Bladella

Persoonlijke fouten

Bladella 9
Beerse Boys 9
01-10-2017
1 - 3

Scheidsrechter:   Maas, T.B.J. (Tom)
Doorgaans zijn we als Bladella 9 niet zo happy met een thuiswedstrijd om 12:00 uur. Ditmaal is dat echter anders omdat we vandaag op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Nu hoeven we tenminste niet zo vroeg aanwezig te zijn. Geknipt en geschoren meldt nagenoeg het voltallige team zich uitgeslapen op de set. Het resultaat is een prachtig plaatje. Kijk maar eens op de site.

Ook vandaag wordt er weer een beroep gedaan op jeugdig elan. Ditmaal noteren we drie aanwinsten op papier: vaste kracht Willem van Hoof, Tim Vromans die voor de derde maal acte de préséance geeft en Loek van den Berg die na alle positieve berichten van zijn maten ook wel een keer wil proeven aan het seniorenvoetbal. Jongens, jullie weten het hè, jullie bijdrage wordt enorm gewaardeerd.

We nemen het vandaag op tegen Beerse Boys. Met het maximale aantal spelers op het wedstrijdformulier zou het een luxe moeten zijn om een perfecte opstelling te selecteren, voor GBL en LTJ is het echter een gigantische puzzel. Ondanks dat zijn onze coaches er wederom in geslaagd om een representatieve basis elf te selecteren.
Vanaf het eerste fluitsignaal kiezen we direct de aanval. Het eerste kansje is voor Willem. Vanuit een corner schiet hij voorlangs. Niet veel later wordt Zoef Zoef Zidane over rechts diep gestuurd. Rand zestien wordt het balletje breed gelegd voor de voeten van WeeWee. Diens schot is echter niet krachtig genoeg om de keeper van Beers te verrassen.
Inmiddels laten ook de mannen in het rood-wit zich gelden. De spits kan eenvoudig door onze verdediging heen snijden maar vindt Nestor op zijn weg. Het spel golft wat op en neer en wederzijds vallen wat kansjes te noteren. Een afstandsschot van Turbo suist rakelings naast, een schot van Beerse Boys vliegt over, zo hoog zelfs dat ook het vangnet wordt gemist. Nestor moet die bal op de parkeerplaats terug gaan zoeken. Een doelpunt kan zomaar aan beide zijden vallen.
We zijn een minuut of twintig onderweg als we achterin de bal hebben veroverd. Mukkes en gelegenheidscaptain Qees spelen ietwat besluiteloos de bal naar elkaar toe: wie geeft dat ding een hengst naar voren! De spits van Beerse Boys is niet zo besluiteloos. Hij onderschept de bal van de treuzelende mannen en legt het leder direct gevaarlijk voor het doel van Nestor. Daar staan zijn evenmin besluiteloze compaan die direct vanuit de draai op doel schiet. Nestor moet kansloos toezien hoe de bal via de paal in het net verdwijnt: 0-1.
We zitten nu in dezelfde situatie als vorige week: we voelen ons sterker maar moeten wel weer een achterstand weg zien te werken. Dus de aanval maar weer gezocht. De eerste kans is voor NetNie. Zijn prima afstandsschot vliegt net naast. Even later een voorzet van Turbo op Zoef Zoef Zidane. Met een mooie actie weet hij de bal bij Tim Vromans te krijgen. Tim krijgt de kans om uit te halen maar ziet tot zijn spijt het schot voorlangs gaan. Tim is ook bij de volgende aanval betrokken. Vanaf de achterlijn gooit hij de bal perfect voor het doel, precies voor de voeten van Slinger. Dit hoeft maar tegen de bal aan te lopen om de gelijkmaker te laten noteren maar een kleine aarzeling zorgt ervoor dat de vijandelijke goalie zich nog voor de bal kan gooien. Kans verkeken!
De volgende aanval gaat over rechts. Achterin is de bal veroverd en ingespeeld op Zoef Zoef Zidane op het middenveld. Zoef Zoef Zidane ziet op snelheid Dokter Wassiemann voorbij stomen en geeft de bal mee. Hijzelf rept zich naar de punt van de aanval en krijgt op het juiste moment de bal van Dokter Wassiemann terug. Vrij voor de keeper heeft Zoef Zoef Zidane geen moeite om een hoek uit te kiezen en de bal binnen te schieten: 1-1.
Ook na de gelijkmaker blijven we de aanval zoeken. Bij Beerse Boys heeft men in de gaten dat de razendsnelle Zoef Zoef Zidane moeilijk te verdedigen is. Met een gemene schop trachten ze hem daarom maar uit te schakelen. De dader mag met geel zijn zonde langs de kant gaan overdenken. Ondertussen trachten wij tegen tien man een voorsprong te bemachtigen. Een afstandsschot van Tim verdwijnt echter in de handen van de keeper en een perfecte corner van WeeWee op het hoofd van Slinger wordt door die laatste op de paal geknikt.
We gaan rusten met een gelijke stand.

Na de thee worden door GBL en LTJ maar liefst vier verse krachten in het veld gebracht. Het doet aan het spelbeeld wat we in het laatste deel van het eerste bedrijf gezien hebben niets af: wij zetten Beerse Boys vast op eigen helft en creëren kans op kans. Dat moet welhaast leiden tot een doelpunt. Het eerste schot van Willem vanaf een metertje of dertig suist net over. Even later kan laatste man Qees mee opstomen. Vol vertrouwen kan hij de defensie overlaten aan de jeugdige Loek. Qees is intussen alleen maar te stuiten middels een overtreding. Op vijfentwintig meter van het vijandelijke doel neemt AltèUtLesteWoord plaats achter de bal. Vorige week redder van een punt en nu matchwinner? Dat kan je je bijna niet voorstellen. Toch is AltèUtLesteWoord dichtbij. Zijn vrije trap mist de kruising op een haar.
Bij een volgende aanval over rechts geeft Willem een mooie voorzet op Zoef Zoef Zidane. Diens kopbal is net niet krachtig genoeg om de juiste richting op te gaan. Beerse Boys kan het gevaar keren.
Keer op keer blijven we de aanval zoeken. Van gevaar van de mannen uit Middelbeers hebben we niets te duchten. Of toch wel? Zeker als we ze een handje helpen. Het is Qees, die verder een soevereine wedstrijd speelt, die zich verslikt in een hoge voorzet. Daar waar hij tijd genoeg heeft om de bal aan te nemen en uit te verdedigen, wil hij het leder ineens op zijn slof nemen en naar voren jagen. Moeilijkheidsgraad een negen maar de uitvoering is een drie. Qees raakt de bal volledig verkeerd en brengt hiermee een verraste spits van Beers in stelling. Die aanvaardt het cadeautje dankbaar en tikt de bal moeiteloos binnen: 1-2.
Na de tegenvaller is Qees even van slag. Even later dreigt het weer mis te gaan bij balverlies maar tot zijn opluchting ziet Qees de inzet in het zijnet verdwijnen.
Ondanks de achterstand geloven we nog steeds dat we een goed resultaat kunnen behalen. Wederom trekken we ten aanval. Beerse Boys tracht natuurlijk kosten wat kost de overwinning binnen te slepen en verdedigt met hand en tand. Het spel wordt grimmiger. We zijn slechts te stuiten door een aantal vervelende overtredingen. Slachtoffer is in de meeste gevallen Zoef Zoef Zidane die het niet na kan laten om te reageren op elke aanslag. Het werkt alleen maar averechts!
Terwijl we het doel van Beerse Boys blijven bestoken in de hoop de gelijkmaker te scoren, valt het doelpunt aan de overkant. Wederom door een persoonlijke fout. Nu is het Nestor die een hoge voorzet door zijn handen laat glippen, pardoes voor dezelfde verbaasde spits van daarnet. En opnieuw aarzelt hij niet om dit buitenkansje te verzilveren: 1-3.
De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld. Ondanks onze verwoede pogingen wordt er niet meer gescoord. Het slotakkoord is een negatieve. Na wederom een aanslag op de benen van Zoef Zoef Zidane reageert deze heftig richting de dader. Resultaat is dat beide kemphanen met geel de kant op mogen zoeken. Dit gaat gepaard met de nodige stevige woorden over en weer. Jammer!

Het overwicht in de wedstrijd ten spijt zijn we er ook vandaag niet in geslaagd om de eerste overwinning van dit seizoen in de wacht te slepen. Maar niet getreurd, die punten komen vanzelf. We hebben vandaag genoeg voetbal en strijd gezien om daar zeker van te zijn. Eerstvolgende kans is volgende week tegen Hoogeloon. En dan natuurlijk het liefst zonder die persoonlijke fouten!
 

Verslagen

 
 
 

Aftrap verbeterd

15-09-2018
 

Aanknopingspunten

09-09-2018
 

Kansloos

08-09-2018
 

Morele winst

09-09-2018
 
 

Wennen aan elkaar

02-09-2018
 
 

De laatste keer

03-06-2018
 

Gezapig potje

27-05-2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubbel revanche!

06-05-2018
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven