Nieuws

Bladella E4 kampioen na bizarre ontknoping

20 november 2012
www.bladella.nl
In een slot, dat alleen maar voorkomt in een voetbalstrip, is Bladella E4 afgelopen zaterdag glorieus najaarskampioen geworden. (Proficiat!)

Met een benutte penalty in de laatste seconde van de wedstrijd werd Coen van Hoorn even de legendarische stripheld Kick Wilstra. De thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Bergeijk kende een nerveus begin. Bladella moest winnen of gelijkspelen om zich kampioen te laten noemen. Sommige spelers hadden slecht geslapen of stonden al om half zeven bij vader en moeder aan bed met de vraag of ze al naar de Smagtenbocht mochten.
 
De eerste kansen waren voor Bladella maar de spitsen van Hall en Meijer kregen de bal niet tegen de touwen. Gaandeweg de eerste helft werd Bergeijk sterker maar de uitstekende keepende Biessen hield Bladella op de been. Echter na knullige balverlies haalde de Bergeijkse spits verwoestend uit met een daverende knal in de kruising. Na de 0-1 zat er een engeltje op de lat van het Bladelse doel en E4 mocht van geluk spreken dat het bij 0-1 bleef. Na rust ging Bladella op zoek naar de gelijkmaker. Schoten van Klessens, Van Hoorn en Fiers werden echter gestopt door de keeper van Bergeijk die de wedstrijd van zijn leven speelde.
In de Bladella achterhoede werd weinig weggegeven door de solide spelende Oostdijk en de degelijke Van de Put. Tot aan de laatste minuut bleef de wedstrijd ongemeen spannend.
 
Op het eind kwam de climax. Schenning werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de overigens uitstekende leidende Willem van Hoof legde de bal op de stip waarna de bal resoluut in de rechterbenedenhoek werd geknald. Direct daarna blies de scheidsrechter voor het eindsignaal en kon het kampioensfeest beginnen. In de kleedkamer werd de champagne ontkurkt en deze keer hoefde eens niet de leiders onder de douche. Na de polonaise in de kantine stond, zoals gebruikelijke, de huifkar van Oostdijk klaar voor een zegetocht door het centrum van Bladel.
Menig toeschouwer dacht daar dat de intocht van Sinterklaas wel erg vroeg was begonnen.
Na terugkomst in de kantine werd nog uitvoerig nagekaart en iedereen was het erover eens dat er een prachtig verhaal was bijgeschreven in de clubhistorie van Bladella.
 
De E4 geweldenaars van dit stripverhaal:
Bjorn Biessen
Uiterst Betrouwbare keeper die zijn shirtjes wast met de hand. Doet denken aan Peter Bons.
Thijs van Hall
Behendige linksbuiten met een uitstekend overzicht en goede voorzet. De nieuwe Dries Mertens.
Sam Fiers
Fantastische multifunctionele voetballer met kiezelhard schot. Schoten zijn nog harder dan die van Roberto Carlos.
Coen van Hoorn
Veel scorende snelle linker verdediger met veel diepgang en een verwoestend schot. Zou wel eens het linksback probleem in Nederland kunnen oplossen.
Rick Meijer
Schitterende pingelaar met een zeldzaam goed overzicht. Heeft veel geleerd van Messi.
Tijn Klessens
Zeer begaafde voetballer die altijd voor de aanvallende oplossing kiest. Is kleiner dan Wesley Sneijder maar heeft een betere techniek.
Lars van de Put
Oerdegelijke, taakgerichte verdediger die nooit door de ondergrens zakt. Heeft Marcelo als voorbeeld.
Tom Schenning
Talentvolle linkspoot met een geweldig loopvermogen en splijtende pass. Is verder dan Christian Eriksen op die leeftijd.
Noud Oostdijk
Uiterst solide centrumverdediger die altijd kiest voor de voetballende oplossing. Lijkt op Timothy Derijck maar is degelijker.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven