RKVVO 4
Bladella 7
30-04-2017
5-6

Met 2 gewonnen wedstrijden in de tas, moest het voor het team van coach Brands mogelijk zijn om 9 uit 3 te halen vandaag. Tegenstander was de rode lantaarndrager RKVVO en daarvan was thuis overtuigend met 5-0 gewonnen.

Maar omdat dit alweer onze laatste wedstrijd van het seizoen was, stond traditiegetrouw de grote opstellingstombola op het programma. Alle namen en posities worden in een hoge hoed gegooid en het lot bepaalt de opstelling. Zo kon het gebeuren dat spits Sjakie ineens het slot op de deur werd en Snoozing Robbie (ookwel de magiër) zichzelf terugvond in de spits, samen met Thijs. Zou hoogmoed voor de val komen, of zijn de heren van het zevende dusdanig flexibel inzetbaar dat het niet uitmaakt hoe de opstelling eruit ziet?

Het begin was veelbelovend. Het was Bladella wat de klok sloeg en RKVVO zag er uit als de ploeg zonder zelfvertrouwen die bij een dergelijke stand op de ranglijst hoort. Opvallend was het prima spel van de magiër die tot twee keer toe met een prachtige assist Thijs van Ham in staat stelde om te scoren. Een gouden greep dus, dat gelegenheidskoppel in de spits!

Halverwege de eerste helft werd er een nieuwe tombolaronde uitgevoerd waardoor er drie nieuwe wissels in het veld kwamen. Jorg Arie en Joey vervingen Sjakie, Michel en Ronny. Dit bleek een minder gelukkige wissel, want binnen een kwartier wist RKVVO te profiteren van momenten van slapte bij Bladella. ineens stond het 2-2 en lek die zekere winst weer ver weg.

Vervolgens ging de vlagger van RKVVO er ook weer in geloven en begon elke gevaarlijke situatie in de kiem te smoren. Tot twee keer toe werd een doelpunt afgekeurd (waarbij de magiër weer een assist en een doelpunt op zijn naam had kunnen schrijven) en het werd duidelijk dat het nog een lastige ochtend zou worden.

Vlak voor rust was het echter een prachtige dieptepass van Arie die Roel Wijnen bereikte. Roel kopte de bal technisch perfect binnen in de lang hoek. De vlag kon niet omhoog dus 2-3 op slag van rust. een mooi moment om te scoren, aldus coach Brands. Zijn woorden waren echter amper uitgesproken of RKVVO had de gelijkmaker er al weer in liggen. een mooi moment om gelijk te maken, zal de coach van de geel-blauwen gedacht hebben....

In de rust kwamen ronny michel en Sjakie weer terug in het veld voor uitblinker Rob, Michiel en Willem. De hoop dat deze omzetting de wedstrijd weer onze kant op deed kantelen bleek ijdel: nog geen minuut na rust liep RKVVO weer ongehinderd door de defensie heen en tekende voor de 4-3. voor het eerst in de wedstrijd stonden we achter, het zou toch niet....???

Nee, voorlopig niet. Want Sjakie was terug gekomen op de rechtshalf plaats en dat gaf hem de mogelijkheid om ook eens mee naar voren te gaan. de eerste keer dat hij dat deed slalomde hij twee tegenstanders voorbij om vervolgens vanaf de zestien met links af te drukken. met wat geluk caramboleerde de bal via een Oerles been achter de keeper. Zonder geluk vaart niemand wel en dit zou toch de ommekeer wel zijn? Nou nee, vanaf de aftrap bleek het nog altijd lastig RKVVO af te stoppen. De spits, toch niet bepaald afgetraind, bleek sneller dan onze defensieve krachten en liet 1 op 1 met Jimmy laatstgenoemde kansloos. weer een achterstand, 5-4, en bovendien waren er nog geen 50 minuten gespeeld. wat een wedstrijd....

Toen er vervolgens tien minuten niets gebeurde, begon langzaam het geloof bij de blauw-witten wat weg te ebben. Het spel, dat als niet best was, werd minder en minder en de bakken bier en schalen snacks kwamen serieus in gevaar. Gelukkig stond sponsor Bart Hoeks op dat moment op. Eerst schoot hij een afvallende bal uit een corner beheerst in de lange hoek. Vervolgens stuurde Roel Wijnen Thijs weg langs de lijn en die legde de bal panklaar op het hoofd van Hoekie. Die knikte keurig raak en binnen 2 minuten draaide de wedstrijd (wéér) volledig om. Met nog 30 minuten te spelen was er natuurlijk nog van alles mogelijk en niemand bij Bladella durfde zich rijk te rekenen.

Dat bleek ook terecht, de voorsprong leek Bladella te verlammen en in het vervolg van de wedstrijd was het met name RKVVO dat de kansen nog kreeg. Het was aan de prima keepende Jimmy te danken dat de geel-blauwen niet meer langszij kwamen. Jimmy had besloten zijn plek onder de lat geen deel te laten uitmaken van de Tombola en dat was waarschijnlijk een prima keuze. Op het tandvlees en met fijngeknepen billen (RKVVO appelleerde nog voor een pingel vlak voor tijd wegens hands, maar gelukkig ging de scheids er niet in mee) werd het eindsignaal gehaald. Net als vorig jaar leverde de tombola-wedstrijd 3 punten op, maar de manier waarop verdiende niet bepaald de schoonheidsprijs.

Hoe dan ook: de bakken bier en de snacks zijn veiliggesteld voor komende week, dus de laatste wedstrijddag kan weer groots gevierd worden. Jammer dat we zelf niet meer in actie komen, maar dat mag de pret niet drukken. de komende week is het slechts hopen op een lekker zonnetje op 7 mei en dan zal het seizoen onder het genot van een koude rakker nog eens goed geanalyseerd worden!