08-10-2017
1 - 2

Scheidsrechter:   Maas, Tom
Zondag 8 oktober schrijven we. Alweer de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Dit maal krijgen we bezoek van het vierde elftal van DVS uit Aalst.

Er schijnt een marathon plaats te vinden, waar de tegenstander graag nog even wil kijken, dus we starten een uurtje vroeger dan normaal. Gelukkig ook weer niet zo heel vroeg als vorige week uit bij Oers, dus deze week was iedereen weer netjes op tijd.

Ook begint de ziekenboeg langzaam weer leeg te stromen, dus was dit meteen de eerste competitiewedstrijd zonder dat we hulp nodig hadden uit andere teams om met voldoende man te spelen.

Iets na elven blies onze scheids voor het eerst op zijn fluitje en ging de wedstrijd van start. In het begin was het flink aftasten van beide kanten, met iets meer balbezit voor DVS. Aan beide kanten waren niet veel grote kansen te noteren aan het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd leek een beetje voort te kabbelen, totdat na een goed voetbal op het middenveld Ronny werd vrijgespeeld op links. Met een perfecte voorzet kwam de bal bij Willem, of Rob. Helaas wilden ze allebei zo graag scoren dat Rob bij Willem in de rug liep waardoor de bal naast ging.

Even later stond de organisatie niet goed en werd een speler van DVS te laat opgepakt bij een corner. Op randje 16 kon hij vrij aangespeeld worden en uithalen. Omdat Jimmy stevig werd gehinderd kon hij de bal niet meer keren. Helaas werd dat niet opgemerkt en telde het doelpunt.

Een enigszins onnodig en onterecht doelpunt dus, maar de achterstand was een feit. De wedstrijd kabbelde een beetje voort, zonder noemenswaardige hoogtepunten. Met een licht veldoverwicht voor DVS, dat met name op het middenveld een mannetje meer leek te hebben, werd de rust behaald.

Met een paar wissels en omzettingen begonnen we weer vol goede moed aan de tweede helft. Vastberaden om het tij te doen keren en de achterstand om te buigen. Helaas kwamen deze goede bedoelingen niet echt tot uitdrukking in goed spel en flitsende aanvallen.

Van beide kanten was de tweede helft zeer matig. Wat dat betreft was het illustrerend dat de 0-2 viel na slordig balverlies op het middelveld en wellicht nog wel meer dat het gebeurde met een slechte voorzet die per ongeluk binnen viel.

Niet lang daarna greep coach Brands in, Pako mocht zijn voeten laten spreken en Roel kwam als stormram terug. Vol druk naar voren was het devies.

Geheel in lijn met de wedstrijd zorgde ook deze omzetting aanvankelijk tot weinig verandering in het spelbeeld. Bladella kwam toch terug in de wedstrijd. Een minuut of 10 voor het einde kwam de bal na een corner uiteindelijk bij Michel, die bij de tweede paal kon binnenkoppen.

Deze goal deed de mannen van Bladel goed, en met vereende krachten ging het team nog op zoek naar de gelijkmaker. Michel was nog dicht bij in een bijna identieke situatie als bij de 2-1 en de keeper liet nog een bal tegen de paal gaan, 'omdat hij dacht dat-ie naast zou gaan'. Toen ook stormram Roel zijn kopbal uit een corner net over zag gaan, was het echter gedaan en werd de eerste thuisnederlaag een feit.

Winnaar van de mexicano en de halve liter uit het tietenglas was deze week Rob. In een matige wedstrijd toch goed spelen is niet voor iedereen weggelegd. Rob liet vandaag zien dat kunstje prima te beheersen.