Nieuws

Interview met hoofdtrainer Norbert Rebsch

21 september 2012
www.bladella.nl
Bladella is het nieuwe seizoen niet al te best begonnen. De trainer kijkt terug, spreekt over de nieuwkomers en analyseert de 3 verloren wedstrijden. Een must dus voor iedere Bladella-fan.

Bladella bleef vorig seizoen dan toch in de tweede klasse. Hoe kijk je terug op de laatste wedstrijden van het vorig seizoen?
Met de resultaten in de wedstrijden (maart en april) tegen de concurrentie, Oisterwijk, Reusel Sport, Taxandria, RKJVV en ook Sint Michielsgestel in de laatste wedstrijd, hebben we goede zaken gedaan. Iedereen had ook het gevoel dat na Reusel Sport ‘thuis’, we wonnen met 3 – 1, dat we het gingen redden. We gingen in de stand over Reusel heen en kwamen op de ‘veilige’ plaats. Die hebben we niet meer afgegeven, ondanks dat het tot de laatste dag spannend bleef natuurlijk.

Welke zaken heb je benadrukt bij de eerste bijeenkomst van de nieuwe selectie in de maand juni?

We hebben een analyse en evaluatie gemaakt van het vorige seizoen. We constateerden dat we in uitwedstrijden tegen de top 5 nauwelijks punten hebben gepakt. We willen dit seizoen die ‘bonuspunten’ eigenlijk wat verhogen. Verder willen we de fitheid van de spelers wat meer in kaart brengen. We willen hen er meer bewust van maken dat dit de basis is om goed te kunnen presteren. Zonder besef of medewerking van de spelers lukt dat natuurlijk niet. Het blijft onze taak om ze daarbij te helpen.

 

De maand  juni stond in het teken van het EK. Welke positieve en welke negatieve zaken zijn je daarbij opgevallen rond het Nederlands voetbalelftal?

Ik heb weinig positieve zaken gezien bij Oranje. Wel veel negatiefs: dat ‘gedoe’ natuurlijk rond Huntelaar of Van Persie, Van Der Vaart wel of niet, de positie van Van Bommel kwam ter sprake als schoonzoon, Robben die een ‘bek’ opzet, Van Wiel met koptelefoon, accommodatie en logistiek wel of niet goed geregeld en ga zo nog maar even door. Dit alles had volgens mij veel duidelijker gecommuniceerd kunnen worden (juist, via alle media) waardoor wij als supporters ook beter op de hoogte waren geweest. Het is toch niet zo moeilijk om simpel uit te leggen aan de ‘gewone’ man en vrouw waarom er bepaalde keuzes zijn gemaakt, van de totale opstelling tot de lokatie keuze. Dit waren allemaal punten die toen speelden. Het management van Oranje was niet transparant en alles is verzwegen. Van Persie zei niets meer, maar ook Bert van Marwijk, Kees Jansma of Jorritsma hebben we niets inhoudelijk horen uitleggen. FOUT !

 

En dan een vakantietijd zonder voetbal. Kan dat?

Daar kan ik kort over zijn: wat mij betreft wel..

 

Hoe was de voorbereiding van de Bladella-selectie in de maand augustus?

De voorbereiding is eigenlijk redelijk verlopen, ondanks dat er een aantal spelers meenden om tijdens de voorbereiding op vakantie te moeten. De eerste trainingen en wedstrijden waren dus vaak een mix van één en twee. Richting de officiële wedstrijden werden we completer en boekten we geen slechte resultaten. Daarbij, we zijn voor de beker sinds lange tijd door naar de volgende ronde.

 

Hoe ga je om met de versterking die er kwam? Keeper Paul Dijkmans bijvoorbeeld?

Met Paul Dijkmans is er een talentvolle doelman bijgekomen. Prima. Paul is  door zijn blessure wel van ver terug moeten komen. Dat mogen we niet onderschatten. Hij is één van de selectiespelers waar Bladella in de toekomst op zou moeten bouwen: hij past prima in het profiel van het nieuwe ‘geraamte’. Maar in de strijd om een plaats in het doel heeft hij te maken met Peter Bons, een prima clubman die in vele opzichten al jaren voldoet. Er komt een moment dat ook dit ‘stokje’ zal worden overgedragen. Wanneer dat exact is zal de toekomst uitwijzen. Niemand heeft een glazen bol. Vraag één: komt Paul volledig terug op zijn oude niveau en heeft hij geduld? Vraag twee: ziet Peter het moment van overdracht al aankomen? Ik denk dat we in beide gevallen kunnen helpen.

 

En Nicky Buis dan?

Nicky Buis is ook talentvol en we verwachten met hem ook meer concurrentie voorin. Vooral bij de keuzes op de flanken geeft dit meer mogelijkheden, tenminste als iedereen weer fit is. Het gaat momenteel heel snel met Nicky. Ik vind dat we hem al ‘teveel’ gebruiken. Misschien verwacht ook iedereen al snel teveel van hem terwijl die jongen voor het eerst te maken krijgt met seniorenvoetbal in de tweede klasse. Hij is technisch goed onderlegd en heeft een goed inzicht. Hij moet alleen fysiek nog wat sterker worden en, wat mij betreft, brutaler. Hij is soms ‘te lief’, ook in zijn eigen acties. We hebben hier al genoeg lieve jongens rondlopen.

