Bladella

Trots op plek 4

Datum 07-05-2017
Tijd 12:00
Thuis SDO'39 4
Uit Bladella 9
Scheidsrechter Willems, W.
Eindstand 0-4
07 mei 2017 door Jos Cosijns
Het einde van de competitie is in zicht. Nog één wedstrijdje en dan zit deze competitie er alweer op. De beslissing is in onze competitie nog niet gevallen. Zowel Hapert als Oirschot kunnen nog kampioen worden. Ook onderaan is het nog niet bekend of De Zuiderburen de rode lantaarndrager worden of dat die eer toe gaat komen aan onze tegenstander van vandaag: SDO ’39. Voor ons geldt dat als we vandaag ons normale niveau halen, we de drie punten mee naar huis kunnen nemen en een keurig nette vierde stek op de ranglijst kunnen vieren tijdens het traditionele afsluitende Leste Wedstrijd Fist.

Ook traditioneel: GBL en LTJ hoeven zich voor de Leste Wedstrijd nooit zorgen te maken om te weinig spelers. Op één afmelding na – WeeWee is onder de druk bezweken en door zijn rug gegaan (of lag het aan seks voor de wedstrijd?) – is iedereen erbij. Sterker nog, een enkeling moest zich zelfs opnieuw voorstellen in het kleedlokaal, zolang hadden we hen al niet gezien. Aan GBL en LTJ de taak om elf spelers aan te wijzen die aan da aftrap mogen verschijnen. Bassie Knie hanteert wegens een blessure (u mag raden waar) het vaandel vandaag.

Dat we het seizoen positief af willen sluiten is direct bij aanvang al duidelijk. Meteen nadat we afgetrapt hebben wordt een eerste aanval opgezet. Borat speelt de bal op rechts in op Frijtje. Frijtje gooit de bal voor de pot waar AltèUtLesteWoord komt inlopen en de bal ineens op zijn rechter(!) slof neemt. Het leder zeilt weergaloos over de verbaasde SDO-doelman heen het doel in. Tsjakka! In de eerste minuut 0-1.
Ook na de hernieuwde aftrap zoeken we snel weer de aanval. Van SDO hebben we weinig te duchten. Al vrij snel dient zich een volgende kans aan. Vanuit een corner wordt de bal uit de doelmond weggewerkt en valt hij voor de voeten van Polish Pitbull. Die bedenkt zich niet en haalt ineens uit. De bal vliegt rakelings over het doel. Even later opnieuw een corner. Turbo brengt de bal strak voor het doel en bij de tweede paal hoeft Frijtje er maar tegenaan te lopen om de 0-2 binnen te knikken. Ongekende luxe.
Doordat het ons vandaag zo gemakkelijk af gaat, wordt ons spel een beetje slordig. We kunnen het echter hebben want SDO ziet vooralsnog geen kans om echt gevaarlijk te worden. En als er dan een keer gevaar dreigt dan wordt dat vakkundig onschadelijk gemaakt door onze verdediging onder leiding van Qees en Dextro Jo. Daarnaast is op het middenveld Captain met zijn mannen heer en meester.
Dan de aanval maar weer gezocht. Polish Pitbull geeft een lange bal op Turbo. In een uiterste krachtsinspanning haalt Turbo de bal op de achterlijn en brengt hem met een sliding voor het doel. Bijna verrast hij daarmee de keeper van SDO maar die is nog net in staat de bal onder de lat weg te tikken. Even later heeft de goalie ook nog net een antwoord op een geweldig schot van AltèUtLesteWoord.
Het loopt tegen de rust als we de eerste gevaarlijke kans van SDO noteren. Op rechts wordt Borat op snelheid geklopt en wordt de bal vanaf de achterlijn voor het doel gelegd. Onze complete verdediging inclusief Nestor is reeds geklopt en de spits van oranje-zwart kan de bal eenvoudig in het lege doel werken. Hij heeft er echter niet op gerekend dat er Nestor alles aan is gelegen om in deze laatste wedstrijd van het seizoen de nul te houden. In een uiterste krachtsinspanning redt Nestor met de voet op de lijn.
Slotakkoord van het eerste bedrijf komt op naam van Slinger. Zoals zo vaak dit seizoen staat hij weer eens op de juiste plaats om een afgeslagen bal binnen te tikken. Ditmaal stuitert de bal echter net voorlangs.

Ook na de thee zien we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: in een niet al te beste wedstrijd weet SDO geen vuist te maken en zijn de beste kansen voor ons. Ideaal dus om de voorsprong verder uit te bouwen. Zoef Zoef Zidane is de eerste die dat tracht te doen. Hij is diep gestuurd en komt oog in oog te staan met de vijandelijke doelman. Die weet op Zoef Zoef Zidane’s inzet in de korte hoek redding te brengen. Even later neemt Turbo na een voorgebrachte corner de bal ineens op zijn pantoffel. De poeier spat uiteen op de lat. In de rebound tracht Zoef Zoef Zidane de bal nog binnen te werken maar hij wordt onderuitgehaald. Overduidelijk een penalty maar de man in het zwart wuift dat resoluut weg.
Gelukkig laten we ons door deze scheidsrechterlijke dwaling niet uit het veld slaan en zoeken vrolijk de volgende aanval weer op. Ditmaal is het Mukkes die zijn voorzet gepromoveerd ziet tot doelkans waarop de keeper van SDO de grootste moeite heeft om de bal onder de lat weg te tikken. De volgende kans is even later voor Bikkel Bax. Zijn afstandsschot vliegt rakelings over….het vangnet.
Koenie, bezig aan zijn laatste wedstrijd – hij gaat volgend seizoen op zondagmorgen uitslapen (!) – probeert zijn afscheid op te leuken met een doelpunt. Zij schot gaat echter net voorlangs. Ook bij een volgende poging, na een prima aanval over links, ziet Koenie zijn schot vanaf 20 meter net naast gaan.
Halverwege het tweede bedrijf valt alsnog het gewenste doelpunt. Qees is mee opgekomen en geeft een steekbal op Zoef Zoef Zidane. Zoef Zoef Zidane geeft de uit zijn doel gekomen keeper het nakijken met een lepe lobbal: 0-3.
Met deze voorsprong is de wedstrijd wel gespeeld. SDO dringt nauwelijks nog aan en wij schakelen ook een tandje terug. Zelfs zo erg dat Mukkes erop wordt geattendeerd dat we niet bezig zijn met Walking Football. Met nog een handjevol kansen spelen we de tijd tot het eindsignaal uit. Eerst vliegt er nog een schot van Zoef Zoef Zidane voorlangs. Daarna verrast Bikkel Bax de vijandelijke goalie bijna met een verkapte voorzet. De keeper moet al struikelend de inzet tot tweemaal toe keren.
Beste kans valt nog te noteren voor SDO. Slap verdedigen van onze zijde zorgt ervoor dat SDO nog een keer gevaarlijk op kan komen over links. Onze verdediging is uitgespeeld en de aanvaller van SDO kan vrij een schot op het doel van Nestor lossen. Zoals gezegd is Nestor er vandaag alles aan gelegen om de nul te houden. Hij duikt op zijn oude leeftijd nog als een jonge hond naar de kruising om de bal aldaar tegen te houden. Respect!
Na deze fenomenale redding plaatsen wij in de dying seconds van de wedstrijd nog één counter. Dokter Wassiemann wordt in de punt van de aanval aangespeeld. Hij kapt tot tweemaal toe zijn tegenstander uit totdat hij een mooie kans krijgt om af te ronden. Met een droge knal zet Dokter Wassiemann de 0-4 eindstand op het scorebord. De scheids vindt het niet eens meer de moeite om nog af te trappen en fluit voor het einde van de wedstrijd en van de competitie.

Voor de laatste maal kiezen we vandaag een MOTM. AltèUtLesteWoord solliciteert met zijn vroege doelpunt nadrukkelijk naar de eer en krijgt na enig aandringen de medaille ook om zijn nek gehangen. Maar AltèUtLesteWoord heeft niet voor niets zijn bijnaam gekregen. Hij vraagt de aandacht van het hele team waarna hij in een emotionele speech iedereen bedankt voor het geweldige seizoen. Bovendien gunt hij de eer van Man Of The Match vanwege de laatste fabelachtige redding aan Nestor.

Hapert blijkt de kampioen te zijn geworden in onze competitie. Wij mogen met een vierde plaats op de eindranglijst als Bladella 9 trots zijn. Een echte teamprestatie waaraan elke individuele speler (zelfs langdurig geblesseerden Ronnie V., Slof en TwanSam) zijn steentje heeft bijgedragen. Tof dat iedereen doorgaat en we daar dus nog een volgend seizoen aan vast kunnen plakken! Maar dat is voor later. Nu eerst een bodempje leggen met de meegebrachte broodjes om ons vervolgens in het feestgedruis op de Smachtenbocht te storten.

PS. U hebt één naam in het verslag nog niet gelezen. NetNie, fervent supporter van een clubje uit Rotterdam heeft vandaag zijn naam uitgeleend op de Coolsingel.

Iedereen alvast een prettige vakantie en tot volgend seizoen!
 

Verslagen

 
 

Klassenverschil

12-11-2017
 
 
 

Het spoor bijster

05-11-2017
 
 
 

Heer en meester

29-10-2017
 
 
 

Miserie

15-10-2017
 
 

NetWel

08-10-2017
 

Volgende keer beter

08-10-2017
 
 

Wat was t vroeg...

01-10-2017
 

Persoonlijke fouten

01-10-2017
 
 
 
 

Heerlijke zaterdag

23-09-2017
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven