Nieuws

Bladella A2: Goolen maken!

27 november 2012
www.bladella.nl
Met een Hitchcock-scenario werd de beslissende strijd gewonnen. IJzersterk collectief, 25 uit 10 met een doelsaldo van 37-9, maakte A2 kampioen!

Het was 13 augustus, hoogste tijd om weer aan een nieuw voetbalseizoen te beginnen. Na een vakantie waarin velen van ons weer een aantal kilo’s waren aangekomen om zo de winter door te komen, moest er weer getraind worden. Dit jaar waren Wij, de A2 van Bladella, een team met potentie om ergens in de bovenste regionen te eindigen, aldus kenners die vaker een wedstrijdje gezien hebben en dus niet voor een gat te vangen zijn. Onder leiding van Sjef Peijenburg, Davy Jansen en natuurlijk onze eigen grensrechter/ technisch directeur Louis van der Linden begonnen we aan het seizoen 2012-2013. 

Goeie competitie
We begonnen het seizoen goed. Voor de beker moesten we twee keer thuis en één keer uit. Van deze bekerwedstrijden werden er  twee gewonnen, en één verloren. Omdat St. Michielsgestel alle wedstrijden gewonnen had waren zij door in de beker, en waren wij uitgeschakeld net als Acht A2 en ODC A2.
Op 8 september was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het was thuis op het, met vers bestrooide rubber banden, kunstgras. Unitas had de eer om als eerste aan te treden tegen het sterrenteam A2. We wonnen de wedstrijd met 4-2, met een redelijke pot voetbal. De wedstrijd die volgde was uit naar RPC. Het ging lekker, we kwamen wel achter, maar we wisten het toch nog om te buigen naar 1-1. Na de uitwedstrijd bij RPC volgde er achtereenvolgens vier thuiswedstrijden tegen: Wodan A3, Nuenen A3, ODC A2(beker), Bergeijk A2. Wodan werd vrij gemakkelijk met 5-0 van de mat geveegd, en de week daarna was ook Nuenen de klos. Met een monsterscore, d.m.v. 5 penalty’s, werd Nuenen met 12-0 teruggestuurd naar huis. Ook ODC had het moeilijk in Bladel. Zij werden uiteindelijk met 7-0 verslagen, maar het was voor ons niet genoeg om door te bekeren. Na ODC wachtte ons Bergeijk A2, op voorhand de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, omdat ook Bergeijk mee ging doen voor de prijzen. We begonnen sterk, maar na verwarring op de doellijn kwamen we achter, en toen was Bergeijk niet meer tegen te houden. We kregen een nederlaag om de oren met 1-3. Een week later moesten we uit naar Geldrop A3. We hadden het zeer lastig. We speelde beiden slecht, en er kwamen van beide kanten geen kansen. We wonnen uiteindelijk nog met 0-2. Na Geldrop was Braakhuizen A2 de tegenstander. We kwamen al snel met 0-1 achter, maar na goed spel kwamen we terug tot 2-1. In de tweede helft werd de voorsprong nog uitgebreid naar 3-1. We kregen te horen dat de concurrentie verloren had, dus als we nu alles zouden winnen waren we kampioen! De competitie denderde voort. Nu moesten we uit naar Wilhelmina Boys A2. Het was een wedstrijd vol intimidaties en bedreigingen. We speelden degelijk en kwamen vrij vlug op 0-1. In de tweede helft werd het nog 0-2, nwaarbij Jasper drie schoten nodig had om de góól te maken. De volgende wedstrijd was thuis tegen Rood-Wit Veldhoven A2. Deze stonden ergens onderaan, dus dat leek een makkelijke wedstrijd te worden. Nadat we op 1-0 kwamen, kregen we meteen een tegengoal: 1-1. Maar we lieten ons niet kennen, en we speelden de wedstrijd professioneel uit. We kregen meer kansen en gingen deze ook benutten. Het werd uiteindelijk 5-1.
 
Beslissing in Son 1-2: A2 kampioen!
Nu moesten we nog één wedstrijd winnen, uit bij SBC A3. SBC was vanaf de eerste wedstrijd eigenlijk titelkandidaat nr. 1. Ze wonnen hun wedstrijden met veel doelpunten voor, maar ook redelijk veel tegen. Wij hadden ongeveer 20 doelpunten minder gemaakt dan SBC, maar we hadden de helft minder tegendoelpunten, namelijk 8. Het beloofde dus een èchte kampioenswedstrijd te gaan worden. We begonnen scherp. Er kwamen een aantal kleine kansjes voor ons, maar ook voor SBC. Gelukkig hadden we kiepert Bas bij die een aantal heerlijke reddingen had.
Halverwege de eerste helft werd Bart diep gestuurd en na een fout in de verdediging kwam hij één op één met de keeper van SBC. Bart werd neergehaald door de keeper: penalty. Bart nam ‘m zelf en hij scoorde; 0-1! Nu moesten we dit vasthouden. We gingen met 0-1 de rust in. Na de rust werd ons spel met de minuut zwakker, en dat van SBC juist sterker. Zij tikten ons met vlagen weg, maar zij hadden ook hun slordigheden waar wij van moesten profiteren. Maar SBC bleef combineren en met resultaat. Halverwege de tweede helft loste een speler van de thuisclub een schot op onze goal. De bal raakte de onderkant van de lat en Bas was kansloos; 1-1. Nu moesten we weer gaan aanvallen. De laatste wissels werden toegepast door Sjeffert, en we gingen 1 op 1 spelen achterin. SBC leek onze veranderingen niet te begrijpen, want er vielen gaten in hun verdediging. Met nog twee minuten op de klok, was het Niels die de bal de diepte inschoot, waar Jasper de bal mee kon nemen richting goal. Hij schoot de bal om de keeper de goal in; 1-2!!! De gehele miljoenenbank van Bladella stormde het veld op om Jasper te feliciteren en om stiekem al een feestje te vieren. Er was nog 1 minuut te gaan, en we gingen vol in de verdediging en alle ballen werden naar voren geschoten. Toen floot de scheidsrechter voor het einde, en toen was het een feit. BLADELLA A2 KAMPIOEN!!!
 
©copyright: Pim Spooren
Dit is maar een deel van het totale verslag, voor het gehele verslag (6pagina’s) kunt u Pim Spooren contacteren.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven