Pusphaira 8
23-04-2017
4-1

Scheidsrechter:   Mill, J.H.M. van… (+1)
Alweer de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Nadat tegen SBC gezorgd werd dat de tweede seizoenshelft niet zonder overwinning zou worden afgesloten, werd binnen het team besloten om met een paar weddenschappen toch nog wat elan aan de laatste wedstrijden te geven. Pusphaira en RKVVO wachten nog dit seizoen en dat zijn twee teams die, net als wij, in de onderste regionen van de ranglijst terug te vinden zijn.

Pusphaira staat maar 1 puntje boven ons voor aanvang van deze wedstrijd en bij een overwinning gaan we dus over de Eindhovense studenten heen. Nadat er ook nog een aantal bakjes bier en een schaal met snacks zijn gezet op "6 uit 2" in de twee afsluitende wedstrijden, zijn alle ingrediƫnten aanwezig om het einde van het seizoen nog een mooi slot te geven.

De wedstrijd begint erg gezapig. Met twee invallers, Harm en Rob (bedankt mannen!) heeft het zevende wel het betere van het spel. Pusphaira lijkt nog wat versuft van de busreis heen (velen van hen gebruikten hun OV-kaart om met de bus en de benenwagen naar het sportpark te komen) en komt maar nauwelijks op onze helft. Na een klein half uurtje levert het overwicht ook daadwerkelijk een goal op als Sjakie, na een prima assist van Rob Dijkmans, de bal in het netje laat ploffen. een terechte 1-0 voorsprong en gedurende de rest van de eerste helft verandert er niet zo veel. Met een prima gevoel wordt dan ook de rust met 1-0 gehaald.

In de tweede helft willen we snel afstand nemen om zo de 3 punten veilig te stellen. In de uitwedstrijd werden de punten onnodig weggegeven, dus dat moet thuis in Bladel koste wat het kost voorkomen worden. In de tweede helft gaat het spel iets meer op en neer, maar net op het moment dat Pusphaira in de wedstrijd lijkt te komen, neemt Rob Dijkmans een afgeslagen bal op de pantoffel en ploft m droog in de hoek, 2-0.

Kort na die goal besluit coach Brands om topscorer Sjakie wat rust te gunnen en Leon de kans te geven om weer eens op het scorebord te komen na een seizoen of twee. Leon betaalt dit vertrouwen dubbel en dwars terug! nadat hij eerst nog een paar kansjes niet weet te verzilveren, is hij bij de prima aanval betrokken die tot de 3-0 zal leiden. Harm weet Leon te vinden en die stuurt de watervlugge Holleman diep. Erik weet 1 op 1 met de keeper keurig de vrije hoek te vinden.

Vijf minuten later is het dan de beurt aan Leon zelf. na een goede assist van Harm weet hij eindelijk weer eens het net te vinden en dit heugelijke feit wordt door heel het team gevierd. Het levert Leon zelfs nog een publiekswissel op vlak voor tijd als Thijs hem nog even mag komen vervangen. Op dat moment staat het overigens al geen 4-0 meer. De Eindhovense gelegenheidskeeper van de eerste helft weet zich knap vrij te draaien en druk beheerst af. Erg zuur voor de super stand-in keeper Vroomen die daarmee helaas geen "clean-sheet" op zijn palmares kan bijschrijven. wat we wel bij kunnen schrijven zijn de drie punten en de bakjes bier en schalen snacks ku

nnen respectievelijk koud en warm gezet worden voor volgende week. uit bij RKVVO moet dan de laatste wedstrijd van het seizoen hopelijk ook winnen kunnen worden afgesloten.

Het zal u als lezer niet verbazen dat Leon "de kogel" Ansems er met de prijs van "man of the match" vandoor gaat. Zijn prestatie met "Arnold Kruiswijk-achtige allure" zal onder het genot van een biertje nog wel een paar keer over de tong gaan.

Dus: 2 wedstrijden om des keizers baard? Zeker niet! Er valt nog genoeg te winnen deze twee weken! De tombola van de laatste wedstrijd, waarbij iedereen op een willekeurig gelote positie in (of naast) het veld komt te staan, zal hierbij misschien nog wel het grootste obstakel gaan vormen....