Nieuws

Engerlingplaag teistert sportvelden

30 augustus 2012
www.bladella.nl
 De engerling is de larve van insect en wel van de mei- of junikever, in deze regio beter bekend als de ‘mulder’. De engerling vreet de wortels van het gras af.

 Het meest verwoestende werk wordt gedaan door de natuurlijke vijand van de engerling. Vooral voor de kraai (en mol) is zo’n larf een delicatesse. Met als gevolg dat een zwerm kraaien in korte tijd zo’n veld kan ‘omwroeten’, waardoor er hele stukken verdord gras gaan ontstaan.

Alle sportparken in de gemeente Bladel melden grote overlast van deze plaag. Het hoofdveld van Casteren is zelfs zo beschadigd dat het onbespeelbaar is geworden. De bestrijding van de engerlingplaag wordt in onze gemeente aangepakt door ‘knoflook’ te injecteren. Dat is vorige week gebeurd. De grasplant neemt de knoflook op waardoor de larven de graswortels links gaan laten liggen en bij gebrek aan voedsel afsterven.

Ook de velden op de Smagtenbocht lijden aan deze plaag. De keepershoek achter veld 1 is er het ergste aan toe. Veld 3, 4 en 5 vooral tegen de houtkant en wat plekken bij de ballenvangers. Gelukkig is het hoofdveld (nog) minimaal aangetast...

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven