Nieuws

Eerste punten zijn binnen: 0-2 tegen Valkenswaard

30 september 2012
www.bladella.nl
Op het sportpark van de Bosuilen moest het dan gaan gebeuren. De ploeg speelde dan wel geen hoogstaande partij maar de vlotte start liet zien dat het menens was. 

Bladella stond  na vier wedstrijden nog hatelijk onderaan met nul punten. De ploeg speelde zondag dan wel geen hoogstaande partij maar de vlotte start met goede kansen en de werklust in de wedstrijd lieten zien dat het menens was.
 
Een enthousiaste start
In deze zespunten-wedstrijd, SV Valkenswaard stond voorlaatste met één punt, trokken deTipmast-boys aan het langste eind. De 0 – 2 eindstand was al na een half uur bereikt en er had toen zeker al een hogere score op het scorebord kunnen staan. Bladella nam in de wedstrijd meteen het initiatief en voor er één minuut op de klok stond had Joris Hermans de bal al in het netje liggen op aangeven van buitenspeler Nicky Buis. Het blauwwitte legioen ging er eens goed voor zitten. Eén minuut later kreeg Dirk Reijders op links een niet te missen kans op  0 – 2 maar hij kreeg het voor toch elkaar. Ook in de tiende en de elfde minuut kregen de Bladella-spitsen goede kansen.
 
Ook Valkenswaard heeft kansen
Toch was het niet alles Bladella wat de klok sloeg. Er ontwikkelde zich een voor de neutrale toeschouwer interessante eerste helft met kansen over en weer. Keeper Peter Bons speelde geconcentreerd en deed enkele mooie reddingen. In de 30e minuut gaf Bladella-middenvelder Geert van Overbeek een prima pass door het midden op spits Joris Hermans die heel cool zijn tweede doepunt langs de uitgelopen keeper schoof. Maar zoals gezegd, het bleef spannend en in de 38e minuut deed Peter Bons een superredding op een kopbal van één van de blauwgele voorwaartsen. Net voor rust liep een goede aanval van de energieke Bladella-middenvelder Joep van de Ven jammerlijk vast in het 16-metergebied.
 
‘Dit geven we niet meer af’
Na de thee werd het steeds duidelijker dat Bladella de punten niet meer uit handen wilde geven en dat Valkenswaard eigenlijk niet in staat was een goede aanval op te zetten. Het duurde tien minuten vóór er een degelijke Bladella-aanval het doel van de Valkenswaard bereikte. In de 60e minuut was er een prima aanval over links via Rick Antonise en Dirk Reijnders. Aan de rechterflank speelde nieuweling Nicky Buis een verdienstelijke wedstrijd. Datzelfde gold voor de op het middenveld bikkelende Tom Maas. In de achterhoede speelde Max Jansen op het goede niveau dat we van hem gewend zijn. Hij werd geassisteerd door de geconcentreerd spelende Teun Lavrijssen en Rick Antonise. Maar om de punten mee naar Bladel te nemen waren in de slotfase blijkbaar nog gele kaarten nodig, voor Geert van Overbeek, Teun Lavrijsen en ook voor Joris Evers.
Het peil van het voetbal in de tweede termijn was, om het maar eens netjes te zeggen, niet om over naar huis te schrijven. Maar dat was voor het opgelucht naar Bladel terugreizende legioen geen probleem: de eerste drie punten zaten eindelijk in de knip. Dat geeft de Bladelse burger weer moed voor de komende wedstrijden.
2012-09-30

Valkenswaard - Bladella 0-2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven