Nieuws

Toon van Gompel 'Clubman van het Jaar'

02 september 2012
www.bladella.nl
Tijdens de WFC-dag afgelopen vrijdag werd Toon van Gompel met zijn vrouw Lies in de bloemen gezet. De eretitel 'Clubman v/h Jaar' past perfect bij Toon! Proficiat!

Hieronder de speech van René Walenberg:

Op de eerste plaats wil ik wethouder Dick Zumker hartelijk danken voor de wijze waarop hij onze kampioenen van het afgelopen seizoen heeft gehuldigd.

Zoals wij, maar ook jullie allen weten kan er niet getraind en gevoetbald worden en kunnen er ook geen kampioenenschappen worden  behaald zonder de inzet van onze vele vrijwilligers. Dat is ook de reden dat Bladella de titel Clubman / clubvrouw van het jaar heeft ingesteld. Ik wil dan ook graag overgaan tot het bekend maken van  de  clubman van het afgelopen seizoen. Daarbij ga ik uiteraard ook nu weer het prachtige beeld uitreiken dat tot uitdrukking brengt dat wij als vereniging  niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers en dat degene die vandaag deze prijs ontvangt daarvan een lichtend voorbeeld is.

Hij, want het wordt een hij, is daarmee de opvolger van Sooi Voets, Harrie Fiers en Kees Lavrijsen, een illuster rijtje Bladella namen. En daar wordt nu een naam aan toegevoegd. Ik zou graag naar voren willen roepen de winnaar van de uitverkiezing van de titel clubman van het seizoen 2011 / 2012 Toon van Gompel.

Toon, het kunstwerk dat wij graag aan de uitverkiezing van de clubman verbinden  symboliseert al die elementen in een vlam. Een vlam die moet blijven branden wil onze vereniging al de ambities die wij hebben realiseren. Een vlam is nodig om het vuurtje aan te stoken, op te porren en brandend te houden.

Toon van Gompel is een veelzijdig mens die zijn kwaliteiten graag ook wil inzetten voor de gemeenschap waar hij onderdeel van uitmaakt. Bladella is zijn club en voor die club spant Toon zich al jaren achtereen geweldig in. Zijn vrouw Lies moet hem nogal dikwijls missen: ten minste 5 dagen in de week is Toon op het sportpark te vinden.


De nadruk bij al hetgeen dat Toon doet  ligt op het voetbal. Toon speelde zelf jaren in het eerste van Bladella en ik begreep van degenen die het kunnen weten dat Toon niet de snelste stopper spil of laatste man was maar dat compenseerde hij met inzicht en techniek. Helaas waren zijn teamgenoten in die tijd vaak minder op dreef want Toon heeft de degradatie naar de konijnenbond mee moeten maken, maar dat heeft niet afgeschrikt want Toon speelt nog steeds bij de lagere elftallen. Hoewel hij op onze site niet als actief lid staat vermeld, pakt hij op zondag zijn voetbaltas nog steeds in maar als ZZT’er [ zelfstandige zonder team] is het niet zeker dat hij speelt. Als hij niet wordt opgesteld, dan is hij de duvelstoejager van het 11de : coach, elftalleider, vlagger, verzorger en materiaalman.

Dat karakteriseert Toon wel goed. Toon verzaakt nooit en blijft trouw aan zijn club, ook in moeilijke tijden. En die moeilijke tijden hebben wij natuurlijk de afgelopen jaren binnen de jeugdorganisatie wel gekend. Gelukkig dat met de komst van Pim Lavrijsen als nieuwe voorzitter de organisatie van de jeugd weer een positieve ontwikkeling doormaakt.

Ik denk dat Toon in die periode die daar aan vooraf ging ondanks de kritiek die er was toch steeds de verbindende factor was bij de jeugd maar ook de lijntjes richting senioren in stand hield. Toon is nog steeds lid van  zowel de voetbalcommissie als van de VC senioren.  Hij fungeert als een van onze interne scouts en valt als trainer in bij de jeugd indien dat nodig is. Op dit moment zorgt hij bij de jeugdtrainingen zelfs voor de uitgifte van de ballen. Ook dat kenmerkt Toon. Hij pakt aan wat nodig is en daar is hij niet kieskeurig in. Dat na het trainen op donderdag Toon ook kan genieten van de nazit in onze gezellige kantine is bekend en dat hij daarbij vaak mee het licht uitdoet geeft mij als voorzitter een veilig gevoel.



Omdat hij de automatisering bij de WVK in de lucht houdt fungeert Toon op dat gebied bij Bladella ook nog al eens als vraagbaak en biedt hij de helpende hand. Een veelzijdig man die ik ook tijdens het jubileumjaar een maand lang achter elkaar in de weer heb gezien voor het fantastische openluchttheater.

Volgens het bestuur past Toon dan ook volledig in het profiel dat het bestuur van Bladella voor ogen had bij het instellen van deze prachtige nominatie “clubman van het jaar”

Ik vind het dan ook heel plezierig Toon om deze prijs nu aan jou te overhandigen.

René Walenberg, voorzitter


Clubman v/h Jaar: Toon van Gompel 


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven