Bladella

NetWel

Hoogeloon 3
Bladella 9
08-10-2017
8 - 2

Scheidsrechter:   Wijnen, Gerard
De derde competitiewedstrijd van dit seizoen wordt afgewerkt in Hoogeloon. Na het persoonlijke debacle van vorige week is het nu tijd om revanche te nemen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Al zal dat op voorhand niet gemakkelijk worden tegen een derde elftal, met enkel spelers van onder de vijfentwintig, dat ook nog eens een competitie lager is gaan spelen om wat meer wedstrijden te kunnen winnen. Maar goed, we beginnen met 0-0.

Even leek het erop dat we deze tegenstander met alleen eigen teamleden aan konden pakken maar enkele last-minute afmeldingen nopen GBL en LTJ om toch nog twee spelers bij te vragen. Te elfder ure vonden zij Thijs Bakker en Daan Meulenbroeks bereid om onze gelederen te komen versterken. Waarvoor uiteraard dank.

Voor Polish Pitbull is het vandaag ook een bijzondere wedstrijd. Vorige week moest hij zijn kicksen nog in de kliko gooien wegens technisch malheur. Aangezien hij deze week geen tijd had om een paar nieuwe schoenen te kopen speelt hij vandaag noodgedwongen op de schoenen van AltèUtLesteWoord. Fijntjes wordt Polish Pitbull er voor aanvang van de wedstrijd door menigeen op geattendeerd dat dit geen loopschoenen zijn…

De eerste aanval van de wedstrijd is er eentje van ons. Het bekende concept wordt gehanteerd: Turbo wordt op rechts diep gestuurd, hij stoomt op tot de achterlijn, geeft een prima voorzet en voor het doel staat dan iemand om af te werken. Dat is ditmaal Daan Meulenbroeks maar diens inzet verdwijnt voorlangs.
Niet veel later kiest ook Hoogeloon voor het eerst de aanval. De voor de gelegenheid in het oranje gestoken voorwaartsen worden door onze verdediging niet aangevallen. Hierdoor krijgt de spits van Hoogeloon de kans om vrij uit te halen op doel. Nestor weet de inzet vakkundig te keren maar is kansloos op de rebound: 1-0.
Ondanks deze vroege achterstand kiezen we na de hernieuwde aftrap opnieuw de aanval. Dokter Wassiemann breekt op links door en krijgt kans om op doel te schieten. Links blijkt echter niet zijn beste been te zijn om dat te doen. Even later is het Bikkel Bax die Thijs Bakker in stelling weet te brengen. Het schot van Thijs suist vanaf de zestienmeter over het vijandelijke doel. In een volgende aanval is Bikkel Bax zelf het eindstation. Zijn venijnige afstandsschot raakt slechts de buitenkant van de paal.
Wacht even, zie ik daar nu Polish Pitbull in een herkenbare pose met zijn handen op zijn knieën staan? Het zal wel aan die zware schoenen liggen.
Ondertussen moeten we achterin op onze hoede zijn. Hoogeloon loert op de counter en plaatst af en toe gevaarlijke tegenaanvallen. Tot op heden staat onze verdediging onder leiding van Qees zijn mannetje…totdat laatstgenoemde bij het uitverdedigen op het middenveld knullig de bal verspeelt. Iedereen staat in de ‘vooruit’ en terug omschakelen naar verdedigen blijkt iets teveel gevraagd. Er wordt niet adequaat genoeg ingegrepen en na een kleine scrimmage voor de neus van Nestor valt de Hoogeloonse spits letterlijk de bal binnen: 2-0.
Na deze tweede tegenvaller zijn we even van slag. Hoogeloon profiteert hier optimaal van. De eerste de beste kans is het meteen weer raak. Nestor weet het eerste schot nog te keren maar de afvallende bal blijkt voor een attente spits een simpele binnentikker: 3-0.
Na een half uur spelen kijken we al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. Het is om te huilen. Zo denkt Pluvius er waarschijnlijk ook over want hij laat gedurende het resterende deel van het eerste bedrijf het water met bakken uit de hemel komen.
Alsof dat nog niet genoeg is kijken we enkele minuten later zelfs tegen een 4-0 achterstand aan. Ditmaal door persoonlijk drama: Nestor laat een natte bal na een schot door zijn vingers glippen. En nog voor de thee staat de teller op vijf. De aanval van Hoogeloon kan alleen maar gestuit worden middels een overtreding. Rand zestien wordt de bal met een krul over de muur, buiten bereik van Nestor, in de korte gedeponeerd.
Inmiddels is Thijs Bakker met een pijnlijke pols naar de kant gekomen. Op het glibberige veld is hij onderuitgegleden en ongelukkig op het gewricht terecht gekomen. Kennelijk zo pijnlijk dat hij er zowat misselijk van wordt. Dat wordt een ritje EHBO-post.

Ondanks de enorme achterstand komen we vol goede moed voor de tweede helft aan de aftrap. Laten we dan in ieder geval in dit tweede deel maar zien dat we wel degelijk een goed potje kunnen voetballen en de eer redden door een doelpuntje te maken. Dus maar weer ten aanval!
Het is Turbo die ditmaal Daan Meulenbroeks op rechts diep stuurt. Daan geeft een voorzet en bij de tweede paal staat Zoef Zoef Zidane paraat om simpel binnen te tikken: 5-1. Dat smaakt naar meer.
Bij een volgende aanval mag wederom Zoef Zoef Zidane de trekker overhalen. Deze keer belandt zijn schot echter in de handen van de keeper.
Als we al een beetje hoop hadden dat we de stand een beter aanzien zouden kunnen geven dan wordt die hoop een minuut of vijf na onze treffer door Hoogeloon wel aan flarden geschoten. De bal wordt over onze verdediging heen gelegd. De spits van Hoogeloon weet de bal als eerste te bereiken en kan ongehinderd op Nestor afstomen. Die wordt vakkundig uitgespeeld en daarna is het een koud kunstje om de 6-1 op het scorebord te zetten.
Het siert de spelers binnen de lijnen dat ze het koppie niet laten hangen en opnieuw de aanval zoeken. In deze strijd gaat de ingevallen Slof voorop. Door verbeten en fel verdedigen weet hij menig bal te onderscheppen zodat onze voorwaartsen aan aanvallen kunnen blijven denken. Een vrije trap van Daan wordt gesmoord in een mêlee van spelers en even later verdwijnt een nieuwe vrije trap van Turbo in de handen van de keeper. Hoogeloon heeft inmiddels gas teruggenomen en kiest de momenten uit om uit te breken met gevaarlijke counters. Met succes blijkt want na een van deze uitbraken kan de spits van Hoogeloon vrij eenvoudig een volgend doelpunt binnenkoppen: 7-1
Na de zoveelste aftrap zoeken we toch maar weer de aanval op. Turbo onderschept de bal en stuurt NetNie diep. Na vurig coachen vanaf de zijlijn besluit NetNie om maar eens uit te halen. Zijn schot wordt bij de tweede paal uit het doel geranseld en Daan is net niet snel genoeg ter plekke om de rebound binnen te tikken.
Alle goede bedoelingen ten spijt blijkt voor ons de gifbeker nog niet leeg te zijn. Na weer een vlijmscherpe counter van Hoogeloon kijken we ineens tegen een 8-1 achterstand aan.
Met zo’n uitslag staat het huilen je nader dan het lachen. Tóch hebben we nog reden om te juichen. Op links is Zoef Zoef Zidane doorgebroken en levert een perfecte voorzet af op de voor het doel staande NetNie. Nadat hij zojuist het doel net niet wist te vinden krijgt hij nu zijn voet zodanig achter de bal dat het leder tegendraads en buiten bereik van de keeper tegen de touwen vliegt. De 8-2 is bijzaak. NetNie die scoort!!! Dat is pas reden om te juichen! De spelers van Hoogeloon kijken verbaasd hoe we met z’n allen op NetNie duiken om zijn doelpunt te vieren. Het lijkt wel alsof we het WK gehaald hebben.
Ondanks nog enkele goede kansen weten we in het resterende deel van de wedstrijd de marge niet meer te verkleinen.

Na het laatste fluitsignaal moeten we constateren dat Hoogeloon vandaag een maatje te groot was. Maar zeg nou zelf: wat boeit dat nu nog. Vandaag beleefde NetNie zijn moment of fame; hij heeft vandaag gescoord! Er gaan al stemmen op om zijn bijnaam te veranderen in NetWel. Dat moet gevierd worden!

Eenmaal terug op de Smachtenbocht wacht ons echter een domper. Vanuit het ziekenhuis bereikt ons het bericht dat Thijs Bakker zijn pols blijkt te hebben gebroken. Balen! Blijkt zijn bereidheid om een ander team uit de brand te helpen hem te komen staan op een hand in het gips en een langdurig non-actief. Thijs, sterkte met je herstel.

P.S.
Polish Pitbull meldt dat de geleende schoenen per kerende post retour gaan naar de eigenaar.
 

Verslagen

 
 
 

Aftrap verbeterd

15-09-2018
 

Aanknopingspunten

09-09-2018
 

Kansloos

08-09-2018
 

Morele winst

09-09-2018
 
 

Wennen aan elkaar

02-09-2018
 
 

De laatste keer

03-06-2018
 

Gezapig potje

27-05-2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubbel revanche!

06-05-2018
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven