Nieuws

Bladella na penalty's uit de beker

24 oktober 2012
www.bladella.nl
De wedstrijd tegen Best Vooruit (2-2) liet klassen-verschil zien maar uiteindelijk beslisten pas de penalty’s. Een knappe prestatie van het jeugdige team van Norbert Rebsch. 

Best Vooruit speelt al enkele seizoenen in de eerste klasse en in het eerste half uur drukte het team met gevarieerd en snel voetbal Bladella, volgens verwachting, terug op de eigen helft. Dat betekende veel werk voor de fanatiek coachende keeper Paul Dijkmans. Maar hij kon in de 16de minuut, ondanks hevig verweer van de defensie, de 1 – 0 achterstand door een doelpunt van Tom Kastelijn niet voorkomen. Hij, en ook de linksvoor spelende Robin Buiks, bewaakt door Teun Lavrijssen, waren de meest gevaarlijke spelers van de eersteklasser. Na het eerste doelpunt nam Best gas terug en dat gaf ruimte aan de Bladella-voorwaartsen. Na een half uur knalde Joris Hermans, op 10, vanaf de 16 meter op de lat en was Joris Evers er als de  kippen bij om de bal in te tikken: 1 – 1. Daarna voerde Best Vooruit de druk weer op maar in de 41ste minuut was er weer een gevaarlijke uitbraak van Bladella over rechts via Joris Evers maar het schot van Dirk Reijnders ging jammer genoeg over. Met de gelijke stand werd het tijd voor de thee in het mooie sportpark aan de Sportlaan. De supporters waren het er over eens: Best Vooruit speelde in het begin beter maar had eigenlijk weinig echte kansen gecreëerd en een geïnspireerd spelend Bladella was met enkele counters ook gevaarlijk. Een interessante pot dus.
 
De tweede helft begon met een afstandschot op het Bladella-doel maar dat zorgde voor weinig gevaar. Dat kan eigenlijk in deze fase ook gezegd worden van het complete team van de roodzwarten: Best Vooruit kwam in de tweede helft eigenlijk niet meer in het spel. Dat gaf frustratie, bij de trainer Peter Geurts die steeds vaker de dug-out uitkwam, maar ook bij de spelers in het veld. Bladella profiteerde en er kwam steeds meer dreiging voor het Bestse doel met enkele kansjes. Na een corner van Bladella legde de goed leidende scheidsrechter Nick Ooms de bal, na herhaaldelijk duw- en trekwerk in de 16, op de stip. Max Jansen schoot te zacht in maar zorgde in de rebound toch voor de 2 – 1. In de 57ste minuut werd Dirk Reijnders vervangen door ‘good-old’ Arvid Bolkenstein. Best Vooruit zocht daarna nog meer de aanval. Bladella moest terug naar de eigen helft om de voorsprong te verdedigen. Dat lukte met kunst- en vliegwerk en een gele kaart voor middenvelder Joep van de Ven en later ook voor zijn vervanger Tijs Dickens. De geblesseerde Joris Evers werd in de 82ste minuut vervangen door Peter Bons die als spits(!), samen met Roel Segers, helaas voor weinig gevaar kon zorgen. In de verdediging hielden Max Jansen, Rick Antonise en Bart Hoeks de tegenstander lange tijd op afstand. Maar net toen de klok van de 89ste naar de 90ste minuut tikte, kopte Tom Kastelijn, hij opnieuw, stuiterend en daarmee buiten bereik van de Bladella-doelman binnen: 2 – 2. 
 
Meteen daarna verschenen de beide ploegen, dus ook assistent-scheidsrechter Maan van de Sande, in de middencirkel voor het nemen van ieder vijf penalty’s.  Helaas geen hoofdrol voor Paul Dijkmans want de vijf trappen van Best Vooruit werden feilloos goed genomen en kwamen allemaal strak in de voor Paul verkeerde hoek. Voor Bladella mistte, helaas, Tom Maas. De bal schampte de paal aan de verkeerde kant. Peter Bons, Rick Antonise,  Arvid Bolkenstein en Max Jansen schoten wel raak. Eindstand bij de penalty’s dus: 5 – 4.
Conclusie: Best Vooruit gaat dus door naar de volgende ronde, ondanks een mindere tweede helft. Voor Bladella en de coaches was de wedstrijd een goede en interessante oefenpot en de meegereisde supporters beleefden een aardige voetbalavond. Wat wil je meer??

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven