Rood Wit V 7
24-09-2017
2 - 0

Op een mistige zondagochtend togen de mannen van Bladella 7 naar Sportpark de Smachtenbocht. Iets vroeger dan normaal want van te voren moest er nog het een en ander op de gevoelige plaat worden vastgelegd.
Na de spelersfoto's en teamfoto kregen we onze eerste wedstrijdbespreking van het seizoen van onze coach Brands, die bij de bekerwedstrijden schitterde door afwezigheid. De bekerwedstrijden hadden hun impact helaas niet gemist, en met een karrevracht aan blessures was er hulp ingeroepen van John Seuntiens en Steven van Zuilichem.

Er werd afgesproken om compact te spelen en vanuit een goede organisatie tot kansen te komen. Bij de start van de wedstrijd was de mist opgelost en vervangen door een heerlijk herfstzonnetje.

Al snel bleek dat het zevende van Rood Wit de bal graag in de ploeg had en makkelijk het balletje rond liet gaan. Bladella was in het begin aan het zoeken waardoor Roel nog net op tijd een bal voor de lijn weg kon halen na een verdedigende ingreep.
De organisatie stond echter steeds beter waardoor het team uit Veldhoven er niet in slaagde zelf goede kansen bijeen te voetballen.

Toen er in de Bladelse verdediging iets te veel risico werd genomen in de opbouw, kon er wel een grote kans genoteerd worden.
Gelukkig is Jimmy uitstekend aan het seizoen begonnen en kon hij ook deze aanval onschadelijk maken.

Zo nu en dan kwam Bladella er gevaarlijk uit in de eerste helft. Een diepe bal van Rob viel tussen de verdediging en de keeper van Rood Wit. Willem anticipeerde goed en met een onvervalste lichaamsschijnbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been. Vervolgens kon hij de bal simpel in het lege doel schuiven en zorgde daarmee voor de eerste voorsprong van het seizoen.

Het team uit Veldhoven vervolgde de eerste helft met het rondtikken van de bal, met name rond de middellijn. Zodra ze dichter bij het gebied van Jimmy kwamen, zat er wel ergens een Bladels been tussen, of werd de ruimte goed afgeschermd zodat Rood Wit weer terug moest.

Het tandeloze voetbal van Rood Wit zorgde hier en daar voor wat frustraties, die met name tot uitbarsting kwamen na een overtreding van Arie. Na het hervatten van het spel bleef een speler zo lang doorgaan met mopperen dat de scheids besloot een vrije trap aan Bladella te gunnen, wegens aanhoudend commentaar.

Vanaf dat moment kon de, overigens goed leidende, scheids niet veel meer goed doen in de ogen van de Veldhovenaren, maar gelukkig konden de spelers zich in het vervolg wel beheersen.

Vlak voor rust kreeg Rood Wit nog een gigantische kans, toen Roel in de hoek werd afgetroefd bij het afschermen van de bal. De lage voorzet werd echter van dichtbij metershoog over geschoten, waardoor Bladella zonder gigantische problemen de rust haalde.

In de rust werd benadrukt dat de organisatie goed stond en dat we dit vooral zo vol moesten houden. Joey verving de moegestreden John, die voor onze wedstrijd ook al minuten mocht maken.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders. Rood Wit mocht de bal hebben, maar had niet het vernuft om door de Bladelse organisatie te breken. Aan de bal was Bladella vaak net iets te onrustig om een goede aanval op te zetten, maar het gaf aan de andere kant dus ook vrijwel niets weg.

Na een kwartier in de tweede helft had Bladella een corner verdiend. Natuurlijk een perfecte gelegenheid om onze boomlange aanvoerder Roel het veld over te laten steken. Jan legde de corner perfect voor, hoog boven de verdedigers van Rood Wit, waardoor Roel ongestoord de bal tegen de touwen kon knikken.

Deze 2-0 voorsprong gaf Bladella wat meer lucht. Hoe dan ook bleef de organisatie strak staan en werd er goed gecoacht in het veld, met name door een van de uitblinkers Arie. De mannen in Blauw-wit waren vastberaden de overwinning en de 0 over de streep te trekken en hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe moedelozer de pogingen van de Veldhovenaren werden.

De meeste afstandsschoten zeilden ruim naast of over het doel en wat wel op goal was miste kracht of ging recht op onze rost in de branding Jimmy af. Jimmy was ook alert bij enkele kleine kansjes van dichtbij en Joey haalde met een uiterste krachtsinspanning nog een voorzet tegen die gevaar op had kunnen leveren.

Ook de verse krachten (Jorg voor Paul en Leon voor Willem) vielen goed in en konden direct mee in de werklust en organisatie van het team.

Exemplarisch voor de Veldhovense aanvallende onmacht was het moment, ongeveer 2 minuten voor tijd, dat een speler besloot van een meter of 30 en bal ineens uit de lucht op de slof te nemen.
De bal vloog zo ver weg dat ook deze laatste minuten eenvoudig overbrugd konden worden.

Al met al een verdiende overwinning, de eerste 3 punten en een 100% score in de competitie. Door hard werken en een goede organisatie gezorgd dat de tegenstander aanvallend onmachtig was en zo de zege over de streep getrokken.

Gastspeler Steven mocht na de wedstrijd als verdiende man van de wedstrijd genieten van de snack van de week en de halve liter bier uit het tietenglas. Zowel in de eerste als in de tweede helft schakelde hij zijn tegenstander simpel uit en voetballend kon hij daarnaast nog uitstekend ondersteuning geven aan het team.

Volgende week kan het zevende in de (extreem vroege!) uitwedstrijd bij RKVVO proberen een vervolg te geven aan de 100% score.

John en Steven bedankt voor de inzet en wellicht tot een volgende keer!