Nieuws

Stellingen van de maand november

16 november 2012
www.bladella.nl

Daar zijn ze weer! Jeugdcoördinator Henrie Kneefel en de ervaren Hans van Kemenade en Arvid Bolkenstein geven hun gewaardeerd commentaar.


1. Bladella moet zich als doel stellen om één keer in de drie jaar tegen een Nederlandse of Belgische profclub te spelen
 
Arvid:
Voor de spelers zou dat leuk zijn. Dat is een leuke ervaring. Maar ik denk dat de club ook naar de kosten kijkt en dan moet het ook nog interessant zijn.
 
Hans:
De entourage van zulke wedstrijden is natuurlijk hartstikke mooi en ook voor de spelers is spelen tegen een profclub een mooie ervaring. Om dit als doel te stellen vind ik wat overbodig, maar het is een mooi streven, indien het ook financieel ook mogelijk is.
 
Henrie:
Het spelen tegen een profclub hoeft geen doel op zich te zijn. Het is interessant voor de spelers en de supporters. In deze tijd waarin geld gegenereerd moet worden kan het een bron van inkomsten zijn. Helaas zijn er vaak ook kosten aan verbonden die je met bezoekersaantallen en sponsoring kan opvangen en nog liever vergroten. En dat valt niet mee nu. Als we ons kunnen profileren als club waar een BVO zich graag laat zien kan het zowel sportief als voor de vereniging goed uitkomen, geen doel op zich maar de vraag zou vanuit de BVO’s kunnen komen. En dan kan het ook ieder jaar mits onze club er ook baat bij heeft.
 
2. Het wordt de hoogste tijd dat het bestuur actie onderneemt om een fiets- en wandelpad aan de verkeersgevaarlijke Bossingel aan te laten leggen.
 
Arvid:
Ik denk dat dit goed is voor de veiligheid ja. Zeker voor onze jeugd !
 
Hans:
De Bossingel is altijd al een slechte en gevaarlijke weg geweest, zeker als het donker wordt en er fietsers met slecht of geen licht fietsen. Een fietspad zou in dat opzicht dus geen overbodige luxe zijn gezien de aantallen jeugdleden die er wekelijks fietsen. Maar, er zouden toch plannen zijn om een fietstunnel bij het Verpleegtehuis aan te leggen met daaraan aansluitend een fietspad over het sportpark? Als dat plan doorgaat is een fietspad op de Bossingel niet nodig zijn.
 
Henrie:
Ik vind niet dat dit een kwestie is waar het bestuur van Bladella alleen voor verantwoordelijk is. De initiatieven van Bladella om de veiligheid van fietsers op de Bossingel ( en verderop) te vergroten zijn al aanwezig. Zij geven deze signalen al langer af en de politie is na de onlangs gehouden verlichtingsactie ook weer op de hoogte. We proberen onze mensen (met de auto) al na het oversteken bij de stoplichten rechtdoor te laten rijden en pas later af te draaien naar het sportpark Zo hebben de fietsers geen (overlast) van hen. Het moet dus een initiatief zijn van alle betrokkenen, zowel verenigingen en Bladel als gemeenschap.
 
3. Bladella wordt dit seizoen de kampioen van het tweede rijtje in de tweede klasse F.
 
Arvid:
Ik denk dat wij blij moeten zijn als we boven de nacompetitiestreep eindigen. De selectie op dit moment is vrij smal om de blessures op te kunnen vangen. De ploegen zitten nog wel dicht bij elkaar onderin. Dus dat kan nog alle kanten op.
 
Hans:
Na de verliespartij tegen Beerse Boys zal dit een uiterst moeilijke opgave zijn. Ondertussen staan we zeven punten achter op de koploper van het rechtse rijtje. Getergd door de vele blessures lijkt me rechtstreeks klassebehoud een meer realistische doelstelling.
 
Henrie
Dat zal niet makkelijk zijn maar zeker niet onmogelijk. De ploeg op de zesde plaats heeft nu tien punten meer dan wij en er zijn ploegen die van tevoren al als winnaar bestempeld worden als Bladella er tegen moet spelen. Ik vind dat iedere wedstrijd eerst gespeeld moet worden, de tegenstander heeft ook gewoon 11 spelers en hun wissels bij zich. Het eerste team is nu een redelijk jong team wat zich nog moet ontwikkelen en juist in dat “ beter worden” moeten we winst gaan boeken. Op het einde van het seizoen weten we waar we staan qua ranglijst. Daarbij zullen onze jongens ook weer een jaar meer ervaren en beter zijn. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen en een prima TOP-mentaliteit, kan je wedstrijden winnen of verliezen, maar nooit voordat de wedstrijd gespeeld is.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven