Nieuws

Best Vooruit - Bladella voor de beker

22 oktober 2012
www.bladella.nl
In de bekerpoule met Reusel Sport, St.Michielsgestel en Baardwijk eindigde Bladella als winnaar. In de eerste knock-outronde is 1e klasser Best Vooruit dinsdag de volgende tegenstander.

Met hangen en wurgen, op het tandvlees, met dichtgeknepen billen…, dat waren de meest gebezigde uitdrukkingen van het Bladella volk vorige week na afloop van Haarsteeg. Maar de drie punten gingen mee naar De Kempen en dat vergoedde alles, dan toch heel veel. Hoogstaand voetbal was het geenszins, wel een vermakelijke en superspannende pot met de nodige hectiek. Al na drie minuten had Dirk Reijnders moeten scoren en even daarna een formidabele redding van Peter Bons. Na een klein kwartiertje vlagde de Vlijmense vlagger keurig voor een uitbal. De arbiter zag dat niet en enkele seconden later lag de bal pardoes in het doel: 1-0 achter. Alles wat Bladella was binnen de lijnen had dat ook niet in de gaten, of stond te slapen. Niemand maakte er de scheidsrechter op attent….. Die onnodige achterstand werd gelukkig binnen 20 minuten omgebogen in een 1-2 ruststand door twee prachtige doelpunten. Good-old Jeroen Schilders krulde een vrije trap prachtig in de winkelhaak en tien minuten later knalde Geert van Overbeek de bal schitterend in de bovenhoek. In blessuretijd deed dezelfde Geert er nog ‘alles’ aan om zijn prachtig doelpunt ongedaan te maken…. de paal bracht redding. Hoewel na rust de betere kansen uit counters door de Tipmast Boys werden gecreëerd, was de spanning om te snijden. De Haarsteegse druk na de thee was eigenlijk ondraaglijk. Volop spanning dat wel, maar Bladella kwam nog nauwelijks aan voetballen toe. Op het tandvlees kon uiteindelijk het puntenaantal toch worden verdubbeld.
Nog genoeg werk aan de winkel. We zijn er nog lang niet, dat is wel duidelijk.



Beker
Afgelopen weekend geen competitie in de A categorie. In 2F werd alleen de eerder vanwege een dubbele beenbreuk gestaakte wedstrijd Rood Wit - V’waard uitgespeeld. Deze inhaalwedstrijd eindigde verrassend in een 0-2 overwinning voor de Bosuilen.
Dinsdag mag de formatie van Norbert Rebsch zich voor de beker gaan meten met eersteklasser Best Vooruit. Aan het spoor, op sportpark 'De Leemkuilen' aan de Sportlaan in Best vangt die bekerpartij o.l.v. scheidsrechter Nick Ooms uit Eindhoven aan om 20 uur. Het roodzwarte vaandelteam, dit seizoen voor het eerst o.l.v. Peter Geurts (vorig seizoen Rood W.V) speelt al zeven seizoenen onafgebroken in de 1ste klasse. In seizoen 2005/2006 werd voor het laatst tegen elkaar gespeeld. Met 0-1 en 2-1 sloot Bladella beide partijen toen winnend af. Dat was overigens een heel merkwaardig seizoen in 2F. RKJVV werd uit de competitie genomen (Reusel Sport werd de dupe) en Bladella verspeelde op de laatste speeldag deelname aan de nacompetitie door thuis verrassend met 1-5 te verliezen van BVV dat zich daarmee definitief veilig wist te spelen. Best Vooruit profiteerde van die blauwwitte off-day, ging in plaats van Bladella de nacompetitie in en deed dat met succes: promotie naar 1e klasse.
Best Vooruit presteert dit seizoen naar behoren. Samen met Vlissingen en DESK staan de roodzwarten op drie punten van de koplopers EFC, De Valk en Dosko (Bergen op Zoom). Best Vooruit is een sterk collectief met aanvoerder Ronald de Koning (31) als onbetwist boegbeeld. Deze clubtrouwe verdediger speelt met zijn tomeloze inzet al vanaf zijn 18e in het eerste team en werd pas nog voor 350 wedstrijden gehuldigd.
Om de volgende bekerronde te bereiken zal voor de Tipmast Boys een hele zware klus worden.
 
Zondag 28 oktober gaat het weer om erg kostbare punten. Het sterke Marvilde is dan te gast op De Smagtenbocht.



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven