controle geeft hij een uitstekend breedtepassje op Turbo, maar diens inzet is te slap om gevaarlijk te zijn.
Even later weer gevaar voor de neus van Nestor. Een vervaarlijk schot suist rakelings naast en een tweede schot weet Nestor met een uiterste krachtsinspanning prima te pareren. Dan maar weer aan de overzijde. Zoef Zoef Zidane is zijn tegenstander gepasseerd en kan alleen maar gestuit worden middels een lompe overtreding van diezelfde man. Op een metertje of vijfentwintig van het vijandelijke doel neemt Mukkes plaats achter de bal. De inzet van Mukkes zeilt gevaarlijk naar de kruising. De keeper van Hapert heeft alle moeite om de bal uit de hoek te tikken.
Zoals gezegd doen we tot op heden niet onder voor de koploper. Maar uit het niets kijken we ineens tegen een onverwachte achterstand aan. Vanaf onze linkerkant wordt de bal door Hapert voor het doel geslingerd. De spits van Blaugrana doet alle moeite om de bal nog te kunnen raken. Ook hij ziet tot zijn eigen verbazing dat het leder op zijn vierkante hoofd zodanig van richting verandert dat Nestor op het verkeerde been komt te staan en de bal pardoes in het doel ploft: 1-0.
Even zijn we van slag door deze tegenvaller. Hapert maakt hier gretig gebruik van. Direct moet Nestor weer in actie komen om een schot uit zijn doel te ranselen. Met kunst en vliegwerk heeft hij uiteindelijk via de paal de bal klemvast. Even later snijdt Hapert als een mes door de boter door onze verdediging heen. Nestor tracht zijn doel te verkleinen door uit te komen maar is kansloos op de inzet: 2-0.
Ondanks deze tegenslagen krijgen wij voldoende kansjes om de achterstand te verkleinen. Een snel genomen vrije trap levert een kans voor Frijtje op maar zijn inzet smoort in een scrimmage voor het Hapertse doel. Even later weet Zoef Zoef Zidane na een flitsende aanval Mukkes vrij voor het doel te zetten. Langs de lijn wordt het doelpunt al geteld maar de scherpe inzet van Mukkes kan nog net door de keeper met zijn vingertoppen tot corner worden getikt.
Had Mukkes net een positieve hoofdrol, nu is het een negatieve. Op het middenveld lijdt hij ongelukkig balverlies. Onze verdediging staat dientengevolge ineens verkeerd en de spits van Hapert heeft hierdoor geen moeite om de bal achter de andermaal kansloze Nestor te deponeren: 3-0.
Zie hier het verschil in effectiviteit tussen Hapert en ons (of is dat het klassenverschil).

Tijdens de thee wordt iedereen nogmaals opgepept. We krijgen voldoende mogelijkheden, dus we zijn zeker niet kansloos. Als we snel na de hervatting kunnen scoren dan is er best nog wel een kansje op een goed resultaat. Hiervoor wordt zelfs Bikkel Bax – doorgaans levert hij zijn bijdrage in de verdediging – in de spits geposteerd.

Zogezegd zo gedaan…Niet dus. Al vrij snel na de aftrap gaan Borat in de fout en voordat we er goed en wel erg in hebben ligt de bal alweer tegen de touwen: 4-0.
De rood-blauwen ruiken nu dat er een grote overwinning in het verschiet ligt en zetten nogmaals een tandje bij. Met veel kunst en vliegwerk trachten wij intussen om dat te voorkomen. Maar niets lijkt nu Hapert nog te kunnen stuiten. Eerst is er een vrij schot vanaf rand zestien dan binnen vliegt en vervolgens worden we even later na een flitsende counter zelfs op een 6-0 achterstand gezet.
Ondanks deze grote achterstand pleit het wederom voor ons dat we telkens weer de aanval blijven zoeken. Zoef Zoef Zidane wordt via een steekbal door het midden vrij voor de vijandelijke doelman gezet. Het schot is perfect in de hoek geplaatst maar tóch krijgt de keeper er zijn vingers nog achter. Even later legt Dextro Jo na een prima onderschepping op het middenveld met een boogbal de bal achter de Hapertse verdediging. Bikkel Bax ontvangt het leder en legt al zijn frustratie in het daarop volgende schot. Met een keiharde pegel weet Bikkel Bax de vijandelijke goalie eindelijk te verschalken: 6-1. De schand is eraf!
Niet lang daarna gebruiken we hetzelfde concept om Bikkel Bax opnieuw in stelling te brengen. Ditmaal is hij echter te gehaast met uithalen en schampt hij de bal slechts met buitenkant voet waardoor de keeper weer kan pareren. Vervolgens is het de beurt aan Zoef Zoef Zidane. Hij is zijn tegenstander te slim af en dringt door in het keepersgebied. Maar voordat hij uit kan halen op het vijandelijke doel wordt hij lomp van achter neergehaald. Penalty! Dat is een klusje voor Captain die dat dan ook vakkundig afwerkt. Uiterst scherp ingeschoten verdwijnt de bal via de paal tegen de touwen: 6-2.
Het geeft de stand een ietwat draaglijker aanzien maar daar lijkt Hapert geen boodschap aan te hebben. Als slotakkoord op de wedstrijd persen zijn er nog een aanval uit. In eerste instantie weten we nog tegen te houden door de bal tot corner te verwerken. Maar de inzet vanaf de hoekvlag wordt vervolgens niet goed ingeschat. Iedereen laat de bal aan zich voorbijgaan, behalve een speler in een rood-blauw shirt bij de tweede paal. Eenvoudig zet hij en 7-2 eindstand op het scorebord.

Op voorhand wisten we dat het vandaag moeilijk zou worden om een goed resultaat te behalen. Dat we met 7-2 op de oren hebben gekregen is echter ronduit teleurstellend. En we kunnen niet eens zeggen dat we zo slecht hebben gevoetbald. Het klassenverschil was simpelweg te groot.

De rode lantaarn komt nu angstvallig dichtbij. Volgende week gaan we tegen EFC strijden om die bij hen te houden. Nu eerst maar even deze teleurstelling trachten te vergeten middels een potje gerstenat.

Cheers!
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven