Nieuws

Column: 'Hij staat, hij staat !!!'

10 december 2012
www.bladella.nl
Vorige week zag ik de beelden van de OS terug, toevallig, bij de uitzending voor, of tegen, kanker. Epke Zonderland maakte een grandioze afsprong na een gewaagde maar o zo hoog gewaardeerde turnoefening.

Dat worden beelden die we aan het einde van deze maand nog talloze malen zullen zien. Dan buigen de specialisten zich weer over het afgelopen sportjaar. Wie wordt sportman, wie sportvrouw, welke sportploeg komt in gala op het podium. Dat Epke sportman van het jaar gaat worden staat vast. Want Hans van Zetten bleef maar roepen: Hij staat!!! Hij staat!!!
 
Via vriend Piet was ik afgelopen maandag in Den Bosch bij het Wielergala, allemaal in het sjiek dus: ‘no jeans’. Zelden heb ik zoveel mensen tegelijk in een spagaat gezien. De wielersport heeft de afgelopen maanden rake klappen gehad. Presentator Mart Smeets, jawel, hij durft nog voor de dag te komen, meldde dat de hele wielersport in een spagaat stond. Dat staat moeilijk!!!
 
Vanaf het balkon keken wij de voorste vier rijen op het vaak kale hoofd. Daar zat veel boter op, zelden zoveel bij elkaar gezien. Theo de Rooij, voorzitter van club 48, de organisator, en de voorzitter van de KNWU hadden de benen ook gespreid. Want niet alleen bij de naam Armstrong gaan hun ballen flink knellen. Dan sta je moeilijk!!!
 
Nikki Terpstra werd wielerman van het jaar. Men gunde hem een filmpje waarin hij op Zaventem hooghartig de prijs in ontvangst nam. Hij was niet in Den Bosch want hij vond de kwaliteit van de (andere) genomineerden niet goed genoeg?! Jean-Marie Leblanc, oud-directeur van de grote Tour, draaide Nikki’s naamkaartje om naar het publiek. Zou hij bang zijn dat we ook hem niet meer vertrouwen? Met zo’n winnaar sta je best moeilijk!!!!
 
De organisatie had die meters film beter kunnen besteden aan de prijswinnaars van het ‘aangepast fietsen’ die wat weggedrukt op het podium stonden. Dat Marianne Vos was voor de zevende keer de beste wielervrouw zou worden geloofden we wel, vooral omdat ze ook nu weer een echte ambassadrice voor haar sport was. Zij staat haar mannetje!!!
 
Moest het hier ook over voetbal gaan? OK. Frank van de Sanden is mijn sportman van het jaar. In de wedstrijd tegen Heeswijk hield hij als linesman van Bladella de vlag omhoog bij een buitenspeldoelpunt. Goed gedaan Frank. Je was te laat volgens de scheids. Voor ons, supporters, ben jij nooit te laat. Wij riepen nog: ‘Scheids, kijk toch man!! Hij staat!!! Hij staat!!!’ 

Harrie Fiers

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven