Nieuws

Bladella gaat tegen Marvilde voor 1ste thuiszege

25 oktober 2012
www.bladella.nl
 Marvilde doet het uitstekend en bezet met 14 uit 7 de (gedeelde) derde plaats op de ranglijst. Bladella staat met 6 uit 7 strak in het rechterrijtje en aast op eerste thuiszege.

In de 2e klasse F lijkt er na zeven wedstrijden al sprake van een schifting tussen het linker- en het rechterrijtje, waarbij Beerse Boys er net tussenin bengelt. Marvilde doet het uitstekend en bezet met 14 uit 7 de (gedeelde) derde plaats op de ranglijst. Bladella staat met 6 uit 7 strak in het rechterrijtje, maar zal zondag alles uit de kast halen om juist tegen de ploeg uit Meerveldhoven de eerste thuiszege in de wacht te slepen. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen Bladella en Marvilde twee keer in een sensationele 3-3 eindstand.
 
Bladella won dit seizoen twee keer uit (bij Haarsteeg en Valkenswaard), maar haalde thuis nog geen punten. Volgens trainer Norbert Rebsch zit daar niets bijzonders achter: ‘Dat had vooral te maken met verschil in kwaliteit: Gestel, Theole en Nieuw Woensel zijn alle drie ploegen die mee doen om de top vijf. Wij hebben ook wel de ambitie om voor het linkerrijtje  te spelen, maar als je realistisch bent weet je dat we ons op het rechterrijtje moeten richten. De budgetten van veel andere clubs gaan ons ver boven de pet.’
De trainer uit Tilburg had voor dit seizoen met name als doelstelling om meer rendement uit het spel te halen. Lukt dat een beetje? ‘De afwezigheid van Ruud Leermakers staat dat rendement een beetje in de weg, wel zie je dat een speler als Joris Hermans zich goed ontwikkelt en nu wat beter een assist of balletje terug geeft. Zondag is Marvilde de favoriet, ze zijn met name aanvallend nog sterker dan vorig seizoen. We zullen compact moeten spelen en efficiënt om moeten gaan met de mogelijkheden die we krijgen. Met onze enthousiaste jonge groep en de steun van ons trouwe publiek ga ik voor een 1-0 overwinning. Dan zijn we over die vraag over de eerste thuiszege ook weer overheen.’
 
Trainer Bram Louwers, alweer bezig aan zijn vierde seizoen bij Marvilde, is een uiterst content persoon. Met name over het nieuwe kunstgrasveld is hij laaiend enthousiast: ‘Omdat kunstgras sneller is kun je nu gericht trainen op spelvormen waarbij de handelingssnelheid nog verder omhoog gaat. Ik denk dan het inspelen van een bal maar ook een bal sneller onder controle krijgen en daar meteen je voordeel mee doen. Daarnaast beschik ik ook nog eens over een behoorlijk technische ploeg dus dan mag je de lat ook best wel wat hoger leggen. De jongens doen dat zelf ook. Hoe hoog die lat ligt zullen we vanzelf zien. TEC steekt er met kop en schouders bovenuit, die hebben vier jongens in de ploeg die vorig seizoen nog bij Jong Vitesse speelden.’
En zondag? ‘Ik denk dat wij voetballend de betere ploeg zijn, maar Bladella beschikt over een hecht collectief en een trouw publiek. Dit jaar hebben we al laten zien dat we naast goed voetbal ook veel strijd kunnen leveren. Daarnaast leeft het voetballen bij Marvilde ook weer heel erg en komt er ook van ons een trouwe supportersschare mee. Mijn voorspelling luidt 0-2.’

bron: De Trompetter (Erik Schippers)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven