Bladella

Heer en meester

Reusel Sport 11
Bladella 9
29-10-2017
0 - 6

Scheidsrechter:   Herk, J.P.M. (Jan) van
Matchday! Na een weekje rust, een gezellig feestje van Dextro Jo in de Tipmast en een uurtje extra slaap mogen we weer in de wei. Tegen aartsrivaal Reusel Sport nog wel. Natuurlijk dé wedstrijd die gewonnen moet worden, al haal je de rest van het seizoen geen enkel punt meer. Voor echte Bladella-mannen is spelen tegen Reusel Sport de ultieme wedstrijd waarnaar je uitkijkt en eentje die je zeker niet wilt missen….

Niet dus. Maar liefst elf afmeldingen vallen te noteren! Wederom moeten GBL en LTJ een beroep doen op een aantal gastspelers. Dat is nog niet zo makkelijk aangezien de hele week over de leiders-app door verschillende teams wordt gesmeekt om extra spelers. Maar goed dus dat GBL de nodige contacten binnen de jeugd heeft. Dit keer verwelkomen we debutant Lorenzo de Beijer, Tim Vromans die zijn vierde cap bij Bladella 9 gaat spelen en semi-teamlid Willem van Hoof. Inclusief deze wedstrijd heeft hij slechts driemaal niet met ons meegedaan. Dat kunnen een aantal van onze vaste spelers niet zeggen. Als laatste gastspeler begroeten we ook nog Arie Lavrijsen die, zoals eerdergenoemd, als echte Bladella-man een kans om tegen Reusel Sport te kunnen ballen niet laat schieten.

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om zomaar vier nieuwe spelers in te passen, maar al vanaf de eerste minuut blijkt dat GBL en LTJ de zaak goed hebben neergezet: Tim en Arie flankeren Captain op het middenveld en Lorenzo en Willem assisteren Polish Pitbull en Dextro Jo in de verdediging. Voorin moeten Zoef Zoef Zidane, Mukkes en Turbo voor de nodige doelpunten zorgen.
Het is al direct duidelijk dat we vandaag geen genoegen nemen met minder als drie punten. We drukken Reusel Sport in de verdediging en produceren zelf kans na kans. Het eerste afstandsschot van Zoef Zoef Zidane vliegt nog naast. Zijn tweede schot, nadat hij na een prachtige onderschepping van Tim diep is gestuurd, komt al dichterbij; het eindigt op de lat. Ook Mukkes laat zich gelden. Hij krijgt de bal in de voeten aangespeeld, zet met een schijnbeweging zijn tegenstander op het verkeerde been en komt oog in oog met de vijandelijke goalie te staan. Het enige wat aan deze prima actie ontbreekt is de afronding. In plaats van met een venijnig schot een hoek uit te kiezen om te scoren, neemt Mukkes het leder buitenkant voet en verdwijnt de bal met een ongevaarlijk rollertje naast het doel.
Even later wordt Mukkes opnieuw in stelling gebracht. Ditmaal haalt hij wel gevaarlijk uit maar suist de bal rakelings naast. Bij wéér een volgende aanval krijgt Zoef Zoef Zidane de bal in de punt aangespeeld. Met zijn rug naar het doel legt hij keurig de bal terug op Tim. Tim haalt stevig uit en ziet tot zijn en onze spijt de pegel op de lat uiteenspatten.
Aan de overzijde is Nestor nog niet eenmaal in actie hoeven komen. Ook niet bij een vrije trap die de geel-zwarten op een metertje of twintig van zijn doel krijgen. Sterker nog, de vrije trap eindigt in een kans voor ons. Als de bal eenmaal in de muur is beland, wordt direct Turbo diep gestuurd. In volle vaart stormt hij op het vijandelijke doel af. De goalie van Reusel doet al dun in de broek van het naderende gevaar. Turbo weet zich echter geen raad met de geboden vrijheid en kopieert de actie van Mukkes van daarnet. Ook hij helpt door de bal met buitenkant voet te nemen een goede kans om zeep.
We zijn nog niet bekomen van deze onbegrijpelijke keuze of Tim Vromans laat zien hoe het wel moet. Op twintig meter van het doel krijgt hij de bal, bedenkt zich niet en haalt andermaal stevig uit. Het ziedende schot, doorgaans door Captain geproduceerd, is de Reuselse keeper te machtig. Met het dun van een paar tellen terug nog in zijn broek heeft hij zijn benen net wijd genoeg open om het schot van Tim daar tussendoor te laten gaan: 0-1.
De voorsprong is volkomen terecht. Nog even doordrukken, een tweede doelpuntje scoren en de wedstrijd is gespeeld! Maar wat we ook proberen, het tweede goaltje wil maar niet vallen. Een schot van Mukkes wordt nog net geschampt, een kopbal van Zoef Zoef Zidane uit een corner kust de paal en een inzet van Arie wordt op het allerlaatste moment door de keeper uit het doel geranseld. En ook op een nieuw afstandsschot van Mukkes heeft de Reuselse doelman het juiste antwoord, evenals op een inzet in de korte hoek van Zoef Zoef Zidane. We gaan dus rusten met een marginale voorsprong, daar waar we de wedstrijd allang in het slot hadden kunnen gooien.

Zolang het slechts 0-1 blijft houden we Reusel Sport in de wedstrijd. Het is dus zaak dat we in het tweede bedrijf snel gaan scoren. Om dit te bereiken passen GBL en LTJ twee tactische wissels toe: Slof en WeeWee worden ingebracht voor respectievelijk Mukkes en Turbo.

Een nieuwe rechterflank dus. Dit lijkt al direct bij aanvang van de tweede helft goed uit te pakken. De eerste aanval gaat via de verse krachten. Via Zoef Zoef Zidane wordt daarna Tim weer in stelling gebracht. Diens schot verdwijnt in de verre hoek net naast.
Even later verdienen we een vrije trap. Die wordt tot verrassing van de complete Reuselse defensie snel genomen en zet daardoor Zoef Zoef Zidane ineens vrij voor de keeper. Maar ook nu weet Zoef Zoef Zidane de keeper niet te passeren. Weer wat later opnieuw een aanval over rechts. WeeWee gooit vanaf de flank de bal voor het doel. Daar staat Slof om de bal binnen te tikken. Maar in plaats van de bal te raken laat Slof de bal met een weergaloze schijnbeweging aan zich voorbijgaan. Bij de tweede paal komt de bal nu terecht bij Zoef Zoef Zidane die het leder eenvoudig in het lege doel kan tikken: 0-2 eindelijk!
En zie, het verzet van Reusel Sport lijkt nu volledig gebroken. Binnen vijf minuten na ons tweede doelpunt valt ook nummer drie binnen. Een vrije trap op links op vijfentwintig meter van het Reuselse doel wordt opgeëist door Tim. Tim brengt de bal in bij de tweede paal waar WeeWee klaarstaat om binnen te knikken: 0-3.
We zijn nu los! De eerstvolgende aanval is het opnieuw raak. Ditmaal een counter over links waar Tim door Captain met een mooie steekbal wordt gelanceerd. Balletje breed op Zoef Zoef Zidane en opnieuw verdwijnt de bal in het doel 0-4. Daar waar we in de eerste helft zoveel moeite hadden om het net te vinden vliegen ze er nu vanuit alle hoeken en standen zomaar in.
Van aanvallende activiteiten van de geel-zwarte aartsrivaal is niets te bekennen. Geeft onze jeugdige flankspelers Willem en Lorenzo de gelegenheid om ook eens mee op te komen en hun kansjes mee te pikken. Een mooi schot van Lorenzo na een prachtig hakballetje van Zoef Zoef Zidane wordt ternauwernood onschadelijk gemaakt. Ook een schot van Polish Pitbull na een corner van Tim wordt gesmoord in een woud van benen.
Nog even over de aanvallende acties van Reusel Sport: de enige aanvallen die ze weten te produceren is op de benen van hun tegenstanders. Het komt een van de Reuselse spelers op een terechte gele kaart te staan.
Tegen tien man krijgen we nog meer ruimte. Dat betaalt zich direct uit in een volgend doelpunt. Van achteruit gooit Dextro Jo de bal maar weer eens diep over de geel-zwarte verdediging. Zoef Zoef Zidane gaat achter de bal aan, passeert de keeper en tikt zijn derde en ons vijfde doelpunt binnen.
Even later kan ook Arie zijn soevereine wedstrijd belonen met een doelpunt. Midden voor de goal krijgt Arie de bal aangespeeld. Met een mooie actie en een dito schijnbeweging brengt hij zichzelf in stelling en haalt hij verwoestend uit. De bal slaat steenhard in de kruising: 0-6.
De frustratie viert inmiddels bij de Reuselse aanvoerder hoogtij. De hele tweede helft krijgt hij maar geen grip op de capriolen van Slof. Nu is de maat kennelijk vol en loopt hij Slof bewust finaal ondersteboven. Niet handig van Slof dat hij daarop reageert. Beloning voor beiden is een gele prent. Het resterende deel van de wedstrijd mogen beide kemphanen vanaf de zijlijn meemaken. In de stand komt geen verandering meer.

0-6 lijkt een eclatante overwinning maar hier is niets aan gestolen. Uiteraard met enorme dank aan onze gastspelers. We waren vandaag heer en meester op het veld en hebben Reusel geen enkele kans gegund, Nestor is geen moment in de problemen geweest. In het kleedlokaal zien we hem dan ook zijn keeperstenue weer netjes opvouwen en terug in zijn tas stoppen: geen spatje modder, geen druppel zweet, dat shirt hoeft niet gewassen te worden.

Eenmaal terug op de Smachtenbocht wordt bijna traditiegetrouw het houden van de nul achterin gevierd met een rondje Schrobbeler. En daarna smaakt het gerstenat na een dik verdiende overwinning op de aartsrivaal natuurlijk erg zoet.

Cheers!
 

Verslagen

VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven