V'waard 4
26-03-2017
1-8

Scheidsrechter:   Mariën, J.H.… (+1)
De reactie na de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard 4 was gelaten. De voorgaande 90 minuten hadden duidelijk gemaakt dat dit jonge team uit Valkenswaard duidelijk een maatje te groot was voor het gehavende team van Bladella 7, dat de hulp had ingeschakeld van drie man van het 5e: Bart, Pieter en John.

Het begin was echter veel belovend. Bladella had vooraf besloten de bus te parkeren en vervolgens via de counter te trachten een goaltje mee te pikken. Door Valkenswaard fel op te vangen op de eigen helft werkte deze tactiek in eerste instantie prima. De koploper van de 5e klasse 522 kwam er niet doorheen en 7e kreeg in na een klein kwartiertje zowaar drie goede kansen in 2 minuten tijd. Eerst stuitte Erik op de keeper. Uit de daaropvolgende, door Pako goed genomen corner kopte Roel Wijnen prima in, maar deze inzet werd voor de lijn weggewerkt. Weer een minuut later viel een mooie diepe pass van man van de wedstrijd Pieter Hooijen precies achter de verdediging. Sjaak anticipeerde hier goed op, maar had het vizier niet op scherp staan.

Bladella profiteerde dus niet van de mogelijkheden en kreeg in de 26e minuut de deksel op de neus. Valkenswaard was direct slagvaardig uit de eerste mogelijkheid. De bal werd strak voorgetrokken na een snelle aanval en Michiel kon de bal niet meer ontwijken: 0-1. Bladella bleef echter gedisciplineerd spelen en gaf weinig weg. Weer kreeg het een mogelijkheid om tot score te komen, maar wonderboy Sjaak kon zijn voet niet goed achter de bal krijgen. Uit de direct daaropvolgende, goed uitgevoerde aanval van Valkenswaard viel de 0-2, waarmee de ruststand was bereikt.

De eerste helft had veel kruim gekost en de tussenstand was niet echt hoopgevend, de kansenverhouding daarentegen wel. Bladella had daarom nog wel het idee dat er, wanneer de tweede helft hetzelfde kon worden opgebracht, wellicht nog wel iets te halen was.

Dit bleek echter al gauw ijdele hoop. De eerste 10 minuten werden zonder kleerscheuren doorgekomen, maar daarna raakte de pijp echt leeg. In een tijdsbestek van 15 minuten liep Valkenswaard uit van 0-2 naar 0-6. Tussendoor was coach Brands genoodzaakt vele wissels toe te passen vanwege de pijntjes die de slijtageslag met zich mee bracht. Een kwartier voor tijd kon ook de keeper niet meer door en nam gelegenheidsspeler John Seuntiens de taak op zich om het doel te verdedigen. Dit deed hij met verve, maar hij kon niet voorkomen dat Valkenswaard nog twee maal doel trof. Vlak na de keeperswissel had echter het hoogtepunt plaats van de middag. Bladella kreeg een vrije trap aan de zijlijn, ongeveer 10 meter over de middenlijn. Erik ging achter de bal staan, gaf de bal erg goed voor en Willem kopte zeer beheerst raak.

Na 89 minuten werd de wedstrijd door de strak leidende scheidsrechter Mariƫn afgefloten. Dit was duidelijk een maatje te veel, zeker met zo veel blessuregevallen. Volgende week wacht DEES 2. Ook dan zal de hulp van een aantal gelegenheidsspelers moeten worden ingeschakeld. Vanwege weekendjes weg en de volle ziekenboeg zal het aantal beschikbare spelers een dieptepunt bereiken, maar de vorige wedstrijd tegen DEES heeft aangetoond dat er zeker mogelijkheden liggen!