Bladella 9
Casteren 3
03-05-2017
5-2

Het is een heel gedoe om zo tegen het einde van het seizoen een uitgestelde wedstrijd in te halen waarbij beide teams dan ook nog eens met hoofdzakelijk eigen spelers aan kunnen treden. Zo ook de inhaalwedstrijd van vandaag. Casteren 3 had afgelopen zondag slechts zes spelers. Da’s nu niet veel anders dus hebben ze het halve tweede maar meegenomen. Ook bij ons zijn enkele gastspelers nodig om een elftal op de been te kunnen brengen. Wij putten echter uit de jeugd: vanuit A2 komen Gijs Bontjer en Glenn en Kevin Vissers ons team ondersteunen.
Al met al natuurlijk geen ideale situatie. En dat terwijl het, gezien onze posities op de ranglijst, eigenlijk nergens meer om gaat. Blijft over de prestige om te winnen. Laten we er maar een lekkere pot zomeravond voetbal van maken.

De wil om te winnen is bij ons in ieder geval aanwezig. Al direct na de aftrap wordt Frijtje op links diep gestuurd. Na een prima voorzet wordt het schot van Kevin Visser in een mêlee van spelers gesmoord. Direct daarop volgt vanaf rechts een voorzet op Zoef Zoef Zidane. Die heeft een schot in gedachten maar hij mist de bal jammerlijk. Ook Casteren laat zich niet onbetuigd. Met een gevaarlijke uitbraak testen ze voor de eerste maal onze verdediging. Maar Dextro Jo, Gijs Bontjer en consorten staan hun mannetje.
Ondanks de gevaarlijke counters van Casteren maken wij in deze fase de meeste aanspraak op een doelpunt. Captain heeft plaatsgenomen achter een vrije trap op twintig meter van het vijandelijke doel. Hij besluit ineens uit te halen. De bal mist het doel rakelings. Even later stuurt Dextro Jo Zoef Zoef Zidane met een lange bal alleen op de keeper af. Het schot van Zoef Zoef Zidane eindigt op de goalie van Casteren. Weer wat later verdienen we opnieuw een vrije trap op circa twintig meter. Nu is het Frijtje die de uitvoering op zich neemt. Met dezelfde intentie als zojuist Captain had jaagt ook Frijtje de bal ineens op doel. Nu verdwijnt het leder rakelings over de kruising.
Een doelpuntje hangt in de lucht maar het duurt tot de vijfentwintigste minuut voordat het uiteindelijk valt. Een voorzet vanaf rechts belandt in de voeten van Zoef Zoef Zidane. Die heeft moeite om de bal onder controle te krijgen en komt zodoende met zijn rug naar het doel te staan. Met een schot uit de draai doet hij nog een poging de bal tegen de touwen te schieten maar de keeper is in staat om het leder uit zijn doelgebied weg te boksen, recht tegen de voeten van Slinger. Ietwat gelukkig verdwijnt de bal alsnog in het doel: 1-0.
De ban is nu gebroken. Nog geen vijf minuten na de 1-0 weten we onze voorsprong te verdubbelen. Over rechts wordt een weergaloze aanval opgezet door de gebroeders Visser. Na een een-tweetje tussen Kevin en Glenn geeft die laatste een strakke voorzet. Voor het doel staat Slinger wederom op de juiste plaats om – ditmaal volledig bewust – tegen de bal aan te lopen en hem in de touwen te jagen: 2-0.
Binnen tien minuten na onze voorsprong wordt de wedstrijd beslist. Op een metertje of vijfentwintig van het doel krijgen we een vrije trap. Na twee eerder mislukte pogingen neemt nu Polish Pitbull plaats achter de bal. Na een ferme aanloop vliegt met een kogelhard schot als een streep in de kruising. De arme Casterse doelman heeft de bal alleen maar gehoord: 3-0.
Ondanks onze riante voorsprong is de honger naar doelpunten nog niet gestild. Nog voor de thee wordt nummer vier bijgeschreven. Opnieuw eisen de gebroeders Visser een hoofdrol voor zich op. Het is Kevin die een corner neemt en deze panklaar op het hoofd van broertje Glenn legt. Glenn knikt perfect binnen: 4-0.

In het kleedlokaal heerst alom tevredenheid over de prestatie in het eerste bedrijf. Vol trots zit zelfs Nestor te vertellen dat hij nog niet eenmaal in actie heeft hoeven komen. Om iedereen bij de les te houden attenderen GBL en LTJ erop dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. De tweede helft zullen we ook geconcentreerd moeten spelen om de overwinning over de streep te trekken.

Ondanks alle waarschuwingen starten we het tweede bedrijf te slap. Dat wordt direct door Casteren afgestraft. De rood-gele spits komt oog in oog met Nestor te staan en verschalkt hem met een lobbal: 4-1. (En ook nu heeft Nestor nog niet in actie hoeven te komen…)
Ook minuut twee van de tweede helft is een angstige. Gelukkig voor ons eindigt een gevaarlijke corner van Casteren in een scrimmage voor de goal.
Na deze tweede waarschuwing lijken we ons wat te herpakken en zoeken we de aanval weer op. NetNie geeft vanaf rechts een prima voorzet op Kevin. Diens schot wordt door de keeper van Casteren gekeerd. Slinger staat weer op de juiste plaats voor de rebound maar ditmaal mist de bal de juiste richting.
Even later wordt een vliegende tackel van Casteren bestraft met een vrije trap op twintig meter van het vijandelijke doel. Gesterkt door zijn geweldige treffer in de eerste helft neemt Polish Pitbull andermaal plaats achter de bal om dit kunstje te herhalen. Nu vliegt de bal echter rakelings over.
Het spel golft nu wat op en neer, we komen een paar keer goed weg maar de gevaarlijkste kansen blijven toch voor ons. Opnieuw Slinger krijgt een prima mogelijkheid om een hattrick te maken maar op een diepe bal komt hij net niet uit met zijn passen. Even later kopt Gijs na een corner van Frijtje net naast. Ook vanuit een nieuwe vrije trap lukt het niet om de score verder op te voeren. Op de zestien eist ditmaal Captain de vrije trap op. Zijn ziedende schot mist echter alle richting. De bal moet teruggezocht worden op de tennisbaan!
Het duurt tot een minuut of tien voor tijd voordat we het net weer weten te vinden. Frijtje neemt een corner op links. Bij de eerste paal komt Glenn inlopen en met een subtiele voetbeweging werkt hij de bal achter de verbaasde Casterse goalie: 5-1.
Zo tegen het einde van de wedstijd is bij iedereen de pijp zowel een beetje leeg. Zo niet bij de jonge gasten die vandaag met ons meedoen. Wat een energie hebben die mannen! Een gemiste bal waar Slinger geen puf meer voor heeft om achteraan te gaan wordt met gemak nog gehaald door Kevin, die notabele van dertig meter verder moest komen! Er volgt een voorzet naar de tweede paal waar Zoef Zoef Zidane klaar staat om binnen te knikken. Diens inzet spat echter uiteen op de paal. Even later neemt Kevin een vrije trap ineens op doel. De keeper kan de bal slechts ternauwernood uit de kruising tikken. Ook Gijs heeft nog wel trek in een doelpuntje en stoomt keer op keer van achteruit mee op. Het dichts bij een doelpunt komt hij nog met een afstandsschot dat slechts een paar centimeter over het vijandelijke doel vliegt.
Wat we ook proberen, meer doelpunten levert het niet op. Wel valt er in de slotminuten nog een doelpunt aan de overkant. Op een metertje of vijfendertig wordt de bal voor de pot gegooid. Niemand in onze verdediging reageert adequaat en pardoes ploft de bal zomaar achter Nestor in het doel: 5-2.
Enkele tellen later brengt de prima leidende scheids de wedstrijd tot een einde.

Ondanks dat we zo ongeveer tegen Casteren 2 hebben gespeeld kunnen we een terechte overwinning bijschrijven. Met dank aan onze gastspelers. Zij hebben met hun tomeloze inzet en prachtig voetbalspel een stempel op de wedstrijd gedrukt. Het zal dus niet als een verrassing komen dat ditmaal niet een maar twee spelers tot MOTM worden gekroond: de gebroeders Visser!