 

Hoe probeer je geblesseerde spelers te vervangen?

Het opvangen van geblesseerde spelers doen we eigenlijk heel simpel: de volgende in de ‘hiërarchie’ komt aan de beurt. We gaan er niet aan beginnen om het team helemaal om te gooien. Onze spelers voetballen over het algemeen in één en twee in dezelfde linie. Daardoor is de stap van twee naar één kleiner en zijn gaten bij één makkelijker in te vullen. Kijk maar eens hoe Tom Maas, Roel Segers, Pim van Erp en Max Kneefel bij het eerste zijn aangesloten.

 

En hoe moet je dan het gemis van routiniers opvangen?

Tja, als spelers stoppen hebben ze daar goed over nagedacht, neem ik aan. Als ‘voorbijganger’ wil ik me daar niet teveel mee bemoeien. Ik denk dat je respect moet hebben voor ieders eigen beslissing. Maar wij moeten vooruit (kijken) en dus met andere spelers verder. De ervaring die de routiniers meenemen is niet direct te vervangen. Er zit dus niet veel anders op dan dat de jongeren zelf ervaring op doen en ook de routine krijgen. Uiteindelijk stoppen zij dan ook eens en begint het weer van vooraf aan. Het is een cirkel en een continu proces waar elk team mee te maken heeft. We moeten daar niet te moeilijk over doen. Wel vind ik dat je als club steeds trots kunt, en moet, laten zien als er weer een tijdperk van een speler is afgelopen.

 

Hoe is je analyse van de drie verloren wedstrijden, tegen Rood-Wit Veldhoven, tegen Theole en tegen RKVVO van verleden zondag?

Laten we realistisch zijn: diegene die de wedstrijden hebben gezien weten dat Theole en RKVVO op basis van kwaliteit door Bladella zeer moeilijk zijn te verslaan. Als we er 10 keer tegen spelen zullen zij 7 of 8 keer winnen. Op zich is het geen schande voor Bladella om van dit soort teams die met andere ‘middelen en ambities’ in de tweede klasse staan te verliezen! Echter, de manier waarop we deze wedstrijden verloren stemt tot onvrede omdat we voor een groot deel weinig passie en gedrevenheid hebben laten zien. Iedereen die in de selectie wil spelen moet ‘minimaal’ volledige inzet tonen !

 

En tegen Rood-Wit dan?

Wat betreft onze eerste wedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven hadden we volgens mij in de eerste helft het karwei al een positieve draai moeten geven. Toen controleerden we de wedstrijd voor een groot deel en hebben we ook enkele grote mogelijkheden gehad. In de tweede helft werden we vastgezet waardoor ons combinatiespel niet meer naar voren kwam. Als je dan als team merkt dat met de gelijke stand het einde van de wedstrijd nabij is, moet je op dit niveau tevreden zijn met één punt ! Toch laten we, twee minuten voor tijd, de kaas van ons brood eten door op een wel heel makkelijke manier een doelpunt weg te geven. Daar kwam, mijn inziens, de ‘onvolwassenheid‘ van ons team naar voren.

 

Heeft het Bladella dat nu speelt veel minder kwaliteit dan het team van verleden jaar of ligt het probleem ergens anders? Waar dan?

Het verschil met vorig jaar betreft inderdaad de kwaliteit. Dat zit op dit moment in de fysiek voorin en natuurlijk een stuk ervaring. We zijn deze competitie gestart zonder Ruud Leermakers en Jeroen Schilders. Dat is al meer dan tien jaar niet voorgekomen. Het is een brok aan ‘ervaring en voetbalgogme’ wat je dan mist. Daardoor hebben we ook keuzes gemaakt in de manier van spelen. Dit zal met ‘vallen en opstaan’ gepaard gaan. Dit wil zeggen dat we nog wel vaker de deksel op de neus gaan krijgen. Maar ook hebben we nog steeds vertrouwen dat het ‘nieuwe geraamte’ van Bladella tot goede resultaten zal leiden! Volgens ons als begeleiding zit er een team aan te komen wat jaren vooruit kan. Hierbij moeten we aan iedereen die Bladella een warm hart toedraagt geduld vragen zodat deze jonge gasten zich verder door ontwikkelen op dit niveau. Heel specifiek missen we die twee ervaren gasten natuurlijk ook wel erg bij corners en vrije trappen.

 

Hoe denken jullie  te gaan zorgen dat Bladella weer rap punten gaat pakken?  Welk strijdplan is er voor de wedstrijd van zondag tegen Gestel?

We weten dat Gestel ambitie heeft om volgend seizoen nog hoger te gaan spelen. Ze hebben daarom ook deze zomer niet stil gezeten en enkele ‘transfers’ gedaan! We verwachten dat zij zeker mee gaan doen om de prijzen. Echter, zondag zal het een wedstrijd op zich zijn en zo gaan we deze ook benaderen. De organisatie zal goed moeten staan zodat we weinig kansen weg geven. De kansen die wij gaan krijgen zullen we wel moeten benutten, anders zal het ook tegen Gestel een moeilijk verhaal worden. Verder verwachten we zeker thuis 100% focus en volledige passie, dat zijn we verplicht aan onze supporters!

 


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven