Bladella 7
12-03-2017
1-1

Scheidsrechter:   Laat, P.A.F.M. de
Na de enorme opdoffer van een week geleden, een kansloze 6-0 nederlaag tegen een concurrent door een te slappe instelling, was iedereen er zich van bewust dat het deze week anders zou moeten. Daar waren zelfs de weergoden het over eens, want na de windwedstrijd van vorige week bracht deze zondag ons een heerlijke, zonovergote lentemiddag. Ideale omstandigheden voor een lekkere pot voetbal!

Coach Brands stuurde zijn manschappen het veld op met de opdracht wat terughoudend te starten: druk zetten op eigen helft en de tegenstander zo aftasten. Bij balbezit de spitsen inspelen en bijsluiten. Maar bovenal FEL, ervoor zorgen dat we niet direct achter de feiten aanlopen.

Deze opdracht was niet aan dovemans oren gericht. Het 7e starten zeer gebrand en er werd vanaf minuut 1 geconcentreerd gevoetbald. Beers kreeg hierdoor geen grip op de wedstrijd en Bladella was de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd, het bijsluiten bij de spitsen verliep goed en de snelheid op de zijkanten bij Joey en Erik werd goed benut. De Beerse Backs wisten regelmatig niet waar ze het zoeken moesten. Dit resulteerde in een handvol kansen uit goede aanvallen, maar ook uit standaard situaties die verkregen werden door noodzakelijke overtredingen door de Beerse Boys. Ook kreeg Bladella een aantal goede mogelijkheden om van afstand het doel onder vuur te nemen, maar het vizier stond niet altijd even scherp en wanneer dit wel zo was, was de keeper een behoorlijke sta in de weg. De laatste fase de aanvallen verliep dus stroef, waardoor doelpunten uitbleven.

Maar ook de tegenstander liet zich niet geheel onbetuigd. Beers had de beschikking over een tweetal rappe spitsen waaraan onze mandekkers de handen vol hadden. Er werd echter gedisciplineerd verdedigd. Daarnaast keepte man de wedstrijd Jimmy een heerlijke pot, waardoor er ook aan deze kant geen doorkomen aan was. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met de brilstand op het bord.

In de rust werd geconcludeerd dat er lekker gevoetbald werd en dat we deze instelling in de tweede helft door moesten trekken. Dit tezamen met drie frisse krachten moest ervoor zorgen dat er de tweede helft wel doeltreffend zou worden afgedrukt.

Het spelbeeld bleef in de tweede helft onveranderd. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten werden kansen gecreëerd. Het werd op deze manier wel een behoorlijke slijtageslag en dit zorgde ervoor dat de ruimte nog wat groter werden. De eerste kans in de tweede helft kwam na 10 minuten, Rob sneedt met wat geluk goed door de verdediging heen, zijn schot miste echter kracht. In de 62e minuut was het dat toch raak. Sjakie kreeg de bal op 25 meter van de goal, aarzelde niet en schoot de bal met een schitterende boog in de haak: 0-1. Dit gaf vertrouwen, maar het spelbeeld bleef onveranderd: beide partijen gooide veel arbeid in de strijd en deden niet veel voor elkaar onder. Dit zorgde ervoor dat er een kwartier voor tijd binnen een minuut 2 wissels noodzakelijk waren bij Bladella vanwege vermoeidheid en wat pijntjes. Precies tussen deze 2 wissels in viel de 1-1. Uit een dood spelmoment caramboleerde de bal via de binnenkant van de paal achter Jimmy. Er zat een luchtje van buitenspel aan, maar dit was door de grens- en scheidsrechter niet te beoordelen.

Even leek Bladella van slag en nam Beerse Boys het initiatief. Bladella kreeg gelukkig al weer snel meer grip op de tegenstander, maar bij beide partijen was de pijp wel zo ongeveer leeg. Na iets meer na 90 minuten besloot de goed leidende man met de fluit er dan ook een eind aan te fluiten met de paalstand dus als resultaat.

Een punt tegen de nummer 4 van de competitie is een goed resultaat, zeker gezien de wedstrijd van vorige week. Tevredenheid troef dus na afloop van de wedstrijd bij Bladella. Volgende week wacht Pusphaira, één van de concurrenten waarmee gestreden wordt om plek 7. Punten daar zullen hard nodig zijn, zeker gezien het daaropvolgend programma met achtereenvolgens de nummer 1, 4 en 2 (virtueel dan) van de competitie. Deze wedstrijd was in ieder geval de juiste reactie op de wanvertoning van vorige week en biedt perspectief voor de komende weken!