Nieuws

Bladella scoort twee keer bij koploper TEC: 8-2

05 november 2012
www.bladella.nl
De uitslag van 8-2 is duidelijk. TEC speelde goed en gebruikte alle mogelijkheden die Bladella bood. Er werd snel en efficiënt gevoetbald, en gescoord. Bladella ging voetballend ten onder, kopje onder.

De stand in de tweede klasse laat het klasseverschil zien. TEC gaat na 9 wedstrijden met een straatlengte voorsprong aan kop met de maximale 27 punten en heeft een doelgemiddelde van 38 voor en 6 tegen. De laatste twee tegendoelpunten kwamen zondag van een dapper strijdend Bladella. De blauwwitten staan nu op plaats elf en zullen de komende weken moeten laten zien de ‘beste van het tweede rijtje’ te zijn.
 


Een goede start
In de steeds heviger wordende regen stonden twee ploegen die ervoor wilden gaan aan de start. Ondanks de blessuregolf bij Bladella, en de schorsing van middenverder Geert van Overbeek, groef de ploeg zich bepaald niet in. Vanuit de verdediging werd er steeds weer de combinatie gezocht. Jeroen Schilders, Hans van den Hoogen en Ruud Leermakers, hij was er ook weer bij, als spil op het middenveld zorgden voor meer rust en balbezit. Het was jammer dat de anders zo betrouwbare Max Jansen in de 15de minuut een fout maakte en daarmee Joel Sanaky een buitenkansje gaf: 1 – 0. Vier minuten later stond het al 2 – 0 toen een snelle aanval door het midden keurig werd ingeschoven. En weer vier minuten later werd het 3 – 0 toen een pass vanaf het TEC-middenveld aan de rand van de 16 meter keurig en gemakkelijk werd breed gelegd en de bal over het natte gras in de onderhoek verdween.
 


TEC is gewoon beter
Daarmee waren de verhoudingen duidelijk. Ondanks het aardige tegenspel maakte Bladella geen moment kans op de wedstrijdpunten. Tot de rust werd Bladella door TEC keurig vastgezet op eigen helft. Na een corner in de 40ste minuut caramboleerde de bal via twee TEC-hoofden in de verste hoek en was dus niet meer te stoppen voor keeper Bons. Net voor rust kwamen er twee gelegenheden voor Bladella, beide door een aanval van Joris Hermans. Eerst ging hij op rechts door tot de achterlijn en gaf Ruud Leermakers de gelegenheid om eenvoudig de 4 -1 binnen te schuiven. Daarna schoof hijzelf na een mooie slalom de bal helaas tegen de binnenkant van de paal.
 

 
De show van Ansu Camara
Na de rust was er voor beide ploegen letterlijk een koude en natte start. TEC pakte het eerst de draad weer op en in de 52ste minuut stuiterde een schot van Nehemia Sanaky vanaf de 16 meter onbereikbaar in de linkerhoek. 5 – 1. Bladella herstelde zich daarna enigszins en dat leverde hen de waardering van vriend en vijand op, ook al werd het tien minuten later 6 - 1. Het klasseverschil werd na de 60ste minuut alleen maar groter. Talentvolle spelers als Rachid Chelah en Kutrtley de Windt waren eerder te laat voor de voorbespreking en mochten pas na een uur aantreden. Maar het was vooral invaller Ansu Camara die in het laatste halfuur de show stal. Bladella kreeg van hem een aardige voetballes, ook logisch omdat bij steeds meer blauwwitte spelers de bekende pijp leeg raakte. Dat uitte zich door veel balverlies, foute passes, onnodige overtredingen en pijnlijke blessures. Het inbrengen van reserves Roy van Gompel, Erwin van de Sande en Arvid Bolkenstein bracht daarin helaas geen verandering.

Kampioen van het tweede rijtje?
De Bladella-selectie heeft eigenlijk een te smalle selectie om de problemen met de blessures op korte termijn de baas te worden. In de 71ste minuut speelde Ansu Camara zich weer eens grandioos vrij en zorgde door laag inschieten voor 7 – 1. Arvid Bolkenstein bezorgde daarna keeper Schimmel van TEC zijn eerste bal in de tweede helft. In de 82ste minuut werd dezelfde Arvid gevloerd in het strafschopgebied en dat gaf Jeroen Schilders de kans de gegeven penalty te verzilveren: hard in de bovenhoek. Daarmee werd de eindstand van 8 – 2 bepaald. Gelukkig blies de goed leidende scheidsrechter Youp Horst meteen na 90 minuten af en bespaarde daarmee de Bladella-supporters nog meer nattigheid, koude voeten en, eerlijk gezegd, nog meer tegendoelpunten.
 

 
Zondag thuis tegen Beerse Boys
Ondanks de grote nederlaag konden de Bladella-spelers, ook mascotte Noud Oostdijk, met opgeheven hoofd het veld verlaten. De komende wedstrijden tegen meer gelijkwaardige tegenstanders, als aanstaande zondag Beerse Boys, zullen aangeven of de blauwwitten echt bovenaan het tweede rijtje thuishoren.
2012-11-04

TEC - Bladella 8 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven