Nieuws

Wout Poes en 't mysterie van de geelzwarte tegels

20 december 2012
www.bladella.nl
In 2007 veranderde onze gewone kantine in een fraai clubhuis. Eerst was er de aanpak van de toiletten en de garderobe. Daarna, in 100 dagen, werd de kantine onder handen genomen.

Maar waar kwamen die geelzwarte tegels ineens vandaan?
Het is donderdagavond tien uur en de gebruikelijke posities aan de bar zijn ingenomen. Van rechts naar rechts: Jan Vlems, Tjeu van de Sande, Harrie Korsten, Wout Poes, Peer van de Sande, Kees Lavrijsen.
 
Discussie aan de bar
Nu of nooit, het moment om de foto van de geelzwarte tegels in de nieuwe Wc’s  uit het archief voor dag te halen. Een gesprek met de harde kern over dat gebeuren en de vraag welke ‘Reuselse’ er nu echt verantwoordelijk is voor de inbraak in het blauwwitte bolwerk. De geelzwarte tegels waren een toppunt van rivaliteit, meer dan vijf jaar geleden nu. Het was rivaliteit tussen de Kempengemeenten die ook in het ED onder de aandacht werd  bracht.
 
Wout:
“Wij hebben in maart 2007 eerst de nieuwe toiletten in orde gemaakt. Daarvoor hadden we een tegelzetter nodig. Logisch. Via via hebben we Theo Adams uit Reusel gevraagd om dat te doen. Theo is de broer van de befaamde Reusel Sport-keeper Ad Adams. Die komt nog wel eens hier om een wedstrijd van het eerste te bekijken. Theo zelf heeft bij mijn weten nooit zelf gevoetbald. Zeker weten niet bij de senioren. Maar hij was dus wel hier om de tegels te zetten.” 


 
De honderd dagen van de kantine
Kees Lavrijsen en Peer van de Sande hebben toen ook meegewerkt. Harrie Korsten luistert nu ook mee. Hij weet met zekerheid dat in één jaar de hele bouw is aangepakt. Kees en Peer brengen nog wat gevaarlijke toestanden bij de verbouwing in herinnering. Soms moet je geluk hebben om in leven te blijven, ook bij de verbouwing van de kantine kan er, zo te horen, van alles fout kan gaan.
 
Wout:
“Toen hij die tegels op de muur had gezet, waren wij natuurlijk snel op de plek waar het was gebeurd. Maar de foto was al geknipt. En toen hebben we maar even gewacht tot de TV, ik meen Kempen-TV, ook opnamen kon maken. Wij zagen er natuurlijk de lol wel van in. Waarom niet? Maar het kon natuurlijk niet zo blijven. Toen dat gebeurd was hebben we die tegels snel van de muur gehaald. Theo wist wel dat het niet lang zou duren. Hij had ze daarom ook maar met een beetje cement vastgezet. Zo was het leed snel geleden. Maar alles bij elkaar was het een goede grap.


 
De toehoorders laten zich weer horen
“Ja, we vinden het wel wat beter dan de middencirkel zomaar weghalen zoals laatst gebeurde. Het blauw kleuren van de website van Reusel Sport was ook een geweldige vondst. Want voor een grap zijn wij altijd wel in. Na het werk hier bij het verbouwen van de kantine was er altijd lol en plezier. Na de competitie, in mei, zijn we meteen met het afbreken van de oude kantine begonnen. In drie maanden, in honderd dagen, was de kantine helemaal verbouwd. Een topprestatie!”
 
Wout:
“Na het werk, zo rond half tien, waren er altijd nog een paar flesjes bier. Dan zaten we hier met zijn allen bij elkaar. Toen hebben we heel veel plezier gehad. Swiet van Rossum was onze kopman. Ook Henk Duis kwam, als hij niet kon meehelpen, altijd voor de afsluiting.  Zo waren er meer mensen. Geen probleem. We hebben toen de klus samen geklaard. Wij zijn hartstikke trots op de nieuwe kantine.”

 
En wie is nu de echte dader?
Van wie kwam het idee om geelzwarte tegels in de Bladella-kantine te plaatsen? Er is wat onduidelijkheid. Theo Adams heeft heel weinig met Reusel Sport en ook weinig met voetbal. De vingers gaan richting Europalaan, in Bladel. Daar woont sinds jaar en dag de secretaris van Reusel Sport, Albert Dirkx. Die zou het plannetje wel eens kunnen hebben opgezet. Temeer daar hij behalve bestuurslid ook bij de werkploeg van de voetbalvrienden uit Reusel Sport hoort. De vier specialisten, Harrie, Peer, Kees en Wout verdenken Albert toch echt van een bijdrage aan de rivaliteit tussen Bladella en Reusel Sport. Het blijft wel een gedenkwaardige  foto, zeker weten… 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven