Casteren 3
15-10-2017
2 - 6

Scheidsrechter:   Kerkhofs, Ad
Zondagochtend 15 oktober. Een zonnige dag breekt aan. Met 24 graden lijkt het wel zomer. Ideaal weer om een lekker potje te voetballen…zou je denken. Want ook vandaag is het weer sprokkelen om elf spelers bij elkaar te krijgen die het op durven te nemen tegen Casteren 3. Allereerst zijn daar Marco Sol en Bas Kox voor nodig en niet lang na aanvang van de wedstrijd worden te elfder ure daar ook nog Job Minten en Rick Hooijen aan toegevoegd. De nood is zelfs zo hoog dat pinchhitter AltèUtLesteWoord in de basis moet starten om elf man op het veld te krijgen. Het moet niet veel gekker worden!

Terug naar het begin van de wedstrijd. Ondanks dat het Casteren 3 is, hebben we goede herinneringen aan de wedstrijden die we vorig seizoen tegen hen gespeeld hebben: 2x winst. Vol zelfvertrouwen trappen we dan ook af en kiezen direct voor de aanval. Normaliter wordt in de beginfase Turbo vaak diep gestuurd om te testen hoe rap de back van onze opponent is. Ditmaal is het de beurt aan Dokter Wassiemann om dat te doen. Hij wordt door Turbo gelanceerd en stoomt op tot de goal van Casteren. Het afrondende schot wordt ternauwernood geblokt. Even later volgt een voorzet vanaf links. De bal valt perfect voor de goal maar het leder wordt nog net voor het hoofd van Bas Cox, die klaar staat om binnen te knikken, weggetikt.
Casteren blijkt geleerd te hebben van de twee nederlagen van vorig jaar. Zij spelen een slim spelletje. Ze laten ons naar hartenlust aanvallen en komen er dan af en toe met een vervaarlijke counter uit. De eerste de beste keer levert dat al direct gevaar op. Het eindschot gaat gelukkig voorlangs. Geschrokken van deze actie wordt onze verdediging wat onzeker. Een eenvoudig uit te verdedigen bal wordt knullig verloren en opnieuw krijgt Casteren kans om gevaarlijk voor het doel van Nestor te verschijnen. Ditmaal is het wel raak. Buiten bereik van Nestor wordt de voorzet simpel binnen getikt: 0-1.
De op dat moment onnodige achterstand levert nog meer onrust op in de verdediging. Bij een volgende aanval grijpt geen enkele verdediger adequaat in en zodoende kan de spits van Geel-rood simpel door onze verdediging heen pingelen om met een hard schot binnen vijf minuten na het eerste doelpunt de 0-2 op het scorebord zetten. We waren nog niet eens bekomen van de eerste tegentreffer!
Ondanks deze dubbele tegenvaller zoeken we na voor de derde keer af te hebben getrapt toch maar weer het vijandelijke doel op. AltèUtLesteWoord wordt in de punt aangespeeld en vanuit de draai vuurt hij een gevaarlijk schot tussen de palen af. De Casterse keeper staat echter op de juiste plaats.
Aan de overzijde geeft Casteren ons een lesje in effectiviteit. Opnieuw een scherpe counter eindigt wederom achter Nestor in het doel: 0-3. En als niet veel later Nestor een vangbal uit zijn handen laat glippen wordt ook nog eens de 0-4 binnengetikt. Binnen 25 minuten op een 0-4 achterstand! Een doemscenario van vorige week duikt op.
25 minuten blijkt ook het maximum van AltèUtLesteWoord te zijn. Alle kracht is uit zijn benen weg gevloeid en uitgeput zoekt hij de kant op. Job Minten neemt zijn plaats in. Ondanks de grote achterstand later we toch de nodige strijdlust zien in de hoop een nog enigszins draaglijk resultaat te halen. Nu is het Marco Sol die twee Casterse verdedigers passeert en op doel uithaalt. In een uiterste krachtsinspanning weet de vijandelijke goalie in de verre hoek nog net zijn vingertoppen achter de bal te zetten. Even later zijn het Dokter Wassiemann, Bas Kox en Qees die op rechts een mooie aanval opzetten. Qees legt de bal vervolgens perfect voor het doel waar Marco Sol al klaar staat om af te vuren. Ditmaal vliegt zijn schot buiten bereik van de keeper…..rakelings naast. Enkele minuten verder is het Qees die een afvallende bal uit een corner voor zijn voeten krijgt. Diens schot smoort echter in een mêlee van Casterse verdedigers. Hetzelfde lot is daaropvolgend ook een schot van Dokter Wassiemann beschoren. Kansen genoeg dus, maar geen doelpunten. Over effectiviteit gesproken.
Toch valt er voor de thee nog een doelpunt. Het zijn gastspelers Bas en Marco die een prima aanval opzetten. Eindstation is Turbo. Zijn schot is én tussen de palen én buiten bereik van de keeper: 1-4.

In tegenstelling tot vorige week bedraagt onze achterstand bij aanvang van het tweede bedrijf slechts drie doelpunten. Met een beetje mazzel en 100% inzet valt er dus nog wel het nodige te halen. Waarom zouden wij geen drie doelpunten in een helft kunnen scoren?
Zogezegd, zo gedaan. Casteren mag deel twee aftrappen maar direct wordt hen de bal ontfutseld en trekken wij weer ten aanval. Een schotje van Marco Sol gaat voorlangs. Casteren meent een comfortabele voorsprong te hebben en laat ons telkens op komen. Ze loeren alleen nog maar op de counter. Wij voeren ondertussen de druk op hun verdediging op. En als die druk dan een beetje te hoog wordt weet Casteren het gevaar wel te keren door enkele geniepige overtredinkjes te maken. Dat komt een van de Geel-rode spelers op een gele kaart te staan. Nog meer gelegenheid voor ons om aan te vallen. Eerst is er een goede actie van Job Minten en even later gaat een klutsbal van Qees voorlangs.
Ondanks een man minder laat Casteren zien dat het effectief kan zijn vanuit een counter. Eerst is er nog een als voorzet bedoelde inzet die over Nestor heen op de tweede paal belandt maar even later wordt opnieuw zwak uitverdedigen genadeloos afgestraft. De ogenschijnlijk houdbare schuiver verdwijnt andermaal tegen de touwen: 1-5.
De hoop op een goed resultaat is helemaal verloren als enkele minuten later Dextro Jo de bal verliest en vervolgens Nestor met een prachtig stiftje kansloos wordt gelaten: 1-6.
Zo zijn de mannen uit Casteren in de tweede helft slechts driemaal voor ons doel verschenen maar hebben ze daarvan tweemaal om weten te zetten in een doelpunt! En dan te bedenken dat wij helemaal nog niet zo slecht voetballen vandaag.
Het siert onze mannen binnen de lijnen dat ze de kop niet laten hangen en wederom op zoek gaan naar een doelpunt. Met succes. Het is aan de gastspelers om de credits hiervoor te nemen. Marco Sol zet over links een aanval op en brengt Bas Kox in stelling. Die krijgt de gelegenheid om vanaf een metertje of twintig uit te halen. De bal zeilt perfect buiten bereik van de Casterse goalie in de verre hoek: 2-6.
Ondanks nog wat speldenprikjes; een afstandsschot van Marco vanaf 30 meter net naast, een schot van Dokter Wassiemann naast en een schot van Bikkel Bax net aan de verkeerde kant van de paal blijkt 2-6 de eindstand te zijn.

De start van deze competitie brengt nog niet het succes wat we bij aanvang voor ogen hadden. Een schamel puntje uit vier wedstrijden. Het wordt tijd dat er een aantal jongens terugkeren van blessureleed en dat alle feesten en festivals tot kot in de nacht achter de rug zijn. Maar goed dat we daarom volgende week een voetballoos weekendje hebben. Voor nu rest ons een zonnig terras en wat gerstenat om te bekomen van deze miserie.