19-02-2017
1-1

Scheidsrechter:   Baars, K.
Na alle commotie van afgelopen week is het een verademing dat we weer kunnen terugkeren naar de roots van de sport: gewoon een lekker potje voetballen!
We nemen het deze keer in een uitwedstrijd op tegen de Rooms Katholieke Diessense Sportvereniging, een taaie tegenstander waar we nog niet zomaar van hebben gewonnen. In de eerste confrontatie wisten we in extremis een overwinning binnen te slepen door een late goal van AltèUtLesteWoord. Wellicht kan hij vandaag dit kunstje herhalen.

Ook van GBL en LTJ wordt het uiterste verwacht. Bijna elke week worden ze wel geconfronteerd met laatkomers of (te) late afmelders waardoor op het laatste moment het strijdplan weer omgegooid moet worden. Zo ook vandaag waar een uur voor vertrek nog een afmelding volgt met een k* smoesje. Hoezo is voetbal een teamsport?
Waarschijnlijk was de speler in kwestie bang dat hij toch niet opgesteld zou worden omdat hij te weinig l………

Hoe dan ook, de elf die wel aan de aftrap verschijnen gaan in ieder geval voortvarend van start. Direct na de aftrap wordt de weg richting het vijandelijke doel gekozen en binnen vijf minuten heeft na een corner de eerste scrimmage voor het doel van RKDSV al plaatsgevonden. Maar ook Diessen komt goed uit de startblokken. We mogen van geluk spreken dat de kopbal uit een corner via de lat over gaat.
Het spel golft op en neer en er vallen kansen over en weer. Na een minuutje of vijftien stoomt Bikkel Bax vanuit de verdediging mee op totdat hij vanaf een meter of twintig uit kan halen op het vijandelijke doel. De inzet verdwijnt net naast. Even later volgt een counter van RKDSV waarbij Polish Pitbull alle zeilen bij moet zetten om het gevaar onschadelijk te maken.
Na een kleine 35 minuten kijken we ineens volkomen onverwacht tegen een achterstand aan. Na wat gerommel in onze verdediging wordt de bal niet adequaat genoeg weggewerkt en wordt de spits van Diessen in de gelegenheid gesteld een schot te lossen. Nestor is hierbij kansloos: 1-0.
Ondanks de achterstand blijven we de aanval zoeken. NetNie zet met een onnavolgbare beweging (doet me denken aan Sanne Wevers op de evenwichtsbalk in Rio) bijna zichzelf maar zeker zijn tegenstander op het verkeerde been. Hij legt de bal vervolgens perfect via Zoef Zoef Zidane af op de vogelvrij staande Koenie maar diens schot suist rakelings over. Vervolgens weer alarmfase 1 aan de overkant. De rechterspits van RKDSV wordt diep gestuurd. Het schot van de spits wordt door Nestor gelost en Polish Pitbull moet er op de doellijn aan te pas komen om een tweede tegentreffer te voorkomen.
Een minuut of tien voor de thee zetten wij een aanval op over onze linkerflank. Opnieuw wordt Koenie met een splijtende pas voor het doel bereikt. Ditmaal blijft Koenie koelbloedig en zet hij met een beheerste schuiver in de hoek, buiten bereik van de keeper, de gelijkstand op het bord: 1-1.
Ook na de gelijkmaker blijven beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Het spel golft op en neer en er vallen aan beide kanten de nodige kansen te noteren. Tot tweemaal toe weet Nestor een bal van de lijn te redden en aan de overzijde spat een geweldig afstandsschot van Bikkel Bax op de paal uiteen. Even later stuurt Captain Zoef Zoef Zidane diep. Zoef Zoef Zidane omspeelt de vijandelijke keeper en legt de bal panklaar neer voor Koenie. Diens schot wordt echter geblokt.
Nestor houdt ons voor de thee in de wedstrijd door na een gevaarlijke counter van Diessen het afrondende schot met een fantastisch zweefduik uit zijn doel te ranselen.

Na een kwartiertje rusten gaat met de nodige frisse krachten de tweede helft door waar de eerste geëindigd is; met aanvallen over en weer en de nodige kansen aan beide zijden. Een counter van Diessen wordt door een solide spelende Polish Pitbull onschadelijk gemaakt en bij een schot tussen de palen na verkeerd uitverdedigen is even later Nestor een sta-in-de-weg. Aan de overzijde lukt het WeeWee net niet om bij de tweede paal een scherpe corner van Turbo binnen te koppen.
Nu weer een counter van RKDSV maar opnieuw weet Nestor redding te brengen.
RKDSV probeert af en toe ons spel te ontregelen door een aantal stevige overtredingen te maken die slechts mild bestraft worden. Slachtoffer Bassie Knie moet na een korte invalbeurt het veld alweer geblesseerd verlaten. Supersub AltèUtLesteWoord is zijn vervanger en mag nu proberen zijn kunststukje van de heenwedstrijd te herhalen.
Met nog een kleine twintig minuten op de klok kunnen we eindelijk weer juichen. Een perfecte voorzet vanaf de rechterkant wordt door Frijtje eenvoudig binnengetikt. De euforie is echter van korte duur want het doelpunt wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ook een volgende kans levert ons niet de gewenste voorsprong op. Ditmaal kopt Zoef Zoef Zidane net naast. Maar ook Diessen is niet meer in staat om een voorsprong af te dwingen. Als na een vrije trap de bal door alles en iedereen in onze verdediging wordt gemist en zelfs Nestor is uitgespeeld, is er altijd nog Captain die het gevaar weet te keren.
Het ziet ernaar uit dat de ruststand ook de eindstand gaat worden. Zelfs AltèUtLesteWoord lijkt hier vandaag geen verandering in te kunnen brengen, al doet hij nog zo zijn best!
Dus als na een afstandsschot van Koenie, een gesmoorde vrije trap van Frijtje en een schot van WeeWee dat belandt op de hand van een tegenstander maar waarvoor geen penalty wordt gegeven, het net nog steeds niet heeft gebold, is het 1-1 gelijkspel een feit.

Al met al kan iedereen vrede hebben met de puntendeling. Beide partijen hebben moeten knokken voor een punt. De helft van dat punt hebben we te danken aan een aantal cruciale reddingen van Nestor. Vandaar dat hij vandaag unaniem gekozen wordt tot MOTM.

Volgende week ligt de competitie wederom een weekje stil vanwege het zottenfeest. Daarna gaan we voor de tweede maal een poging wagen om Oirschot Vooruit punten afhandig te maken. Maar dat is voor later. Eerst volop genieten van Carnaval. We gaan nu alvast het bierdrinken oefenen in de kantine op de Smachtenbocht.