Pusphaira 8
Bladella 7
19-03-2017
3-2

Pusphaira uit, de herinneringen uit het kampioensjaar zijn zoet. Vorig jaar werd hier in het stralende zonnetje een snelle 1-0 achterstand vakkundig omgebogen in een 1-5 overwinning met overtuigend spel. Dit jaar liep het helaas anders: in een grauw weerbeeld liet Bladella 7 zich de kaas van het brood eten.

De laatste weken hebben aangetoond dat het spel van Bladella 7 erg wisselvallig is. Vorig week deed Bladella zich met erg goed spel wellicht te kort met een 1-1 gelijkspel, een week eerder was sprake van een totale afstraffing. Er werd daarom door coach Brands gekozen om de tactiek van vorige week te handhaven: Een beetje terughoudend beginnen, kijken hoe de verhoudingen zijn en, indien mogelijk, de druk steeds hoger plaatsen.

Het begin van de wedstrijd liet direct zien dat er zeker mogelijkheden waren. Pusphaira begon erg matig en Bladella rook dat er wat te halen viel. Er was erg veel ruimte om de aanval op te zetten, maar het vizier bij de laatste pass en de afronding stond nog niet op scherp. Het eerste kwartier had Bladella geheel niets te vrezen en leek het een kwestie van tijd tot de 0-1 op het scorebord zou staan. Omdat er echter niet geprofiteerd werd van de ruimte, liet Bladella de studenten van Pusphaira steeds iets meer in de wedstrijd komen.

Ook moest Bladella noodgedwongen in de 20e minuut al de eerste wissel doorvoeren. Koen kon niet verder door hamstringklachten en werd vervangen door Hoeks. Pusphaira kwam er steeds vaker gevaarlijk uit via de twee rappe spitsen en in de 23e minuut lag de bal ineens in het netje. Een balletje onder de voet van de laatste man door zorgde ervoor dat de spits één-op-één kwam te staan met onze keeper die, ondanks dat hij toch erg goed uitgeslapen was, kansloos was tegen de beheerste afwerking: 0-1.

Het spel werd vervolgens erg rommelig. Voor beide partijen was langdurig balbezit een utopie door slordig spel. Tot overmaat van ramp moest de net ingevallen Hoeks 10 minuten na zijn invalbeurt het veld alweer ruimen vanwege een venijnige tik op de enkel.

In de 37e minuut kwam Bladella toch op gelijke hoogte. Een prima corner van Pako werd dito ingekopt door Roel. Dit heugelijke moment werd drie minuten later al weer opgevolgd door de volgende tegenvaller: Michel kon vanwege een vermoedelijke zweepslag in de kuit niet verder en hiermee werd al in de 40e minuut de laatste wissel ingezet: Sjaak. Diezelfde Sjakie deed wat hij op de bank al continu aankondigde: hij zorgde er op slag van rust voor dat de beste aanval tot dan toe leidde tot de 1-2. Pako stuurde op links Erik weg, deze gaf de bal goed laag breed richting rand 16. Willem zorgde er met een al dan niet bewust overstapje voor dat de bal bij Sjakie terecht kwam, die de bal beheerst in de rechter onderhoek schoof. Zo werd het kleedlokaal met een 1-2 voorsprong opgezocht.

Iedereen was het er over eens dat de drie punten vandaag mee naar Bladel moesten. Met iets meer rust en beheersing in het spel zou dit varkentje toch gewassen moeten worden. Aan de instelling lag het de tweede helft niet, maar het voorgenomen spel kwam er totaal niet uit. Maar ook de tegenstander kon niet veel klaarspelen, waardoor het een wedstrijd werd met een golvend spelbeeld en een beperkt aantal kansen over en weer.

In de 60e minuut zorgde het enige foutje van de verder prima leidende scheidsrechter voor een strafschop voor Pusphaira. Een schouderduw van Roel werd door de scheidsrechter geïnterpreteerd als een fikse duw met daarbij een uitgestoken been. De penalty werd beheerst ingeschoten: 2-2. De krachten vloeide aan beide kanten langzaam weg en het doel werd niet meer gevonden tot aan de 89e minuut. Een uitbraak van Pusphaira kwam met wat geluk voor de voeten van de spits die de bal verkeerd rakend in de hoek schoof: 2-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Deze uitslag zorgt ervoor dat Bladella 7 het gat met de middenmoot inmiddels behoorlijk heeft laten oplopen. De komende weken wacht een lastig programma met de top 4. De geschiedenis leert echter dat Bladella 7 excelleert tegen hooggeplaatste ploegen, dus we wanhopen nog allerminst! De eerstvolgende tegenstander is Valkenswaard. Ook aan deze club hebben we zoete herinneringen, hopelijk kunnen we ze deze keer terughalen….