Nieuws

Vandaag laatste dag Fietsverlichtingsactie

29 oktober 2012
www.bladella.nl
Onder het motto ‘Val op! Daar kun je mee thuis komen’ gaan Bladella, SRE, Veilig Verkeer Nederland en Politie regio Zuid Oost Brabant weer samenwerken. 

Het bevorderen van het juiste gebruik van fietsverlichting is het doel van deze actie. De controles van de fietsverlichting zijn op maandag 29 oktober  en dinsdag 30 oktober 2012. De actie richt zich met name op de jeugdspelers van Bladella maar indirect natuurlijk ook op de ouders van deze jeugdspelers.

Goede raad en dito adviezen
Onder leiding van de vrijwilligers Jelle de Vries, Tiny Tijssen, Jan Hooijen, Pim Lavrijsen en Helma van Moll en nog meer vrijwilligers van Bladella, zullen er op die dagen controles gehouden worden. De controle zal vooral in het teken staan van het jongelui attent maken op de gebreken van de fietsverlichting en reflectoren op de fiets. Dit gebeurt aan de hand van een “checklist”. Ook attenderen wij de jeugd andere zaken als: ‘geen voetbalschoenen aan op de fiets’ en ‘hoe vervoer ik mijn sporttas op een veilige manier’?. 


Actie van BITO-Bladel
Voor de jongelui die hun fiets bij deze actie laten controleren heeft BITO-Bladel een sympathieke aanbieding. Een verlichtingssetje is daar bij het tonen van het keuringsbriefje tegen een scherpe prijs te koop. Zeker doen dus!!
Als de veiligheid van de fiets niet of onvoldoende voldoet gaat er een bericht naar de eigenaar van de fiets, thuis, met daarop de gebreken en het verzoek die te repareren.

Meer controles
Na verloop van tijd zal er door de Politie uiteraard extra gecontroleerd worden. Dat houdt in dat er, als het nodig is, boetes gaan komen! De kosten bij geen fietsverlichting vóór en/of achter zijn 35 euro. Geen reflectie aan achterkant, op trappers of de wielen kost 20 euro.

Goed gedrag wordt beloond!

Bladella, SRE en Veilig Verkeer Nederland verwachten bij deze preventieve acties ruim 300 fietsen te gaan controleren. Goed gedrag wordt beloond. Elke gecontroleerde fietser mét goede fietsverlichting en goed zichtbaar gedragen verlichting kan een kleine attentie krijgen.

Volgens de initiatiefnemer SRE is het belangrijkste doel van de actie dat we met zijn allen begrijpen dat als het al een beetje schemerig wordt, het aandoen van je fietsverlichting er gewoon bij hoort. Je gebruikt je verlichting niet alleen om zelf beter te zien, maar vooral om beter zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van het jaar, met mist, regen, beslagen autoramen en veel duisternis geen overbodige luxe. 
Kortom, val op, daar kun je mee thuiskomen!

 


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven