Bergeijk 4
Bladella 7
10-09-2017
5 - 2

Zondagochtend 10 september was het eindelijk weer zo ver. De dag waar iedereen van Bladella 7 maanden naar uit had gekeken, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Een uitwedstrijd op sportpark Bergerheide tegen het plaatselijke 4e elftal.
We werden meteen voor de leeuwen gegooid met een nieuwe tactiek en mochten dat zonder onze hoofdtrainer Brands tot een goed einde proberen te brengen.
Gelegenheidscoach Arie was vandaag dus verantwoordelijk voor de opstelling. Aangezien we ook onze keeper misten, begon vrijwilliger Zwimpie in de goal. De verdediging werd gevormd door Ronny, Michel, Roel en Paul. Op het middenveld mochten Pako en Thijs de lijnen uitzetten, met Leon en Erik op de flanken. Het gevaar voorin moest komen van Tim en Sjakie. Ondergetekende was veroordeeld tot een helftje vlaggen en naast Arie mochten ook Koen en Joey op de bank beginnen.

De warming up werd meteen al grof verstoord doordat de tegenstander het geweldige idee had om een speaker mee te nemen naar het veld. Helaas was de muzieksmaak niet zo geweldig, en werd de warming up dus al meteen een martelgang. Menig speler was dus blij toen het fluitsignaal ging en de speaker op stil ging.

Bladella 7 begon aardig aan de wedstrijd en liet het balletje goed rondgaan. Tim had al vroeg een goede schotkans, maar kreeg zijn linker niet genoeg achter de bal om de keeper te verschalken.
Bergeijk kwam er zo nu en dan wel gevaarlijk uit. Na een doorbraak over onze linkerkant kon de spits van Begeijk vanaf de achterlijn zijn collega vinden, die de bal binnen tikte. Redelijk uit het niets kwam het team in geel dus op een 1-0 voorsprong.
Bladella liet zich hier niet door van de wijs brengen, en bleef rustig voetballen. Aangezien de defensie van Bergeijk moeite had met de aanvalsgolven van de blauwwitten, regende het grote en kleine kansen.

Vrijwel iedere speler van Bladella nam de goal wel een keer onder vuur. Het dichtst bij was Michel, die na een goede voorzet hard op de lat kopte. Een van richting veranderde voorzet belandde even later ook op de lat. De afwerking kon zo nu en dan iets beter, maar het geluk was ook niet aan de zijde van de mannen uit Bladel. Dat gold zeker voor Leon, die een aardige wedstrijd speelde, maar na een half uur niet meer verder kon met een blessure aan zijn bovenbeen. Joey was zijn vervanger, en zorgde ook voor de nodige problemen voor de Bergeijkse rechterflank.
Tegen het einde van de tweede helft verdiende Bergeijk uit een van hun uitbraken een corner. Bij de tweede paal viel de bal zomaar voor de voeten van een speler in geel, die vervolgens de marge naar 2verhoogde.

Nu was het dus echt tijd om voorin een aanval in resultaat om te zetten, en dat gebeurde al snel. Erik was zijn man weer eens te snel af, ging de 16 in en haalde uit. In zijn schot kreeg hij nog een overtreding te verduren, waarna de goed oplettende scheids de bal op de stip legde. Aangezien de keeper van Bergeijk nog stevig last had van een gevalletje Reusel Kermis, was het een koud kunstje voor Sjakie om zijn rekening voor dit seizoen te openen. Met de 2-1 gingen de teams naar de kleedkamer voor de rust.

In de rust mocht Willem de handschoenen doorgeven aan Pako, die zich ook beschikbaar had gesteld om een helft te keepen. Koen nam de rechtsback positie over van Paul, die voor de tweede helft de vlag in de hand mocht nemen. Willem en Arie namen het centrale middenveld van Thijs en Pako en Michiel mocht op rechts het middelveld gaan bespelen. Tim maakte plaats voor hem en dus werd Erik een linie naar voren geposteerd.

De tweede helft was nog niet aan de gang of de 3-1 lag al in het net. Michel wilde een bal vlak voor de lijn opruimen, maar raakte hem totaal verkeerd en tekende voor zijn eerste eigen goal van het seizoen. Het strijdplan was ongewijzigd, maar mogelijk door deze tegenslag had Bladella moeite om het goede spel van de eerste helft te vervolgen.

Bergeijk kwam er vaker en gevaarlijker uit en Bladella kreeg niet zo veel kansen als voor de pauze. Pako hield het team in de wedstrijd met een mooie save op een goed schot.
Vervolgens bokste hij bij een corner de bal goed weg, die door een speler in geel zomaar bij Erik in de voeten werd gespeeld. Dat Erik snel is, is bekend, en hij begon van eigen helft aan een indrukwekkende sprint. De vier Bergeijkse verdedigers die om hem heen stonden leken even meer op leden van de plaatselijke wandelclub, zo hard werden ze er uit gelopen. 1 op 1 met de keeper maakte hij geen fout en tekende voor de aansluitingstreffer, 3-2.
Kort na dit machtsvertoon was de pijp van Erik wel leeg en werd hij vervangen door Thijs.
Thijs nam het stokje aardig over, want hij had een geweldige voorzet in huis. Roel kon bij de tweede paal echter net niet genoeg bij de bal om de stand gelijk te trekken. Even later ontsnapte een speler van Bergeijk aan de aandacht van de Bladelse verdediging en schoof de 4-2 binnen. Met nog een minuut of 10 te spelen leek dit de wedstrijd in het slot te gooien. Grote kansen werden er ook niet meer genoteerd. In de slotminuut werd door goed storen de bal in de verdediging van Bladella afgesnoept, waarna Bergeijk op 5-2 kon komen. Dit was ook direct de laatste actie van de wedstrijd.

Een geflatteerde en onnodige nederlaag voor het zevende, waarbij zeker de eerste helft voldoende vertrouwen moet geven voor het komende seizoen. Volgende week op naar Eersel voor de volgende bekerwedstrijd en daarna mag het competitiegeweld weer los gaan barsten!