Bladella

Kansloos

Datum 23-04-2017
Tijd 09:45
Thuis Bladella 9
Uit Oirschot V. 8
Scheidsrechter Kerkhofs, A.… (+1)
Eindstand 1-10
Penalties 1
23 april 2017 door Jos Cosijns
Vandaag is het Super Sunday. Eerst speelt het vaandelteam tegen onze geel-zwarte aartsrivaal en daarna kunnen we kijken naar de beslissing van het kampioenschap in de vaderlandse competitie bij een duel tussen PSV en Ajax. Maar voorafgaand aan dat alles kunnen wij vandaag ook eigenhandig zorgen voor een beslissing in onze eigen competitie. Nu staat Hapert nog bovenaan maar qua verliespunten heeft Oirschot Vooruit de beste papieren. En laat die laatste nou net de tegenstander van vandaag zijn.

Hapert is er natuurlijk alles aan gelegen dat wij punten pakken van Oirschot. Op zaterdagavond gaan de appjes met biedingen voor een aantal bakken bier over en weer. We hebben dus iets om voor te spelen!
Ook aan de voorbereiding kan het niet liggen. Afgelopen donderdag is Nestor in het zonnetje gezet met een oefenwedstrijd tegen het vaandelteam, waarbij Nestor het doel bij Bladella 1 mocht verdedigen. Ondanks het geweldige talent van het all-stars team wist Nestor knap een gelijke stand uit het vuur te slepen waarbij hij zelf ook nog eens de beslissende penalty voor Bladella 1 binnen mocht schieten. Een betere generale voor vandaag bestaat er bijna niet.
Ook vernoemenswaardig: NetNie wist afgelopen donderdag voor het eerst in zijn lange voetbalcarrière het doel te vinden! Met een weergaloze lob over een kansloze goalie van de selectie deed hij zelfs tot eigen verbazing het netje bollen. Kennelijk teert NetNie nog op de verworven roem want hij laat vandaag verstek gaan. Hij wordt vervangen door gastspeler Daan Meulenbroeks.

Met een delegatie van Hapert langs de lijn gaan gaat de wedstrijd van start. Zij staan al te tellen hoeveel spelers Oirschot mee heeft genomen die zij niet herkennen vanuit hun gespeelde wedstrijden met Oirschot. En inderdaad: er staan vier spelers op het veld die een lichtelijk afwijkend tenue dragen als de rest. Al snel wordt dan ook duidelijk dat Oirschot op oorlogssterkte naar de Smachtenbocht is gekomen. Kosten wat kost zal er gewonnen moeten worden. We komen danig onder druk te staan maar vooralsnog staat onze verdediging onder leiding van Dextro Jo en Captain haar mannetje. Oirschot komt in eerste instantie niet verder als schoten uit de tweede lijn. Het duurt ongeveer een kwartiertje voordat men het vizier zuiver heeft gesteld en een schot tussen de palen weet te produceren. Maar dan is Nestor ook meteen kansloos: 0-1. Daar gaat het geloof van Hapert en de bakken bier voor ons.
Direct na de hernieuwde aftrap leveren wij de bal weer in en kan Oirschot weer een aanval opzetten. De bal wordt vanuit een voorzet van de rechterkant in de doelmond gebracht. Hier raakt de hardwerkende Qees de bal volledig verkeerd en gaat het leder in eigen doel: 0-2.
Weer vijf minuten later lijkt de wedstrijd al gespeeld. Oirschot heeft een corner verdiend. Op de inzet reageert iedereen in onze verdediging te laat. Het is voor de spits van groen-wit een koud kunstje om de bal wederom binnen te knikken: 0-3. Binnen tien minuten drie tegentreffers. Dat hebben we lang niet meegemaakt.
Zo heel af en toe kunnen wij in het eerste bedrijf wat aanvallende speldenprikjes uitdelen. Een aanval over rechts belandt bij spits Daan Meulenbroeks. Die legt breed op Koenie maar diens schot vliegt over het Oirschotse doel. Ook een vrije trap van Turbo die op het hoofd van Slinger belandt treft geen doel. De inzet van Slinger is net iets te slap. Even later zien we een afstandsschot van Dextro Jo dat elke richting mist. De bal moet teruggezocht worden op het zwembad.
Oirschot laat zien hoe je wel effectief met kansen om moet gaan. Over onze linkerkant krijgen de aanvallers vrije doorgang en vanuit de daaropvolgende voorzet kan de spits vogeltje vrij een hoek uitkiezen om nummer vier binnen te werken.
Het pleit voor onze mannen dat de moed niet opgegeven wordt. Turbo wordt maar weer eens diep gestuurd. Hij geeft een voorzet op Slinger die een geweldige passeerbeweging in gedachten heeft. In de uitvoering wordt hij echter gestuit door een Oirschotse verdediger die de bal zomaar in zijn handen pakt: penalty! De pingel wordt keurig en zelfverzekerd verzilverd door Daan: 1-4.
De eer is in ieder geval gered! Het deert Oirschot echter niets want voor de thee laten ze nogmaals zien waarom zij de aanstaande kampioen zijn. Met een afstandsschot wordt Nestor voor de vijfde maal vandaag kansloos gelaten.
Met nog wat laatste stuiptrekkingen – een schot van Slinger in de handen van de vijandelijke keeper en nog een afstandsschot van Dextro Jo (ditmaal terug te zoeken op de tennisbaan) – mogen we ietwat gedesillusioneerd de kleedkamer opzoeken.

Na de thee en een peptalk blijft het spelbeeld onveranderd: Oirschot plaatst vrolijk aanval na aanval en wij trachten tegen te houden om de schade zoveel mogelijk te beperken met af en toe een speldenprikje voor het vijandelijke doel. Langs de lijn is wel een en ander veranderd. Er is geen speler van Hapert meer te bekennen. Hun hoop op een kampioenschap lijkt vervlogen en men is met de staart tussen de benen huiswaarts gekeerd.
Het is niet zo dat Oirschot na rust, gezien de riante voorsprong, gas heeft teruggenomen. Ze gaan gewoon door met scoren. De eerste valt al binnen vijf minuten na de hervatting. Onze verdediging wordt eenvoudig uitgespeeld en als ook Nestor op het verkeerde been is gezet is het 1-6.
Aan de overzijde belandt een scherpe corner van Koenie boven de jonge goalie van Oirschot op de lat. Dat geluk hebben we ook al niet. Zo niet Oirschot. Bij een corner die zij krijgen vliegt de bal voor alles en iedereen voor het doel langs. Bij de tweede paal staat een aanvaller van Oirschot die ineens verwoestend uithaalt: 1-7.
Ondanks alle noeste arbeid van Captain en de zijnen zijn we volledig kansloos op het combinatiespel van Oirschot. We worden af en toe van het kastje naar de muur gestuurd. Maar nogmaals, het moet gezegd worden dat we ondanks dat blijven proberen om aanvallen op te zetten en ons doelpunten aantal te verdubbelen. Een schotkans van Borat vliegt over en eenzelfde lot is de inzet van Koenie beschoren. Bij een volgende aanval wordt AltèUtLesteWoord op links de hoek in gestuurd. AltèUtLesteWoord moet in volle sprint om de bal te halen en legt het leder perfect terug op de zestien. Hier komt Daan inlopen maar het ietwat wilde schot mist de juiste richting. Nu moet de bal teruggezocht worden op het hoofdveld.
Het wil maar niet lukken om een tweede doelpuntje te maken en als Oirschot andermaal onze verdediging te kijk heeft gezet door de buitenspelval te omzeilen en Nestor voor de achtste maal kansloos te laten, direct gevolgd door doelpunt nummer negen en even later ook nog nummer tien is het laatste fluitsignaal voor alles wat blauw-wit aanhangt een opluchting.

De dubbele cijfers tonen aan dat de nederlaag vandaag terecht was. We hebben gestreden maar zijn op waarde geklopt. Toch een kleine kritische noot: de vier Oirschotse spelers met een afwijkend tenue hebben gezamenlijk zeven doelpunten gemaakt! Daar bovenop komt nog een eigen doelpunt van Qees. Als je dus door een roze bril kijkt hebben we dus eigenlijk maar met 1-2 verloren en kun je concluderen dat we het zo slecht nog niet gedaan hebben! Maar ja, ook dan blijven het nul punten. Hoe dan ook, laten we hopen dat het bij die andere Super Sunday wedstrijden er wat beter aan toe gaat.

Traditioneel kiezen we elke wedstrijd een MOTM. Vandaag is deze, gezien de uitslag wat moeilijk aan te wijzen. Ondanks dat krijgt de man de eer die als Captain vandaag voorop gegaan is in deze kansloze strijd.
 

Verslagen

 
 

Klassenverschil

12-11-2017
 
 
 

Het spoor bijster

05-11-2017
 
 
 

Heer en meester

29-10-2017
 
 
 

Miserie

15-10-2017
 
 

NetWel

08-10-2017
 

Volgende keer beter

08-10-2017
 
 

Wat was t vroeg...

01-10-2017
 

Persoonlijke fouten

01-10-2017
 
 
 
 

Heerlijke zaterdag

23-09-2017
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven