29-10-2017
3 - 4

Scheidsrechter:   Mill, Hans van
Zondag 29 oktober, Waalre 4 op bezoek.
Een tegenstander die nog maar 1 overwinning had geboekt, maar wel al tegen enkele teams heeft die bovenin meedraaien.

De wedstrijd begon redelijk gelijkopgaand, maar bladella had het lastig met de balvaste aanvallers en diepgaande middenvelders van Waalre.

Na een kwartier kwam dit tot uiting toen een middenvelder van waalre weg kon draaien en door het centrum de 16 in kon dringen. Met een geplaatst schot in de hoek werd het 0-1

Bladella was een beetje van slag en had moeite goede aanvallen op te zetten. Toch viel al redelijk vlot de 1-1. Roel pikte een afgeslagen schot van Michel op en waagde zelf maar eens een poging. Met een kanonskogel waar ook nog veel effect aan zag, stond de keeper op het verkeerde been. Ondanks de grote afstand, sloeg de bal snoeihard tegen de touwen.

Helaas was het ook al snel weer 1-2, toen een speler van Waalre volledig vrijstaand binnen kon koppen.

Ook de achterstand duurde niet lang. Door hard werken werd voorin een vrije trap verdiend, die keurig in de hoek werd gelegd door Sjakie.

Even leek het duel weer in evenwicht. Vlak voor rust kregen twee verdedigers van Bladella de bal echter niet weg, waardoor een aanvaller van de zwart-witte brigade ermee vandoor ging. Met een onnodige 2-3 werd de kleedkamers opgezocht. Hoewel de stand gezien het spelbeeld niet geheel onterecht was, werden de goals te makkelijk weggegeven door het zevende.

In de tweede helft probeerde bladella meer druk uit te oefenen op Waalre, maar het moest toch continu opletten voor de bij vlagen goed voetballende tegenstander. Waalre voetbalde meerdere kansen bij elkaar, maar vaak werd een moeilijke optie gekozen, faalde de afwerking of stond Jimmy weer goed in de weg.

Bladella kreeg ook enkele kansjes, bijvoorbeeld na een vroege voorzet van de rechterkant, die er uiteindelijk via Thijs en Leon niet in viel.

Even later kon Leon wel zijn tweede van het seizoen aantekenen. Na deze goal barstte een hevige discussie uit tussen de vlagger van Waalre en de scheids. De vlagger was overtuigd dat Leon buitenspel stond, maar daar was de scheids het niet mee eens, en dus hadden de blauwwitten zich voor de derde keer langszij weten te knokken.

Knokken was het even later ook. Nadat Rob binnen 3 seconden meer dan 5x op zijn enkel werd getrapt door de back van de tegenstander had hij er even genoeg van. Met een onvervalste ippon gooide hij de tegenstander over zijn schouder tegen de vlakte. De vlagger (wellicht nog wat gefrustreerd van de 3-3) zag een vuistslag in deze schouderworp en sprintte als een gek richting de plaats delict.

Voordat de scheids adequaat kon optreden was het al hommeles, met wat geduw, getrek en beledigende opmerkingen over en weer. Drama, sensatie en spektakel op de Smachtenbocht, maar met voetbal had het even niet veel te maken.

Bijna werd de pot gestaakt, maar na een rustig overleg tussen de scheids en aanvoerders kon de wedstrijd toch verder.

Hij had geluk dat hij uberhaupt nog bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn, maar in de slotfase kwam de vlagger zelfs nog even het veld in als speler. Even stond de verdediging weer niet goed, en zijn voorzet kwam aan bij de spits van Waalre, die onderkant lat binnen schoot. Met nog 5 minuten op de klok leek dit de winnende.

Een poging om nog een vierde gelijkmaker te forceren strandde in goede bedoelingen, en een moegestreden bladella moest het derde verlies van het seizoen slikken.

Uiteindelijk werd Jimmy (wederom) verkozen tot man of the match. Mede dankzij zijn sterke keeperswerk bleven we lang in de wedstrijd. Helaas werden met name in de eerste helft de kansen te makkelijk weggegeven, waardoor het ook voor de man van beton onmogelijk was om puntverlies te voorkomen. Al bij al speelde Waalre wel een betere wedstrijd, maar toch voelde het als een onnodig verlies.