Bladella 7
17-09-2017
3 - 1

Zondag 17 september, sportpark de Dieprijt kleurt blauw. Maarliefst 4 teams van v.v. Bladella melden zich hier op deze mooie zonnige voormiddag.

De wedstrijd tussen Bladella 7 tegen Efc 6 speelt zich af op veld 5, een uithoek van 't sportpark met prachtig uitzicht over de landerijen. Alle ingrediƫnten voor een mooi potje voetbal zijn vandaag aanwezig.

Ondanks 't feit dat de mannen van Bladella 7 hun leider dit jaar nog niet hebben gezien weet coach Brands van afstand weer 11 man naar de toss te lijden. Deze wordt helaas verloren maar met een sterke bank is er alle vertrouwen op een goede afloop.

We beginnen de eerste 10 minuten goed en het eerste wapenfeit is dan ook van onze kant. Daarna gaat het over en weer. Weinig spanning en sensatie, maar Rob toont nog een mooi staaltje hooghouden a la Witsche. Verder blinken beide elftallen uit in onzorgvuldigheid. Zo rond de 32e minuut begaat de aanvoerder van Efc een smerige tackle op Thijs. De scheids fluit weliswaar, maar vergeet de speler te bestraffen.

Vlak voor rust weet Willem vanuit een corner het net te vinden, helaas valt de bal achter zijn eigen doelman. Met 1-0 voor Efc gaan we de rust in.

In de rust worden 2 wissels doorgevoerd, Erik en Jacques komen er in voor Willem en Rob, de derde wisselspeler Tim verruilt z'n functie van vlagger voor bankzitter, dit door toedoen van een eerder opgelopen blessure. Met de 2 nieuwe spelers wijzigt de gehele voorste linie en dit resulteert binnen het kwartier tot de 1-1, een fraaie assist van Jan op Jacques, hij weet met een geniale lob over de keeper vanaf 16 meter het net te vinden en even later staat Efc klaar voor de aftrap.

Na deze opleving volgt een klap voor 't team, de razendsnelle buitenspeler komt na een van z'n rushes in aanraking met de keeper. Waar hij tijdens de warming up 't veld verliet om zijn kont nog eens goed te vegen moest Erik na amper 20 minuten noodgedwongen het veld verlaten. Een trap op de enkel speelt hem parten, later bleek dat hij tot aan de winterstop buiten de lijnen blijft.

Willem vervangt Erik en ondanks een paar flitsende aanvallen en het dominerende balbezit weten we niet op voorsprong te komen. Efc komt er een aantal keer aardig door en weet meermaals in 1 tegen 1 situaties niet te scoren, een speciale vermelding voor man of the match Jimmy. Als een ware sluitpost heeft hij ons met miraculeuze reddingen op de been gehouden.

Helaas is in de slotfase de pijp meer dan leeg en weet Efc in de laatste 7 minuten nog 2 maal te scoren. Fraaie treffers waren het niet maar we verloren de pot en onze positie in het bekertoernooi.